nb1.hu

Kerület: 22 évesen visszavonul a korábbi U17-es válogatott csapatkapitány

Nyilatkozott is arról, miért döntött így.

 

Befejezi a pályafutását a Nyugati csoport 5. helyén álló III. Kerület védője, Opavszky Balázs. A szezonban 18 tétmeccsen pályára lépő 22 éves játékos – aki megfordult a Vácnál, a Ferencvárosnál, az MTK-nál, a Vasasnál, a Siófoknál, a Paksnál és a Budafoknál is az óbudaiak előtt – a jövőben a tanulásra és a civil életre szeretne fókuszálni – erről is nyilatkozott a tve1887.hu-nak.

 

"Nagyon maximalista embernek tartom magam. Mióta elkezdtem focizni, a legjobb csapatokban játszottam utánpótláskoromban, aztán 17 évesen bemutatkoztam az NB II-ben, játszottam a Kerületben, feljutottunk, ezek alapján azt gondoltam, hogy ebből nagyon jó karrier is kerekedhet és nagyon magas szintekre is eljuthatok. Az utóbbi két évben elkezdtem az egyetemet, az IBS-re járok, az érdeklődésem kinyílt a nagyvilág felé. Ezzel párhuzamosan azt éreztem, akárhogy próbálok teljesíteni a pályán olyan szinten, amit magamtól elvárok, nem tudok. Sok mindent megpróbáltam, hogy sikerüljön, de eljutottam oda, hogy belássam: ebből nem lesz az a pályafutás, amit szerettem volna magamnak, és az NB I-be sem fogok eljutni. Azt vallom, hogy az élsportot szenvedély nélkül nem érdemes csinálni és nekem az élsport iránti szenvedélyem eltűnt az utóbbi időszakban. Az álprofizmus pedig távol áll tőlem, ezért volt szükség arra, hogy most hozzam meg ezt a döntést.”

 

A jövőben sem szeretne elszakadni a futballtól.

 

"Edzőként nem tudom magam elképzelni, ez már régóta kialakult bennem, viszont a menedzsmentben, esetleg sportigazgatóként szívesen folytatnám. Tenni fogok lépéseket, tervezem megszerezni a kellő papírokat, aztán meglátjuk. A focitól nem szakadok el, nem is szeretnék, ide is ki fogok jönni, mert jó kapcsolatban váltunk el. Nagyon szurkolok a Kerületnek továbbra is, de most másfelé halad a jövőm.” 

 

A Kerület február 12-én a Puskás Akadémia II. ellen folytatja a bajnokságot. 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC