nb1.hu

Két játékos érkezését jelentette be a Pécs

Az egyik futballista visszatért a csapathoz.

Gajág Gergővel és Rácz Lászlóval állapodott meg a Pécs vezetősége. Rácz érkezését így jelentették be a pécsiek:
 
"A korábban évekig a SZEOL SC-ben még az NB II-ben is játszó 24 éves belső védő a következő szezonban a PMFC-t erősíti.
 
Rácz László, a PMFC NB III-as labdarúgócsapatának új játékosa 1995. április 26-án született a vajdasági Törökkanizsán. A védelem tengelyében bevethető középhátvéd a Hódmezővásárhelyen eltöltött utánpótlás éveket követően hamar a felnőttek mezőnyében találta magát, megfordult Kaposváron és Nagyatádon is, míg az utóbbi négy szezonban a SZEOL SC együttesében szerepelt.
 
A kiváló fizikumú labdarúgó fiatal kora ellenére meghatározó játékosa volt a szegedi együttesnek, amelynek színeiben közel száz NB III-as bajnokin szerepelt, de emellett fontos lécszeme volt a 2015/2016-ban bajnokságot nyerő és így az NB II-be feljutó Tisza-parti csapatnak is. Rácz László legutóbb bronzérmes lett a kék-fehérekkel, most azonban komoly célokkal érkezett Mecsekaljára.
 
– Az előző négy szezont Szegeden töltöttem. Előtte már játszottam a közelben, így Kaposváron és megfordultam Nagyatádon is. A SZEOL-os éveket követően örömmel fogadtam a klub megkeresését, amelyhez komoly célokkal érkeztem. A PMFC-ről és Pécs városról is sok jót hallottam korábban és nem csalódtam. Szeretném magamból és a csapatból is kihozni a legtöbbet – fogalmazott Rácz László."
 

null

null

Íme a Gajág Gergő visszatéréséről szóló pécsi közlemény:
 
"Ismét egy saját nevelésű pécsi védőt sikerült hazacsábítani a PMFC-hez.
 
Gajág Gergő, a PMFC 25 éves, remek felépítésű saját nevelésű védője 2008-ban húzhatta magára először a piros-fekete mezt utánpótlás játékosként, és egészen 2014-ig Mecsekalján futballozott. NB I-es meccsen ugyan nem kapott szerepet, de a Ligakupában és az PMFC tartalék gárdájában számítottak rá. Ezt követte egy évnyi játék a harmadosztályú Kozármislenyben, majd a SZEOL-hoz igazolt, amellyel feljutott a másodosztályba, onnan azonban egy év után búcsúzni kényszerültek.
 
Egy újabb harmadik ligás félév után 2018 elején hazaköltözött a Tisza-partjáról Gajág Gergő, aki azon a bajnoki tavaszon a pécsi védelem alapemberévé vált, ráadásul megszerezte első gólját a PMFC felnőtt csapatában. Sajnos a szezon végén nem sikerült a feljutás, így a belső védő megint tett egy szegedi kitérőt. A hátvéd a nyári felkészülés elejétől fogva együttesünkkel készül és szeretne ezúttal már tényleg huzamosabb ideig a Stadion utcában játszani és sikereket elérni.
 
– A PMFC-ben nevelkedtem, innen kerültem Kozármislenybe, majd pedig két és fél évet Szegeden játszottam. Nemrég volt szerencsém ismét hazajönni, de sajnos nem úgy sikerült a bajnokság, ahogy azt szerettük volna. Az előző évadot ugyancsak a SZEOL-ban töltöttem, viszont rettentően boldog vagyok, hogy a Pécs színeiben folytathatom. Bízom benne, hogy sikeres bajnoki szereplés vár ránk – mondta Gajág Gergő, aki a nemrég leigazolt Rácz Lászlóval összeszokott belső védőpárost alkothat."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC