Keleti hadjáratok - harc a bentmaradásért - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Keleti hadjáratok - harc a bentmaradásért

Kvanduk Bence - 2019. April 03. Wednesday 11:47
Óriási csata várható minden elcsíphető pontért.
Egyre közeledik a bajnokság vége, és ahogy arról már írtunk, egyre szorosabbá válik a csata a bajnoki címért a csoportokban, de legalább akkora háború zajlik a tabellák másik végén is. Már csak kilenc forduló van hátra, hogy a csapatok kiharcolják a jövő évi NB III-as tagságot.
 
A Keleti csoportban elképesztően közel áll egymáshoz az utolsó 5 helyezett. Mindössze négy pont választja el az utolsó SBTC-t (16 pont) a 12. helyen tanyázó Sajóbábonytól (20 pont). Abban szinte biztosak lehetünk, hogy itt még lesz változás a sorrendben. Az előzőekből kitalálható, hogy a salgótarjániak indulnak a legnehezebb helyzetből, ráadásul legközelebb a bombaformában lévő, bajnoki címre hajtó Jászberényt fogadják. Ráadásul azon túl is csak kétszer találkoznak az alsóházhoz tartozó csapatokkal. Négy fordulóval a vége előtt az éppen csak bentmaradásra álló Gyöngyöst fogadják, valamint az utolsó előtti fordulóban a jelenleg 26 pontos Egert. Ezzel szemben a 4-9. helyezett mindegyike teszteli majd tudásukat, akaratukat, ahol nagyon nagy erőket kell majd mozgósítaniuk, ha jövőre is az NB III-ban bizonyítanának. Ezért is lehet nagyon fájó a múlt heti Sajóbábony elleni vereség.
 
A DVTK tartalékjai egy ponttal (17) előrébb járnak, sőt, a következő fordulóban akár feljebb is léphetnek a tabellán, sőt a kieső zónából is kikerülhetnek, ha sikerül legyűrniük idegenben a Gyöngyöst (19 pont), ami bíztató kezdet lehet a hajrára. Viszont nekik talán még nehezebb dolguk lesz kiharcolni a bentmaradást, mint az SBTC-nek, ők az első négy mindegyikével találkoznak még, ráadásul hárommal egymást követő héten. Szolnokra (1.) és Jászberénybe (2.) is utazniuk kell majd egymás után, és azt követően fogadják az ESMTK-t (3.) a végén, ami nem lesz egyszerű feladat. Ezen felül ők is játszanak a 7. DEAC ellen is. Sorsdöntő lehet számukra már az Eger elleni idegenbeli találkozó, ahol ha nem szereznek pontot, majdhogynem kijelenthető, hogy ők elvéreztek a csatában, persze a nagyok ellen okozhatnak meglepetést is. Az utolsó két forduló akár már csak formalitás is lehet számukra, ahol a jelenleg előttük álló Cigánddal és az Egerrel azonos pontszámmal álló Tállyával csapnak össze. Az is igaz, ők már szereztek nagy skalpokat az elmúlt fordulókban, a Tiszaújváros és a Sényő ellen is sikerült bezsebelniük a három pontot.
Hasonló bajban van a Cigánd is, főleg ha azt nézzük, hogy ugyanannyi pontot (17) gyűjtöttek eddig, mint a DVTK II, sőt, a sorsolásuk is közel ugyanolyan nehéz. A következő két fordulóban a 6. Nyírbátor és a 8. Sényő ellen indulnak háborúba, és az első négyből ők is csak a Jászberényen vannak már túl. Igazán sorsfordító számukra is a Gyöngyös elleni találkozó lehet, valamint az Egerben lejátszandó rangadójuk, de ha maguk mögé akarják utasítani a riválisaikat, muszáj lesz, ahogy az előző két csapatnak is, meglepetést okozniuk valamelyik topcsapat ellen. Ezért is kezd egyre jobban felértékelődni az SBTC felett aratott győzelmük, és a rákövetkező fordulóban a Putnok (5.) elleni sikerük. Igaz, mindegyikőjük jövőjét nagyban befolyásolja majd a Gyöngyös és a Sajóbábony szereplése is, hiszen őket lehetne még átugrani. A kilenc ponttal a kiesőzóna felett álló Eger és Tállya már nem valószínű, hogy a következő fordulókban ekkorát zuhanna. Az viszont nagy segítség lehet mindhármuk számára, hogy mindannyian találkoznak még a Gyöngyössel is, sőt, a két előttük álló csapat között is rendeznek még rangadót, ráadásul a Sajóbábony is ezen, és az egri vendégjátékán kívül csupa erősebbnek tűnő gárdával mérkőzik.
 
A Közép csoport hasonlóan nagy csatát hoz, a Nyugati fronton pedig egészen különleges helyzet alakult ki.
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!