nb1.hu

Koronavírus: kőkeményen nekiment a Tiszafüred a DVTK-nak

Az elnökhelyettes írt nyílt levelet.

 

A TISZAFÜREDI VSE HÉTFŐI KÖZLEMÉNYE:

 

"Amikor a pandémia  második hulláma megérkezett Magyarországra, 2020 novemberében megkereste klubunkat a Mezőkövesd II. csapata, kérvén, hogy az egymás elleni  bajnoki mérkőzésünket egy későbbi időpontban rendezzük meg, mert náluk nagyon sok a beteg, sérült játékos. Ahogy a sportszerűség megkívánja, természetesen  beleegyeztünk a halasztásba. Mire sor került  volna a találkozóra, Tiszafüreden ütött be  hasonló vírusos betegség. Akkor  mi folyamodtunk  halasztásért, a Mezőkövesd II. pedig számukra és  számunkra is természetes módon beleegyezett a kérésbe …

 

Ugyanígy jártunk az őszi szezonban a Balassagyarmattal és  Putnokkal szemben is. Korrekten, azonnal belementek, belementünk a halasztott lejátszásba!

 

A múlt vasárnapra kiírt bajnoki találkozónkat kénytelenek voltunk lemondani a Jászberényi FC  ellen, mivel keretünk nagy része vírusos betegség, illetve sérülés miatt kidőlt a sorból. Tettük ezt annak árán is, hogy tisztában voltunk vele, a 3 pontot játék nélkül kapja meg megyei riválisunk. A JFC sportszerű módon vállalta volna a halasztást, mivel azonban tudtuk, hogy játékosaink néhány nap alatt nem gyógyulnak meg, túl sok meccset nem szabad későbbi időpontra tolnunk, hiszen nagyon sűrű lenne a menetrend. Vállaltuk a meccs nélküli vereséget, bízva abban, ha a szükség véletlenül úgy hozza, még rákényszerülhetünk a halasztásra …

 

Az április 4-re kiírt Tiszafüredi VSE -DVTK II.  bajnoki mérkőzés előtt 2 nappal(!) újabb megbetegedések döntötték ágyba vezetőinket, játékosainkat. Azonnal a diósgyőri klubhoz fordultunk, hogy halasszuk el a találkozót. Ettől  azonban a borsodi klub – akárcsak ősszel az NB I-ben, az Újpest ellen – mereven elzárkózott!

 

Szemünkben sportszerűségből megbukott a  DVTK II! Még úgy is, hogy egy hete a Balassagyarmat hasonló kérését akceptálta a klub. (Ha nógrádiak kérelmét akkor elfogadták, velünk szemben vajon miért voltak ilyen elutasítóak?)

 

Ezek után nem meglepő, hogy toldozott-foltozott csapatunk, kapussal a csatársorban, tegnap sima, 5-1-es vereséget szenvedett a DVTK II-től. Gratulálni azonban ezúttal nem tudunk a győztesnek …

 

Nem  örül  senki a súlyos pandémiás helyzetnek. Magyarországon is halottak ezrei bizonyítják, a koronavírus az igazi ellenség! Jó  lenne,  ha  legalább a  sportban jobban figyelnénk, tekintettel  lennénk egymásra, és sportbarátok módjára gondolkoznánk, cselekednénk! Nem  a pandémiát kihasználva kellene bajnoki pontokat  szerezni! 

 

Számunkra, a Tiszafüredi VSE számára bármilyen győzelemnél fontosabb a sportszerűség, a fair play! Kérünk minden klubot az országban, hasonló belátással legyenek egymás iránt ebben a nehéz  helyzetben! Legyünk  toleránsak és megértőbbek egymással! 

 

Mi súlyos vereségünk ellenére is nyugodtan  feküdtünk le vasárnap este: megtettünk  mindent, amit  az  önbecsülésünk, sportszerű magatartásunk megkívánt! Vajon így gondol(hat)ják ezt Diósgyőrben is …?

 

Ábrahám Tamás, a TVSE elnök-helyettese"

FRISSÍTÉS:

PÉNTEK, 10.09:

 

Közleményben reagált a vádakra a Diósgyőr

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC