nb1.hu

Kilenc futballista is távozik Véber excsapatától

Több oka is van ennek.

Az nb3.hu-n is olvashattak arról, hogy Véber György helyett Nagy Árpád fogja irányítani az RKSK együttesét az új idényben.
 

Megvan Véber György utódja

 

Az NB III-as csapatnál komoly változások lesznek, a klubhonlap beszámolója szerint kilenc játékos is távozik.
 
Íme az RKSK közleménye:
 
"Egyrészt a koronavírus-járvány okozta helyzetből adódóan, másrészt gazdasági megfontolásból kifolyólag, harmadrészt pedig szakmai okok végett több változás is történt a keretben, így a keret átrendeződését illetően többkomponensű döntések álltak a klub játékospolitikájának hátterében. A 2020/’21-es NB3-as szezonra a tavaszi költségvetéshez hasonló pénzügyi kerettel vág neki a csapat, ennek értelmében a gazdasági behatároltságokhoz igazodva, illetőleg az idei évre már felállított szakmai koncepcióhoz és elvárásokhoz mérten tervezünk új, minőségi játékosokat igazolni és egyúttal pótolni a távozók megüresedett posztjait. Az újonnan érkezőkkel kapcsolatban a transzferidőszak végén, az átigazolások véglegesítésekor kívánunk bővebb tájékoztatást nyújtani olvasóink számára. Aktuális cikkünkben ellenben azon labdarúgókat kívánjuk felsorolni, akik minden bizonnyal már nem minket erősítenek a közelgő új idényben:
 
Kapusfronton bizonyossá vált, hogy egykori legendás hálóőrnek, csapatunk korábbi edzője/kapusedzője/szakmai igazgatójának fia, ifj. Szűcs Lajos az új idényt másutt kezdi meg. Lali télen igazolt Csepelről hozzánk, aki tavasszal elsőszámú cerberusként volt számon tartva, az idő előtt lezárt szezon miatt azonban mindössze két mérkőzésen volt lehetősége védeni a kapunkat.
 
Rosta Levente télen a BKV Előre csapatát hagyta ott a kedvünkért, és mind a két tavasszal megtartott bajnoki mérkőzésünkön kezdőként lépett pályára. A baloldalt elől és hátul egyaránt bevethető játékos is a távozás útjára lépett.
 
Pekowski Michal Jan Szűcs Lajossal egyetemben Csepelről érkezett hozzánk, ám a csonka szezont követően ő sem erősíti tovább csapatunkat. Jobboldali védőként már nyáron is megfordult nálunk próbajátékon, átigazolása azonban a téli játékosmozgás okozta pozíció-felszabadulás következtében valósult meg.
 
Szántó Gergő leigazolása már csak az NB2-es múltból fakadóan, illetőleg a németországi pallérozódásának kapcsán is logikus döntésnek bizonyult, ám a fentebb említett játékosokhoz hasonlóan neki is csupán egy téli felkészülés, és egy csonka idény adatott meg ahhoz, hogy gyökeret tudjon verni csapatunknál. 
 
Molnár Bence az MTK utánpótlásából érkezett hozzánk, kölcsönszerződésének lejártával pedig visszakerül egyesületéhez. Az előző idényben előbb ősszel Vácott, majd pedig nálunk játszott a rövid tavaszi időszakban. 
 
Czinkota Dominik is a legutóbbi átigazolási időszakban került hozzánk, ám ő sem marad a klub kötelékében. A még mindig csak 19. életévében járó játékos Hatvanból transzferált hozzánk.
 
Csorba András Egerből érkezett egyesületünkhöz, szintén télen. Korábban már a Vízművek színeiben együtt dolgozhatott Véber Györggyel, ám ahogyan a szakember is, úgy ő is váltásra adta a fejét. 
 
Karacs Roland jónevű kluboknál fordult meg korábban, legutóbb Kecskemétet hagyta maga mögött a mi hívó szavunkra. Tavasszal szintén mindkét bajnokin kezdőként lépett pályára, játéka és rutinja hasznosnak bizonyulhatott volna a teljes szezon tényleges lejátszása esetén.
 
Végére hagytuk egyetlen játékosunkat, aki nem télen érkezett hozzánk: Horváth Patrik egy teljes, végigjátszott év után hagyja el csapatunkat, ezidő alatt 28 mérkőzésen lépett pályára, és két gólt szerzett."
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC