nb1.hu

Kisteleki visszatért: ennél a csapatnál vállalt munkát – REAKCIÓ

Ő volt az MLSZ elnöke, amikor kizárták a Fradit az NB I-ből.

A BVSC ezt a szezont az NB III Keleti csoportjában kezdte meg. A fővárosi alakulat jelenleg a hatodik helyen áll a táblázaton. A gárda szakmai stábja Kisteleki Istvánnal bővült, erről az MLSZ korábbi elnöke a Magyar Nemzetnek nyilatkozott.
 
"Gyönyörű négy évet töltöttem itt, én voltam az edzője annak a csapatnak, amely kilencvenegyben feljutott az NB I-be. Régóta nem volt semmi kapcsolatom a klubbal, most felhívtak, és megmutatták az új pályákat, öltözőket és klubházat. Egy hét múlva a vezetők közölték, hogy szeretnének egy nagyon jól felépített szakosztályt működtetni, és örülnének, ha én irányítanám" – fogalmazott Kisteleki, aki a klub céljairól is beszélt. "A felnőttek jelenleg a harmadosztályban játszanak, a vezetők örülnének, ha eggyel feljebb lépnének, de az lenne a csúcs, és nem dől össze a világ, ha nem jön össze. A legfontosabb a BVSC-re korábban jellemző futballkultúra felélesztése. Olyan klubot felépíteni, ahol a gyerekek a sport mellett emberi értékeket is kapnak a képzett, jó szemű edzőiktől, ahol jól érzik magukat. Ha emellett felbukkan közöttük egy új Törőcsik András, Bükszegi Zoltán vagy Gulácsi Péter, aki nyolc évig itt nevelkedett, az a hab lenne a tortán. Ez nekem kedves feladat, ezért is vállaltam el" – hangsúlyozta Kisteleki.
 
Az interjúban szóba került a Fradi BL-menetelése is. Ez azért érdekes, mert a zöld-fehér csapatot akkor zárták ki az NB I-ből, amikor Kisteleki vezette a Magyar Labdarúgó Szövetséget.
 
"Nagyon örülök, szívből szurkoltam neki. Persze tudom, miért kérdezi. Sohasem moshatom le magamról, hogy Fradi-ellenes vagyok, és én zártam ki a csapatot az élvonalból. Az MLSZ-ben ez nem így működik, nekem pedig nincsen Fradi-fóbiám. Sőt pontosan tudom, hogy az egész magyar futballnak jó, ha a Ferencváros ennyire eredményes" – mondta a BVSC szakmai igazgatója.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC