nb1.hu

Kiesett a 4-szeres magyar bajnok – megvan az új edző

Ezer szállal kötődik a klubhoz.

A harmadosztályú kiesés okozta sokkból nem sok idő maradt felocsúdni, így a Csepel FC vezetősége sem tehetett mást, mint villámgyorsan elkezdte a munkát a következő bajnoki szezonra. Ennek első eredménye a vezetőedző kinevezése.
 
A csepeli labdarúgást jól ismerőknek illetve a Csepel FC szimpatizánsok jó részének ismerősen csenghet Németh Gábor neve, aki játékos pályafutását követően az előző bajnokságban nem kis bravúrt végrehajtva tartotta benn az NB III Nyugati csoportjában a THSE- Szabadkikötő együttesét, most pedig (korábbi utánpótlásban betöltött edzői tisztség után) vezetőedzőként visszatér a Csepel Stadionba – jelentette a Csepel.
 
Megállapodtál a vezetőséggel és elvállaltad a vezetőedzői posztot egykori klubodnál a Csepel FC -nél, milyen érzésekkel tetted?
Az előző szezon végeztével arra a döntésre jutottam, hogy nem folytatom tovább a Tintahalak kispadján. Nekik ezúton is kívánom, hogy a Szabadkikötő sporttelepén íródó csoda tovább folytatódjon! Ezzel egyidőben talált meg a lehetőség, hogy Csepel FC felnőtt csapatának vezetőedzője legyek. Néhány nap gondolkodás és egyeztetés után elfogadtam a felkérést. Aki ismer, tudja, hogy ezer szállal kötődöm a klubhoz. Utánpótlás és felnőtt játékosként közel 10 évet játszottam itt, 6 éven keresztül pedig az utánpótlásban is dolgoztam. Édesapám is a Csepelben pallérozódott, nagypapám pedig az utolsó NB I-et nyert csepeli csapat tagja volt, aminek ebben az évben ünnepeljük a 60. évfordulóját. Ismerem a klub történelmét, és jelenlegi helyzetét. Azon leszek, hogy a jelenleginél ismét szebb fejezetek íródjanak az egyesület történetében!
 
Elsősorban mire alapoznád a csapat BLSZ I. osztályú szereplését?
A vezetőséggel karöltve elsősorban egy ütőképes keret kialakításán fogunk fáradozni. Néhány rutinos játékost szeretnék fiatalokkal vegyíteni, illetve fontos szempont, hogy a keret nagy része rendelkezzen csepeli kötődéssel. Az előző gárdából csapatból is számítanék néhány játékosra, kérdés persze, hogy nekik, milyen elképzeléseik vannak a folytatásról. 1-2 héten belül tisztulni fog a kép, akkor kitűzünk magunk elé egy reális célt.
 
Mikor kezdődik a felkészülés és milyen ütemterv szerint?
Július 8-àn kezdünk! A megfelelő edzésterhelés mellett 6 edzőmérkőzésünk, illetve Bp. Kupa mérkőzéseink lesznek az augusztus 18 -i bajnoki rajtig.
 
Mennyire ismered a BLSZ- es mezőnyt, mit tudnál elmondani első olvasatra?
Az előző idényben, NB III -as csapatot vezetve is figyelemmel kísértem a BLSZ I. osztály történéseit. Azzal, hogy a Kelen feljutott, a REAC háza tájáról pedig nem sok jót hallani, nagyjából hasonlóra lehet számítani, mint az előző kiírásban. Várhatóan majd 4-5 csapat küzd a bajnoki címért, lesz egy erős középmezőny, és egy gyengébb játékerőt képviselő hátsó szekció. Nagy valószínűsèg szerint meghatározó tényező lesz, az Újpest II., a Pénzügyőr, illetve a BVSC. Mi is erre törekszünk…
 
Mit üzennél a kiesés miatt csalódott Csepel szurkolóknak?
Nyilván, aki kötődik egy klubhoz, legyen az szurkoló, játékos vagy vezető, nehezen dolgozza fel a kudarcot. Biztos megvannak az okai a kiesésnek, de én nem akarok ezzel foglalkozni, és nem is az tisztem ezekről véleményt formálni. Kizárólag előre szeretnék tekinteni! Egy merőben új élethelyzetet kell megoldani, amiben nagyon nagy szükség van a csapat nagybetűs SZURKOLÓIRA! Jómagam most is Csepelen élek, ismerem a közeget. Tudom, hogy az emberek itt szeretik a (jó) focit, és a Csepel FC azért még mindig egy nagy név…
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC