nb1.hu

Két fejessel verte az Érd a Dunaharasztit

Érd - A hazai jobbhátvéd unja, hogy folyton buta hibákból kapnak gólokat.

Az Érdi VSE végig kézben tartotta a Dunaharaszti MTK elleni mérkőzést az NB III Nyugati csoportjának 10. fordulójában. Melczer Vilmos csukafejese után ugyan bő fél óra után egyenlített a vendég csapat, de a hajrá előtt Kárász Krisztián újabb fejese az érdi győzelmet jelentette.

Limperger Zsolt a múlt héten kiállított Pál Szabolcsra, valamint az ötödik sárga lapját begyűjtő Bozsoki Imrére, illetve a sérült Németh Gábor Vincére sem számíthatott a Dunaharaszti MTK elleni találkozón, igaz, Honti Attila hosszan tartó sérülése után először került a keretbe, míg Kárász Krisztián is letöltötte eltiltását.

A találkozó elejétől kezdve az érdiek domináltak, öt perc után Kónya Benjámin remek kiugratásából Kárász Krisztián hagyott ki nagy ziccert, majd sorra jöttek az érdi helyzetek. Az első gólra húsz percet kellett várni, amikor Pintér Nikola baloldali beadására Melczer Vilmos érkezett hibátlanul, s csukafejessel vette be Gatyel Norbert kapuját.

A folytatásban támadott a Haraszti, majd egy jobboldali Rusvay Gergely-szögletet Ferenczi Máté juttatott az érdi kapuba. Az érdiek nem estek kétségbe, de a helyzetek kimaradtak…

A fordulás után is temérdek lehetőség adódott a hazaiak előtt, Kárász többször is melléfejelt, Kelemen pedig csak a keresztlécre tudott csúsztatni. Tárkányi ziccerét fölétolta Gatyel. Aztán mégis meg lett az erőfeszítések eredménye, amikor Koós jobboldali beadását Kárász már sikerrel csúsztatta a kapuba (2–1). A hátralévő negyedórában felélénkültek a vendégek, de az első ígéretes lehetőségük a 92. percben adódott, amikor a jobb oldali kapufát lőtték telibe.

– Ami a legfontosabb, hogy a múlt heti vereség után tartsuk itthon a három pontot – ez volt az alaphelyzet. Ez sikerült. Megint mi domináltunk, nekünk voltak helyzeteink, megszereztük a vezetést, majd pontrúgásból egyenlített az ellenfél. Mi próbáltuk tartani a biztonságot és vártuk a lehetőséget, aztán Kárász Krisztián révén sikerült megtartani a három pontot – mondta Limperger Zsolt.

– Az elmúlt években az NB III-tól a megye kettőig is találkoztunk, így a mai is egy rangadó volt. Szerettünk volna ponttal távozni innen, hiszen múlt héten egy meglepő vereséget szenvedtünk, közelálltunk hozzá, de sajnos nem sikerült berúgni a helyzeteinket és olyan gólokat kaptunk, amilyeneket ezen a szinten nem lehet kapni – nyilatkozta Króner Péter, a DMTK vezetőedzője.

– Az összes mérkőzésünknek hasonló a ritmusa, mi irányítunk végig, aztán véletlenül kiegyenlítenek, csinálunk egy hibát, szóval úgy még nem is kaptunk gólt, hogy minket kijátszottak volna, de szerencsére ezt most megúsztuk és így kell folytatnunk – mondta Kárász Krisztián, az Érdi VSE győztes gólját szerző jobbhátvéd.

NB III, Nyugati csoport, 10. forduló
Érdi VSE–Dunaharaszti MTK 2–1 (1–1)
Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Pallagi, Csiszár, Pintér N. – Koós, Kónya, Melczer – Balázsovics (Ország, 71.), Tárkányi, Kelemen P. (Hegedüs, 88.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
DMTK: Gatyel – Bíró T., Rétsági, Ferenczi, Márton D. – Farkas P., (Vitányi, 76.) Kovács Gergely (Gacsal, 17.), Dallos – Mendebaba, Rusvay (Rebecsák, 81.), Szenes.
Vezetőedző: Króner Péter
Gólszerzők: Melczer V. (19.), Kárász (76.), ill. Rétsági (32.)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK, TABELLA

NB III Nyugati csoport 2017/18

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC