Kozármisleny: az NB I-be igazolt gólvágó nélkül is mernek nagyot álmodni - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Kozármisleny: az NB I-be igazolt gólvágó nélkül is mernek nagyot álmodni

Vállaji Márk - 2020. March 04. Wednesday 13:19
A vezetőedzőnek gyakorlatilag új csapatot kellett építenie.
Kép forrása: kozarmislenyfc.hu
 
 
A Nemzeti Bajnokság első két osztályában már régóta útjára indult a labda, tavasszal sorban játsszák a bajnokikat az NB I, illetve az NB II csapatai. A hosszú téli szünet után a hétvégén azonban a harmadosztályban is folytatódnak a küzdelmek, az NB III Közép-csoportjában szereplő Kozármisleny felkészülését, és a gárda céljait a Mislenyt irányító Pókos Csaba vezetőedző fejtegette klubjának.
 
A gárda legjobb játékosa, és házi gólkirálya Jelena Richárd a harmadosztályú klubból az élvonalba igazolt, és már a Kisvárda színeiben szerepel. A Közép-csoport 6. helyezettjénél persze örömteli esemény volt a támadó NB I-be való távozása, de pótlása korántsem ígérkezik könnyű feladatnak a szakmai stábnak, és Jelenát leszámítva is nagy volt a sürgés-forgás a csapat körül: 
 
"A szezon elején nem gondoltam volna, hogy télen ilyen nagy lesz a játékosmozgás. Nyáron nagy volt a fluktuáció, szinte egy új csapatot kellett építeni. Nagyon bíztunk az újonnan érkező játékosokban. Úgy éreztem, hogy egy jó öltözőt sikerült kialakítani és reméltem, hogy ez a pályán is megmutatkozik majd. A végeredmény ismert, nekünk ez alapján kellett döntéseket hozni, ami sok esetben nagyon nehéz volt. Főleg olyan játékosoknál, akiket mi hoztunk ide és most nekünk kellett megköszönni az itt töltött időt. Nagy veszteség számunkra Jelena Ricsi, de nyilván örülünk, hogy szintet tudott lépni. Mindenképp „támadó vénával” rendelkező játékosokat szerettünk volna igazolni. Decemberben már felvettük a kapcsolatot a kiszemeltekkel" - nyilatkozta klubjának a 47 éves edző.
 
A Kozármisleny 6 hetes felkészülését a tavaszi szezonra pozitívan értékelte a szakember:
 
"Mindenképp pozitív, ami a játékosok hozzáállását illeti. Nem nyavalyogtak, pedig végig műfüvön kellett edzeniük, a felkészülés hat hetében csupán egy alkalommal mentek füves pályára. Sokkal könnyebb volt a munka, mint a nyári felkészülésen, hiszen már ismerik a stáb módszereit és filozófiáját, illetve a keretünk és elég hamar kialakult. Hétről-hétre fejlődött a csapat, a hibáink előjöttek a mérkőzéseken, amiket folyamatosan javítottunk. Vannak játékelemek, amiben sokat lépünk előre. Összességében elégedett vagyok a látottakkal. De ahogy azt Markó Lali mondaná, “a derbi napján kell jó futni”…
 
A kék-fehéreket irányító Pókos szeretne az élmezőnyben végezni csapatával:
 
"Jósolgatásba nem bocsátkozok, természetesen szeretnénk megtartani a pozíciónkat a tabellán. Két-három képzett játékos érkezett, akik erősíteni tudják a kombinatív játékot. A tavaszinál sokkal agresszívabb, az ellenfélre folyamatosan nyomást gyakorló csapatot szeretnénk látni. Remélem előrefelé gyorsak és hatékonyak leszünk, szeretnénk a tabella első harmadában végezni."
 
Az öltözői egység minden csapat életében fontos és meghatározó a sikeres szereplés érdekében, de erre nem lehet panasz a baranyai klubban:
 
"A hangulattal eddig sem volt probléma, jól sikerült az új játékosok beilleszkedése is. Egy jó közösség van kialakulóban, pozitív gondolkodású játékosokkal, reméljük ezt a felfogást a pályára is átmentik. Nagyon fontos lenne hazai közönség előtt egy jó bajnoki rajt, az még jobban összekovácsolná a csapatot."
 
A március 8-án kezdődő bajnoki rajton a Dunaharaszti MTK csapatát fogadják Turi Tamásék. 17 mérkőzés után 7 győzelemmel, 6 döntetlennel, és 4 vereséggel, a 6. helyről folytatja a Kozármisleny az NB III küzdelmeit.
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!