Koronavírus: remekül működik a Hatvan óriási ötlete - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Koronavírus: remekül működik a Hatvan óriási ötlete

Nagy Benjámin - 2020. March 29. Sunday 17:18
Nagy siker az egyedileg kidolgozott program.
Kép forrása: Facebook/FC Hatvan

 

Lassan két hete már, hogy a koronavírus-járvány miatt leálltak a különböző bajnokságok és felfüggesztésre kerültek a Népkerti Sporttelepen az edzések is. Az FC Hatvan szakmai és technikai stábja gyorsan reagált az eseményekre: Nagy Ádám sportmenedzser és Nagy-Dobos Eszter marketingvezető Roza László, Nagy Gábor edzőkkel, illetve dr Dénes Andrással karöltve kidolgozta a FC Hatvan Játéktér programját az utánpótlás-csapatok számára. A részletekről Nagy Ádám és Nagy Gábor mesélt a klub honlapjának.


„Közös szellemi termékünk ez, amely egy új platformot jelent a klubban futballozó edzőknek és gyerekeknek – ecsetelte Nagy Ádám. – Alapvetően minden korosztályos együttesünknek volt – és van is – egy saját Facebook-csoportja, amelyben a csapatok edzői osztják meg labdarúgóikkal a „karantén” alatt elvégzendő feladatokat. Nos, emellé készült el a Játéktér nevű program – szintén a közösségi oldalon –, amely további különböző feladatokat tartalmaz a játékosok számára. Adminisztrátorként Nagy-Dobos Eszter felel érte, míg Dénes András az anyagokat tölti fel a felületre. Azt tapasztaljuk, hogy a csoportok aktívak és 70-80 %-ban végrehajtják az itt kapott feladatokat is. Emellett terveztük egy e-sport bajnokság megszervezését is, de végül ezt a megvalósítást övező nehézségek miatt elvetettük.”

 

Fontos tudnivalók a tervezett, következő NB III-as bajnokságról

 

Az U17-es csapat edzője, Nagy Gábor hozzátette, hogy a Játéktér programban háromféle felületeken osztják ki a feladatokat az ifjú labdarúgóknak. „Én a szakmai-elméleti feladatokért, Roza László edzőkollégám a gyakorlati tevékenységekért, míg a labdarúgással kapcsolatos sporttörténeti feladványokért dr Dénes András felel – tehát mi hárman dolgozzuk ki a feladatokat. A gyakorlati résznél elsősorban játékügyességi feladatok jöhetnek szóba, igaz, ezeket a jelen helyzetben a fiatalok vagy otthon a lakásban, vagy a kertben tudják végrehajtani. Emellett nekünk, edzőknek is van egy új, saját Messenger-csoportunk, amelyen kommunikálunk egymással és megvitatjuk a Játéktér képzés közben felmerülő kérdéseket.”

 


Az új program tehát sikeres, és a kényszerű leállás alatt is biztosítja az utánpótlás-játékosok számára a formában tartást.

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!