Kozármisleny: jöhet a heavy metal foci - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Kozármisleny: jöhet a heavy metal foci

Juhász Gergely - 2021. September 09. Thursday 13:16
A klubigazgató nyilatkozott.
Kép forrása: kozarmislenyfc.hu
ÍME, A KOZÁRMISLENY BEJELENTÉSE:
 
,,Lement 6 forduló a bajnokságból, Magyar Márk klubigazgatóval beszélgettünk az eddigi tapasztalatokról, eredményekről, sikerekről, fejlesztésekről, utánpótlásról.
 
Idén nyáron új vezetőedzővel kezdte meg a felkészülést a HR-Rent Kozármisleny NB III-as labdarúgócsapata és ahogy minden évben, úgy most is voltak az előző évhez képest távozók, érkezők.
Mennyire vagy elégedett a csapat eddigi szereplésével, mutatott játékával, illetve a hozzáállással?
 
Ebbe a szereplésbe azért szerintem nehéz lenne belekötni. Nagyon szeretem ezt a csapatot, abszolút lehet kedvelni a tagjait emberileg is. Tiszta tekintetű, rendes srácok, akik becsületesen dolgoznak. De már évek óta jó közösség formálódik nálunk. Az első naptól elfogadták Aczél Zoltánt, aki néhány hét alatt sokat „állított” a fejeken taktikailag és mentálisan is. Mindenki keményen beleállt a munkába és a közös célért, célokért lelkiismeretesen melózik. Ennek meg is van az eredménye pontokban, illetve közönségszórakoztató fociban egyaránt. Remek edzőt sikerült igazolnunk, aki talán meg is szerette a mi kis családias klubunkat. Ő is mindig elmondja, amit mi is látunk: ha ez a csapat maximálisan koncentrál, bárkit meg tud verni ebben az osztályban, de ha kicsit kiengedünk és fejben nem itt vagyunk, bárki meg tud lepni minket. Messze még a vége és a fociban bármi megtörténhet, de szerintem ez a társaság úgy fogja végigküzdeni a szezont, hogy a végén tükörbe tud majd nézni.
 
Mi változott az előző évhez képest? Mitől lett jobb, erősebb a Kozármisleny idén? Mi az, amiben leginkább előre léptünk?
 
A foci, illetve a jó eredmények szállítása, akár egy érem megszerzése szerintem borzasztóan sok összetevő eredménye, a siker sokszor nagyon apró dolgokon múlik. Az új trénerrel más típusú munkát végez a csapat, jól felépített, tudatos felkészülésen vagyunk túl. Bár edzés előtt és után jó, oldott a hangulat, a tréningeken koncentráció és meló van. Úgy vélem, hozzáad a jó teljesítményhez a jó csapatkohézió is, ami a kis fluktuációnak is köszönhető, és hogy a legtöbb játékosunknak idén célja van.
 
Ezen kívül a bajnokikon többnyire ül a stáb elképzelése, jók a meccsterveink. A játékosok meg tudják valósítani a vezetőedző kérését, és nem spórolják ki a benzint, amíg pályán vannak.
 
Aczél Zoltán fizimiskára kicsit hasonlít Jürgen Kloppra, bár ő inkább Guardiola-fan, a fociját is e szerint igyekszik felépíteni. Ugyanakkor mindkét neves külföldi edző szereti a letámadást. Időnként már mi is produkálunk olyan periódusokat, mint akár a Liverpool a német mesterrel. Nyilván más szinten, hiszen ennek nálunk NB III-as keretek között képességbeli határai vannak, mivel más alapanyagból kell dolgozni és játékosaink félprofi életmódot tudnak csak élni. De amelyik periódusokban ez a presszing működik, nincs olyan fociszurkoló, aki ne csettintene egyet. Úgyhogy Klopp után szabadon: jöhet a „heavy metal foci”! A kezdőcsapatunk nagyjából a tavalyi keretből kerül ki, ám én akkor is hittem benne, hogy több van a srácokban. Most egy jó felkészülés után látványosan jobb teljesítményt produkálnak. Sok aspektusban léptünk előre.
 
Melyik mérkőzés tetszett legjobban az eddigi 6 bajnoki közül?
 
Az utóbbi hetekben játékban nagyon sokat fejlődtünk, ami a jól sikerült felkészülési időszaknak is köszönhető: komoly terhelés volt, helyenként mégis sziporkázó játékkal. Aztán jött egy haloványabb Mohács elleni bajnoki teljesítmény. Amit egy Cegléd elleni zseniális 2. félidő követett. Ezután Dunaújvárosban valami nem működött, enerváltnak tűntünk, de a Dabas elleni második 45 perc megint fantasztikus volt. A Honvéd II. ellen parádés első 45-60 percet produkáltunk, amivel eldöntöttük a 3 pont sorsát, a kissé tartalékos Fradi II. ellen pedig az egész meccs egy élmény volt. A bajnokság jó indításának szempontjából talán a Cegléd elleni meccs volt a kulcsa, ezért én ezt választanám. Nem mellékes, hogy vezetőedzőnk győzelemmel mutatkozhatott be hazai pályán, és talán a srácokról is lekerült egy kis nyomás a 2 meccs alatt gyűjtött 6 ponttal, a rosszul sikerült kupaszereplés után.
 
Látva az eltelt fordulókat, mi lehet a HR-Rent Kozármisleny célja a bajnokságban?
 
Bár a hangsúly még továbbra sem ezen van, a bajnokság előtt nagyjából a dobogót tűztük ki célul, ami elérhető. De nagyon az elején vagyunk még a 38 meccsnek, lépésről-lépésre haladunk. A hosszú menetelésben fontos lesz, hogy ne legyen olyan sok sérültünk, betegünk, mint az elmúlt hetekben, akkor szerintem a csapat szép dolgokat érhet el. De még mindig eléggé a szezon elején járunk, van néhány olyan gárda, amelynek nem igazán látjuk a pontos játékerejét. Ugyanakkor azt is el kell ismerni, nem mi voltunk az átigazolási időszak abszolút nyertesei. Bár bizonyos kulcsposztokra sikerült játékosokat igazolni (Lékai Soma, Gajág Gergő), a kezdő 10-esnek hozott Kondor Kristóf idő előtt feladta a harcot. Két új támadónk, Beke Péter és Keresztes Barna pedig makacs sérülésekkel bajlódnak, így nem igazán tudtak hozzátenni eddig. Rajtuk kívül fiatalok érkeztek, akik természetesen teljes értékű tagjai a csapatnak, és ha feladatot kapnak, azt várjuk tőlük, igyekezzenek azt minél jobban megoldani és hozzátenni a sikerhez.
 
Kik lehetnek az eddigi fordulók alapján csapatunk riválisai a versenyfutásban?
 
A Dunaújváros elég magabiztosan kezdett, jól néznek ki, a bajnokság egyik esélyesei lehetnek. Meglepően jól kezdett a Makó, de Siha Zsolttól várhattuk is, hogy masszív csapatot fog összetenni. A dobogóért folyó küzdelembe szerintem még beleszólhat a Monor, a Honvéd II., talán a Dabas. Illetve nyilván itt van a Balassagyarmat, akik költségvetésüket tekintve messze kiemelkednek a ligából. De még elég kicsi a minta, illetve néhány érzékeny sérülés gyakorlatilag minden csapatot hazavághat, hiszen sehol sincs 23-as profi keret, minden posztra két azonos képességű játékossal.
 
Beszéljünk egy kicsit a fejlesztésekről is. Nagy mérföldkő a klub életében, hogy LED-technikával elkészült a stadionvilágítás, ami az eddigi 3 bajnoki mérkőzésen jól vizsgázott. De ez nemcsak a mérkőzések megrendezésekor, hanem majd az edzéseken is nagy segítség lehet a csapatnak, amikor korán sötétedik…
 
Azt gondolom, óriási dolog ez a fejlesztés a kozármislenyi sport történetében. Elég komoly kis center pályánk van, minden szurkolónk, sportolónk büszke lehet rá! Ezzel ugye több dolgot is orvosoltunk. Egyrészt a nyári melegben nem kell a nézőknek nappal szembe hunyorogni a bajnokik alatt. A hűvösebb hónapokban lehet értelmes meccsidőben kezdeni, nem például vasárnap 13 órakor. Illetve a késő őszi, kora tavaszi edzéssávokban valóban nem 14 órakor kell edzést kezdeni, ami a dolgozó, illetve tanuló játékosoknak összeegyeztethetetlen. Igaz, ezzel a lehetőséggel csak addig élnénk, amíg nem készül el az edzőpálya, mert szívünk szerint már ott tréningeznénk. A stadionunk gyepe ugyanis eléggé túl van terhelve.
 
Van egy másik futó fejlesztési project is, a füves edzőpályák kialakítása. Tájékoztatnád erről az olvasóinkat, hogy pontosan mi készül? Hogy áll jelenleg? Mikor vehetik legkorábban birtokba a labdarúgók? Nyilván nemcsak felnőtt, de utánpótlás labdarúgóink is. Mekkora segítség ez a klub életében? Mondhatjuk, hogy újabb mérföldkő?
 
Szerintem, ha lehet, ez még komolyabb mérföldkő, borzasztóan fontos lesz. Egyrészt, ahogy írtam, a stadion gyepe nem bír el ennyi edzést, a felnőttek pedig nem mehetnek rá versenyidőszakban a régi műfüves pályáinkra, ezekből mindig azonnal ízületi sérülések adódtak. De ahogy említetted is, ez nem csak, sőt, leginkább nem a felnőtteknek készül. Hiszen végre az idősebb utánpótlás korosztályok is füvön edzhetnek és meccselhetnek majd. A fejlesztés nagyon komoly projekt, költségvetésében a világítás kiépítését is meghaladja, és nagyon sok munkája van vele Feleki Árpádéknak, de mindenki szívügyeként kezeli a klubnál, hogy ismét egy komoly értéket teremtsünk.
 
Elkészül majd egy megye 1-es mérkőzésre is alkalmas füves nagypálya világítással, körben labdafogó hálóval, eredményjelzővel, lelátóval. Illetve mellette egy több mint félpályányi füves edzőterület. Ebből könnyen kiszámolható, hogy a nagyjából nyári átadásra szinte megduplázódik a felületeink száma. Ráadásul kiemelném, hogy sportszakmailag borzasztóan fontos lesz a fiatalok számára a füves borítás az egyébként szemre is óriási beruházásban.
 
Végül, de nem utolsó sorban kérlek, az utánpótlásunkról is tegyél említést! Hogy alakult a nyár? Hogy sikerültek az átigazolások? Milyen az érdeklődés a szemlátomást is fejlődő klubunkkal, utánpótlásunkkal kapcsolatban? Mi az idei évre kitűzött cél?
 
Ismét egy izgalmas szezon előtt állunk ezen a téren is, hiszen az MLSZ új rendszerében Körzetközponti státuszt érdemeltünk ki. Ez komoly megtiszteltetés, nagy lehetőség, de rengeteg feladattal is jár. A klubnál folyó munkát minősíti, hogy sok olyan labdarúgó jelentkezett be hozzánk idén nyáron, akiknek néhány éve – valószínűleg eredménytelenül – nekünk kellett volna könyörögni, hogy átigazoljanak. Ez sok mindent elmond az utánpótlásban dolgozó teamről, a hozzáállásukról, arról a hangulatról, ahogy most nálunk zajlik a munka. Szakmailag nyilván messze vagyunk attól a szinttől, amit célként kitűztünk, de fontos, hogy évről-évre lépegetünk előre.
 
Nem az számít, hogy kiket igazoltunk, hanem az, hogy fejlődik-e az, aki évek óta nálunk van. Nyilván mindig örülünk, ha néhány jó játékos átjelentkezik, szívesen fogadjuk őket, de az nem utánpótlás nevelés, ha csak összevadászunk mindenkit. Most azt látom, hogy az edzők lelkesen és lelkiismeretesen dolgoznak a fiatalokkal. Szakmailag vannak elvárásaink, a munkát az utánpótlás vezetése Kovács Zoltán irányításával felépítette, reméljük, mindenkinek lesz ereje, kitartása ezt napról-napra végre is hajtani, mert ezen múlik a siker.
 
Én egyre több pozitív jelet vélek felfedezni, de igyekszem folyamatosan visszaellenőrizni azokat a kritériumokat, amik számomra fontosak. Ezek nem mindegyike érhető még el számunkra, de az irány miatt fontos az önellenőrzés:
 
– szeretnek-e hozzánk edzésre járni a gyermekek?
 
– látható-e a csapatokon és a játékosokon a fejlődés?
 
– a csapatok egyre inkább az általunk meghatározott stílusban játszanak?
 
– hány játékost tudunk adni a PMFC akadémiai csapataiba?
 
– hány játékost tudunk adni a felnőtt csapatunkba?
 
– hány utánpótlás játékosunkból lesz később profi futballista?
 
– hány edzőnk tud fejlődni a mi kötelékünkben? mennyien tudnak előrelépni a ranglétránkon?
 
Ha a közösség jó, és ezeken az előbb említett területeken fejlődünk, akkor abból biztosan jó dolgok fognak kisülni. Nem csak az eredmények, hanem a klub és a kozármislenyi sportközösség szempontjából is.
 
Köszönjük a beszélgetést Márknak, kívánjuk, hogy sikerüljön valamennyi kitűzött célt elérni!
 
Hajrá, Kozármisleny!"
LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 09. 30. 22:28

Mezőkövesd-Paks: szembetűnő hibák, dicsért a Paks edzője - reakciók

Eredménykényszerben játszottak.
2022. 09. 30. 21:58

Mezőkövesd-Paks: villámrajt után feltámadás

Megszakadt a sorozat.
2022. 09. 30. 21:27

FTC: húzós a versenynaptár a világbajnokságig

Nyilatkozott a sportigazgató.
2022. 09. 30. 18:49

FTC: újra bekerült a csapat a világ legnépszerűbb videójátékába

A magyar szurkolók legnagyobb örömére.
2022. 09. 30. 13:38

ETO: kinevezték az új igazgatót

Hivatalos bejelentés.
2022. 09. 30. 11:30

Szeged: Diósgyőrben megmutatták

Milyen hatással lesz a szünet?
2022. 09. 30. 13:35

5 játékos kapott eltiltást

Ülésezett a Fegyelmi Bizottság.
2022. 09. 30. 11:21

Hatalmas kötény, pompás szabadrúgás, kiütötte a Csaba a DVSC-t - videó

A hajdúságiak gólja sem volt piskóta.
2022. 09. 30. 17:47

Horvátország: komoly elismerés érte Kleinheislert

Díjazták a teljesítményét.
2022. 09. 30. 16:59

Vasas-ZTE: közbeszólt a rendőrség

Fontos információk a szurkolóknak.
2022. 09. 29. 18:20

MTK: az egykori játékos gyúrónak állt - videó

Beleillik a koncepcióba.
2022. 09. 29. 10:58

Tovább menekül-e a Budafok Mátyus Jánossal?

Sűrű időszak következik.
2022. 09. 29. 20:14

21 meccs óta tart a Puskás Akadémia veretlenségi sorozata - reakció

Gólparádét tartottak a felcsútiak.
2022. 09. 29. 15:51

Edzőt tiltott el a Fegyelmi Bizottság

Ítéletek: 6 játékos érintett.
2022. 09. 30. 16:19

Böde bemutatkozott az NB III-as csapatban

Értékelt a vezetőedző.
2022. 09. 30. 14:54

15 éves focistáját gyászolja a budapesti klub

Nyugodjék békében!
2022. 09. 30. 14:22

MTVA: Bognár György visszatér!

Hivatalos bejelentés.
2022. 09. 30. 13:27

USA: magyar válogatott játékost is jelöltek a legértékesebb játékosnak

Mutatjuk a legszebb jeleneteket.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
1BVSC-Zugló28
2DEAC21
3Pénzügyőr SE21
4Putnok FC19
5Kisvárda Master Good II.18
6Körösladányi MSK18
7Aqua-General Hajdúszoboszló18
8Facultas-Tiszafüredi VSE17
9Füzesgyarmati SK17
10BKV Előre13
11Karcagi SE13
12DVSC II.13
13Eger SE13
14Vasas FC II.12
15FC Hatvan10
16DVTK II.9
17Sényő-Carnifex FC8
18Termálfürdő FC Tiszaújváros8
19Békéscsaba 1912 Előre II.6
20Jászberényi FC4
TABELLA - KÖZÉP
1Iváncsa KSE28
2Hódmezővásárhelyi FC25
3Dunaújváros24
4ESMTK23
5Majosi SE17
6Budapest Honvéd-MFA II.17
7Újpest FC II.15
8MTK Budapest II.13
9Balassagyarmati VSE13
10Szekszárdi UFC13
11Ceglédi VSE12
12Meton-FC Dabas SE12
13Paksi FC II.12
14Ferencvárosi TC II.11
15Makó FC11
16PTE-PEAC10
17Kecskeméti TE II.9
18Szolnoki MÁV FC6
19Bánk-Dalnoki LA4
20Monor1
TABELLA - NYUGAT
1Practical VLS Veszprém25
2Puskás Akadémia FC II.24
3Érdi VSE21
4Tatabányai SC21
5III. Kerületi TVE19
6FC Nagykanizsa19
7Komárom VSE15
8MOL Fehérvár FC II.15
9Kelen SC15
10Kaposvári Rákóczi FC13
11Budaörs13
12ETO Akadémia12
13Gyirmót FC Győr II.12
14Balatonfüredi FC11
15ZTE FC II.11
16Bicskei TC11
17Technoroll Teskánd KSE9
18Csornai SE8
19Móri SE5
20Zsámbéki SK1
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!