nb1.hu

Közleményben reagált a vádakra a Diósgyőr

Lezárták az ügyet.

Honlapunkon is olvashattak arról, hogy nagy port kavart a Tiszafüred-DVTK II mérkőzés, amit a vendégek 5-1-re megnyertek. A meccs után a tiszafürediek amiatt panaszkodtak, hogy el akarták halasztani a meccset megbetegedések miatt, de ebbe nem mentek bele a diósgyőriek. 
 

Koronavírus: kőkeményen nekiment a Tiszafüred a DVTK-nak

 

A DVTK is reagált a vádakra – a piros-fehér klub közleményére az nb3foci.hu bukkant rá. Íme a diósgyőriek kommünikéje:
 
"A Diósgyőri VTK értetlenül fogadta a Tiszafüredi VSE közösségi médiában, valamint a klub hivatalos weboldalán megjelent nyílt közleményét, amelyben elítéli a klubunk tartalék csapatát azért, mert április 4-én, vasárnap le kellett játszani az egyébként 5–1-es diósgyőri sikerrel végződött találkozót.
 
Az ügy előzményével kapcsolatban azt is látni kell, hogy a Tiszafüredi VSE edzője és labdarúgó-szakosztályának elnökhelyettese a mérkőzés előtt három nappal, tehát csütörtökön ugyanezeken a fórumokon határozottan kijelentette, hogy szeretné lejátszani a találkozót, ezért mindent el fognak követni. Ezek után természetesen a mi csapatunk is ennek szellemében készült a vasárnapi összecsapásra.
 
A Tiszafüredi VSE pénteken valóban megkereste a DVTK-t azzal a szándékkal, hogy halasszuk későbbi időpontra a mérkőzést, de ekkor erre már nem volt mód. Egyrészt azért, mert a Balassagyarmattal szemben már van egy későbbi időpontra tett mérkőzésünk, másrészt pedig az áprilisi és a májusi időszak annyira sűrűvé vált, hogy akár a bajnokság biztonságos befejezését is veszélyeztethette volna.
 
A DVTK tartalék 04.07-én a Balassagyarmatot, 04.11-én a Salgótarjánt fogadja, 04.14-én
Mezőkövesdre utazik, 04.18-án a BVSC-t látja vendégül, 04.25-én Sényőn vizitál, 04.28-án a Putnok érkezik az DVTK edzőközpontjába, 05.02-án pedig a tállyai mérkőzés következik. Ez is mutatja, hogy a pótlásra nehezen lehetett volna új időpontot találni. Érdekesség, hogy a Balassagyarmat ellen halasztott mérkőzés időpontját sem a két klub, hanem a Magyar Labdarúgó Szövetség határozta meg, ami nem feltétlenül egyezik meg a szakmai elképzelésekkel, de természetesen tudomásul vettük a döntést.
 
A Tiszafüredi VSE két héttel ezelőtt a Gyöngyös ellen 18-as kerettel, most vasárnap a DVTK tartalékkal szemben 17 játékossal állt ki a bajnoki mérkőzésre. Az MLSZ adatbázisa alapján 12 olyan labdarúgót találunk, aki mindkét összecsapásra nevezve volt.
 
A DVTK ezzel ezt az ügyet lezártnak tekinti, a Tiszafüredi VSE valamennyi játékosának, vezetőjének és szurkolójának jó egészséget, a sportpályán pedig további sok sikert kíván."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC