nb1.hu

Kőkemény meccsen csapott össze a két listavezető – képek

Jövőre egy osztállyal feljebb találkoznának.

 
Főpróbájukat tartják az NB III-as alakulatok, hiszen a másod- illetve harmadosztályhoz képest későn induló tavaszi szezon jövő héten veszi kezdetét a harmadik ligában.
 
Utolsó edzőmérkőzésének kemény riválist választott az Érdi VSE, a Nyugati-csoport listavezetője ugyanis a szintén első, csak éppen egy másik, a Közép-csoportot vezető PMFC-nél vendégeskedett.
 
Felemás félidők után, reális döntetlen született a két éllovas csatájában egy jó színvonalú és kemény mérkőzésen.
 
Az Érd együttesét a felkészülés nagy részében sérülések hátráltatták, a téli időszakban számos játékosát kénytelen volt nélkülözni Limperger Zsolt vezetőedző, és a Dunaújváros ellen
kisebb sérülést szenvedő Melczer Vilmos mellett Kalmár Domonkos, Borek Norbert, Balogh Ádám játékára továbbra sem számíthatott az érdi edző, Csiszár Zoltán betegsége miatt nem öltözött át az edzőmeccsre.
 
A mérkőzést a házigazda kezdte jobban, amely az első tizenöt percben mezőnyfölényben is játszott, Kertésznek egy baloldali beadás után, Nemanja Nikics próbálkozását kellett bravúrral védenie.
 
Nem sokkal az első játékrész közepe után, az érdiek megszerezték a vezetést, amikor egy előrevágott labdát a pécsi kapus, Helesfay Donát rosszul talált el, a játékszer pedig épp Gera Dávid elé került, akinek már nem volt nehéz dolga, és a tizenhatoson kívülről, az üres kapuba gurított (0–1).
 
Nem kellett sokat várni a Pécs egyenlítő találatára sem, a Baranya megyei együttes az érdi védelem nagy hibáját kihasználva Kónya Dávid találatával egyenlített (1–1).
 
A félidő legvégén még egy óriási bravúrt kellett bemutatnia Kertésznek, de a szünetre döntetlennel vonultak a felek.
 
A második játékrészre Limperger alaposan megváltoztatta a vendégek játékrendszerét, hiszen a támadónak előrelépő Pál Szabolcs helyét a jobbhátvéd posztján Májer Gergő vette át, akinek a védekező középpályás feladatait Durso Giuliano kapta meg.
 
A második félidőben már mindkét kapu egyenlő arányban forgott veszélyben, az érdi Kertész mellett, a hazai Helesfaynak is nagyokat kellett védenie.
 
A tesztmeccsen azonban több gól már nem született, így a Közép, illetve a Nyugati-csoport éllovasai 1–1-es döntetlennel készültek a március 8-ai tavaszi rajtra.
 
Az Érdi VSE a Pápai Perutz FC vendégeként kezdi meg a tavaszi idényt, míg a pécsiek a Taksonyhoz látogatnak, és kölcsönösen bíznak abban, hogy jövőre már bajnokin is összecsapnak.
 
Az NB II-ben…
 
Felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Érdi VSE 1-1 (1-1)
 
PMFC: Helesfay – Sági (Katona, 64.), Gajág, Rácz, Németh M. – Grabant, Futó, Nikic (Koller, 76.) , Szabó (Adamcsek, 46.) – Kónya, Geiger (Godzsajev, 90.)
Vezetőedző: Vas László
 
Érdi VSE: Kertész F. – Pál Sz., Bozsoki, Gál Sz., Németh G. V. – Májer – Koós, Gera D., Durso – Mojzer, Kollega
Vezetőedző: Limperger Zsolt
 
Gólsz.: Kónya D. (26. perc), ill. Gera D. (24. p.)

(forrás:erdivse.hu)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC