nb1.hu

Két kapussal nyertek Budapesten

Nem tartják sportszerűnek a Vasutast.

A BVSC-Tiszaújváros mérkőzés előtt a vendégcsapat az alábbi közleményt tette ki a hivatalos honlapjára:
 
,,Tény, hogy a felnőtt csapat létszámának sérülések, eltiltások és betegségek miatti megfogyatkozása miatt kérdésessé vált a holnapi BVSC elleni mérkőzésének lejátszása.
 
A hét elejétől már csak 13 fős kerettel készült a csapat a soron következő bajnoki mérkőzésére, de csütörtökön reggel jelezte az egyik játékos, hogy nem tud részt venni a délutáni edzésen, ma reggel pedig egy újabb, eddig még hadra fogható csapattag dőlt ki a sorból, így 11 fősre csökkent a keret létszáma, melyből 9 fő mezőnyjátékos. 
 
A helyzetre való tekintettel a délelőtt folyamán a klubvezetés mérkőzés halasztási kéréssel kereste meg a BVSC-t, akik viszont rövid gondolkodás után elég sportszerűtlenül elutasították ezt a kérést – pedig nem is oly rég nekik is volt ilyen kérésük, melyet ellenfelük akkor akceptált, vagyis egyelőre nem lehet tudni, hogy a holnapi napon lesz-e meccs, de a FAIR PLAY azt kívánja, hogy akárhogyan is, de álljon ki a csapat. 
 
MY GAME IS FAIR PLAY 
 
Hajrá Újváros!"
 
A Tiszaújváros összefoglalója a mérkőzésről:
 
,,Jó talajon és tökéletes futball időben győzelem a BVSC-ZUGLÓ ellen a 13. fordulóban.  
Budapest: 150 néző
 
BVSC- ZUGLÓ – Termálfürdő FC Tiszaújváros 0 – 1 (0-1)
Gól: Pap
 
Tóth Cs, Horváth T, Tóth M, Vincze Á, Tóth S, Bene A, Kulcsár H, Lőrincz P, Pap Zs, Benke N, Herceg P,
Cserék: Kolompár K, Szalina Á – mindketten az U19-ből
 
A hiányzók 11+1-e, akár egy 4-4-2 is lehetne
Távol: Márton A,   
Sérült: Vitelki B, Vámos M, Bussy D, Burics A, 
Beteg: Németh A, Csernák M, Kundrák M, Kristófi S,  + Molnár Z kapus és másodedző
Eltiltott: Gelsi L, Csoszánszki D,
 
Ellenfelünk az előző csonka szezonban Budapest megyében végzett vereség nélkül az első helyen, s indultak így idén az NB III-ban, ahol egyelőre nem szerepelnek rosszul, egyenlegük 5 győzelem, 4 döntetlen mellett csak 1 vereség – 2 mérkőzésük pedig halasztásban van – s nem titkoltan az NB II-be vágynak.
 
A mi csapatunk a Jászberénnyel szemben elért 1-1-es döntetlent követően, 3-2-re győzött Diósgyőrben, majd a Kisloki ellen 3-1 lett az eredmény,  0-1-es vereség csúszott be az Eger ellen, majd csúnya 3-1-es vereség Sajóbábonyban, s gól nélküli döntetlen a Kisvárda külföldjei ellen, s bravúr 2-1-es győzelem Cegléden, amit sajnos 3-0-ás vereség követett otthon a Tiszakécskétől, majd 1-0-ás Balassagyarmaton, melyet sikerült javítani 4-1-el Tiszafüred ellen, majd szívmelengető 2-1-es győzelem következett Salgótarjánban, majd csúnya vereség a Mezőkövesd II ellen, így az összesen a 17 pont a 8. helyre volt elegendő a forduló előtt.
 
Sérülés, és betegség miatt hiányzott ma a Kisvárda ellen durva, szándékos szabálytalanság után térd sérülést szenvedő Vitelki Balázs, valamint a Tiszakécske ellen kulcscsonttörést szenvedett és műtétre kényszerült Vámos Márk, Bussy Dávid és a Mezőkövesd ellen megsérült Burics András illetve a beteg Németh Ádám, Csernák Martin, Kundrák Milán és Kristófi Sándor is, s családi okok miatt volt távol Márton András, valamint eltiltás miatt Gelsi László és Csoszánszki Dávid – ez így nem is lenne olyan rossz kezdő 11.
 
Az első félidőt védekezésre berendezkedve kezdtük, nem siettünk el semmi sem. Sikerült két szögletig eljutnunk, s egy fantasztikus Pap fejessel a vezetést is megszereztük. A hazaiak bár nagyobb fordulatra kapcsoltak, de igazán a kapura veszélyt nem jelentettek.
 
A második játékrészben számtalan lövést eresztett a kapunkra ellenfelünk, de csak kapufáig jutottak. Hősiesen védekeztünk, gyakorlatilag nem is akartunk támadni, falat építettünk a 16-osra és az égbe rúgott labdába kívül másra nem is futotta az erőnkből. 
 
Összességében ma túlélésre játszottunk, ami igencsak nagyon jól sikerült, sőt 3 pontot szereztünk, ami egy csoda, hiszen erre az esélyünk a meccs előtt a nullához konvergált. 
 
A következő 14. fordulóban október 18-án vasárnap 14.30-kor a SÉNYŐ csapata érkezik hozzánk – persze csak akkor, ha nem romlik a helyzetünk.
 
Hajrá Újváros!
  
Gabala Krisztián(BVSC): nem nyilatkozott
 
Gerliczki Máté(Tiszaújváros): Nincsenek szavak erre a sikerre és a ma pályára lépő játékosokra, stábtagokra! Sajnos a BVSC sportszerűtlen hozzáállására sincsenek szavak, de ez legyen az ő bajuk! Herceg Peti kapusunk centerben végig nagyon nagyot játszott, viszont ezt még ízlelgetnünk kell egy kicsit! Fantasztikus játékosaink vannak, a betegeknek és sérülteknek mielőbbi gyógyulást kívánunk!"
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC