nb1.hu

Kemény tavasz vár Aczél Zoltán csapatára

Egyetlen célja lehet a klubnak.

Az élvonal és a másodosztály után hamarosan az NB III-ban is folytatódnak a bajnoki meccsek, így a Közép csoportban szereplő, Dabas-Gyónnál is utolsó szakaszába lépett a téli felkészülés.
 
A tabella 11. helyét elfoglaló gárda igen szűkös játékoskerettel, de tehetséges fiatalokkal kiegészülve készül a tavaszi folytatásra, így a vezetőedző, Aczél Zoltán számára igazi kihívásnak ígérkezik az idény második fele: a csekély létszámú játékosállomány mellett ugyanis, a csapathoz érkező fiataloknak csak kevés NB III-as tapasztalatuk van, így eltiltások vagy sérülések esetén, igen nehéz helyzetbe is kerülhetnek a Pest megyeiek…
 
A Dabas-Gyón utolsó előtti felkészülési mérkőzését a helyszínen követte végig az nb3.hu, és a Cegléd ellen ötletes, kreatív játékkal rukkoltak ki a dabasiak, bár a jócskán nulla fok alatti hőmérsékletben megrendezett meccset a hazaiak kezdték jobban.
 
Negyedóra után azonban, elsősorban az agilisen játszó Molnár János és Grabant Péter jóvoltából, egyre veszélyesebben játszott a vendég alakulat, és a félidő hajrájában Lucz Viktor gyors helyzetfelismerése révén megszerezték a vezetést is. A 27 éves támadó igen szép mozdulattal, sarokkal vette be a ceglédiek kapuját, így a szünetre vendég előnnyel vonultak melegedni a felek.
 
A második játékrészben a kék-fehérek további lehetőségeket alakítottak ki, de mivel Aczél az említett szűkösebb játékoskeret miatt, kevés cserével hozta le az edzőmeccset, egyre jobban fáradtak a vendégek, a Cegléd pedig két gyors kontra után megfordította a mérkőzés állását.
 
A meccs után a kétszeres magyar válogatott védőt kérdeztük, mind a CVSE elleni felkészülési meccsről, mind a csapatra váró tavaszi feladatokról.
 
„Az első félidő elejét leszámítva, nagyon komoly kontroll alá helyeztük mérkőzést. A vezetést is megszereztük, sőt az sem lett volna túlzó, ha akár 3-0-ra is vezetünk” – értékelt Aczél Zoltán.
 
,,Jó felfogásban, agresszíven, nagyon szűken, visszapresszingelve és jól futballoztunk az erős Cegléd ellen, úgy érzem gólokkal vertük őket, bár tudom, az eredmény mást mutat.
 
A második játékrész első feléig nem volt probléma, de onnantól kezdve a felfogás, amit mutattak játékosaim, nagyon nem tetszett, a saját fejük után mentek. Ha fáradnak, persze nem tudják a döntéseket úgy meghozni, de akkor kell egyszerűen futballozni, azért a fél óráért még elszámoltatom őket.”
 
Nem megszokott, de egyre jobban hozzá kell szoknunk, hogy bármely sportágról legyen is szó, a koronavírus-járvány nagymértékben befolyásolhatja a felkészülést, az 53 éves edző erről is nyilatkozott oldalunknak. 
 
„Örömteli, hogy a vírus elkerülte a csapatot, sérültünk is csak egy van, Peres Csaba személyében, aki Kecskemétről érkezett hozzánk és nagyon jó játékerőt képvisel. Sajnáljuk, hogy egyelőre sérült, egy hónapot még biztos nem számíthatunk rá.
 
A felkészülésünk jól sikerült, viszont a gyakorló meccsek és az edzések terhelését nehezen tudtam megoldani, mert szűkös a keretünk, nem igazán tudtunk labdarúgókat igazolni, így 13 játékossal és néhány ügyes fiatallal vágunk neki a szezonnak. A „kicsik” még csak kóstolgatják az NB III légkörét, úgyhogy nem vár ránk egyszerű feladat tavasszal, de ha ezt a játékot, ezt a felfogást meg tudjuk tartani és elkerülnek minket a sérülések, meglehet a bennmaradás. Ezzel a kerettel ugyanis más nem lehet a célkitűzés.”
 
A Dabas-Gyón szerdán a Jászberény együttesével találkozott volna, de a jászságiak lemondták a felkészülési meccset, így szombaton a Hatvan ellen lépnek pályára Rokosz Mátéék.
 
A klubhoz Juhász Sas a Pénzügyőrtől, Halász Zoltán a Budai FC-től, Bessenyei Rajmond a Viktoria Berlintől, Rokosz Máté a Fővárosi Vízművektől, valamint Dunai András és Bartucz Martin érkezett. 
 
A Dabas-Gyón a középmezőnyben található 28 pontjával, de a harmadosztályban 4 együttes, illetve a három csoport „legrosszabb” tizenhatodikja is kiesik, így korántsem vár könnyű szezon a dabasi kék-fehérekre.  
 
Aczél Zoltán tanítványai Dunaújvárosban kezdik a szezont február 28-án, illetve folytatják, hiszen az NB III-ban két fordulót korábban előre hoztak és már tavaly megrendeztek, majd a Szegedi VSE-t fogadják hazai pályán.
 
Vállaji Márk

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC