Könyörtelenül kihasználta a Fradi botlását az egyik kihívója - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Könyörtelenül kihasználta a Fradi botlását az egyik kihívója

Bíró Ádám - 2020. November 02. Monday 14:09
Kritikákat kapott a pálya.
Kép forrása: Kecskemét/Facebook
Az NB III Közép csoportjában a Ferencváros vasárnap 1-0-s vereséget szenvedett a Dabas-Gyón otthonában. A zöld-fehérek a botlás miatt leszorultak az első helyről, hiszen az Iváncsa mellett a Kecskemét is győzedelmeskedett. A lila-fehérek jelenleg vezetik a táblázatot. A kecskeméti weboldal beszámolója Gombos Zsolt csapatának vasárnapi győzelméről: 
 
"Az NBIII. közép csoportjában a Taksony vendége volt Dunaharasztiban a KTE HUFBAU, a bajnokság 16. fordulóját rendezték. A végig rendkívül küzdelmes és harcos meccsen pontrúgásokból születtek gólok, ebből mi jöttünk ki jobban.
 
Egyik csapatnak sem volt bő a kerete, rengeteg hiányzóval számolhattak az edzők, de az már az első perctől látszott, hogy nagyon felkészültek egymásból a felek. Átlövések, beadások jelentették maximum az izgalmakat, de helyzetet nem jegyezhettünk fel, így telt a meccs egészen a 31. percig, amikor is Károly ívelt fel egy szabadrúgást, ezt Gál bólintotta középre, Szalai József aztán a kapuba kotorta a játékszert (0-1). A hajráig újra mezőnyben pattogott a labda, ekkor Szilágyitól érkezett egy sistergős löket, amit Mészáros még fölé tolt, de rögtön a szöglet után Tóth fejesével egalizált a 45. percben a Taksony (1-1).
 
Fordulás után sem változott a játék képe, a hazaiak főleg kontrákban bíztak, és néhány ígéretes megindulásuk volt is, de ezeket pontatlanul játszották le a végén. Az 56. percben itt is, ott is feljegyezhettünk egy lövést, Mészáros védéséből azonnal kontrát vezettünk, az akció végé Lukács megpattanó próbálkozását tolta ki Palásthy. A 66. percben szerencsénk is volt, a hazaiak ajtó-ablak ziccerbe kerültek egy ellentámadás végén, de Tóth fölé lőtt a kapufa érintésével. Az utolsó percekben érezhetővé vált, hogy minden megmozdulásnak nagy jelentősége lehet, jött is egy ilyen szituáció: a 82. percben Károly harcolt ki egy szabadrúgást, ami mögé maga állt oda. A rövid felsőt célozta, a kapus és a kapufa érintésével végül a hosszúra pattant át a labda, ahol Gál volt szemfüles (1-2). A végére maradt megint a küzdelem, a játékvezető felmutatott még néhány lapot is, de ami a lényeg, az eredmény már nem változott.
 
Schőn László (Taksony SE): Gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez! Vérbeli rangadó volt ez, annak ellenére, hogy a pálya talaja nem igazán tette lehetővé a folyamatos játékot, de a csapatok alkalmazkodtak ehhez. Minden elfogultság nélkül mondom, hogy nem érdemeltünk vereséget annak tudatában, hogy három négy olyan kontra lehetőségünk volt, amiket ha tudatosan végig tudunk vinni, gólt szerezhettünk volna. Ilyenek a rangadók, pontrúgások dönthetnek el egy-egy mérkőzést, ebből a Kecskemét jött most ki jobban. Gratulálok ezzel együtt a srácoknak, mert hetek óta nagyon jó munkát végeznek! Remek sorozatunk ért véget, hiszen nyolc meccs óta veretlenek voltunk. Kevesen vagyunk, nem is igazán tudok belenyúlni a meccsekbe, de megyünk tovább!
 
Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Készültünk rá, hogy ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Tisztában voltunk vele, hogy a Taksony egy nagyon szervezett, kitűnő játékosokból álló csapat, az eredményeik is mutatták, hogy veszélyesek. Ezen a pályán játszani nagyon nem lehetett, ennek tudatában abszolút elégedett vagyok azzal, amit ma a srácok nyújtottak. Kiemeltem a meccs előtt, hogy a pontrúgások döntő fontossággal bírhatnak, ilyen sors, ez döntötte el a pontok sorsát. Sokat foglalkoztunk a mentális felkészüléssel is, ma ez különösen fontos volt, mert az akarati tényezők tudták felénk billenteni szerintem a mérleg nyelvét."
 
Taksony SE – KTE HUFBAU 1-2 (1-1)
NBIII. közép csoport, 16. forduló
TSE: Palásthy - Hesz, Szalai A., Gulyás, Fodor (Gálfi 65.), Szilágyi, Simon, Tóth, L., Kun, Tóth F., Király (Félegyházi 83.).
KTE: Mészáros – Puskás G., Gál, Vágó, Grünvald – Ludasi, Szalai G. – Tóth, Károly (Puskás Z. 89.), Jakab (Faragó 93.) – Szalai J. (Lukács 46.)
Gól: Tóth L. (46.) ill. Szalai J. (31.), Gál (82.)
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!