Keleten-nyugaton: álmok, csaták, különbségek - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Keleten-nyugaton: álmok, csaták, különbségek

Kvanduk Bence - 2019. April 04. Thursday 12:34
Két fronton is rangadóra készülnek a listavezetők.
Úgy hozta a sorsolás, na meg a csapatok eddigi teljesítménye, hogy a 22. fordulóban Keleten és Nyugaton is összecsap az első a negyedik helyezettel, ráadásul mindkét csoportban a listavezető utazik. Előbbiben a Szolnok látogat Füzesgyarmatra, míg utóbbiban az Ajka Komáromra. Sőt, még az is egyezik, hogy mindkét listavezető a 20. fordulóban 1-0-s vereséget szenvedett, majd az előzőben nyert.
 
Viszont amennyi hasonlóságot találunk a két összecsapás között, legalább annyi különbséget is a csapatok helyzetét, és a bajnokságokat illetően. 
 
A legszembetűnőbb differencia, hogy míg az Ajkánál már nem is igazán kell izgulniuk a végkimenetel miatt, olyan magasan vezetik a bajnokságot, addig a Szolnok sorsáról is dönthet a rangadó. Míg keleten az első hármat mindössze 1 pont választja el, és a Füzesgyarmat is ott liheg a nyakukban, addig nyugaton az első kettő között van egy 10 pontos szakadék, a Komárom pedig már 21 pontnyira van az elsőtől. Beláthatjuk, hogy a vasutasok helyzetén tovább nehezíthet a tét, hiszen mögöttük bombaformában tör felfele a Jászberény, és nem úgy tűnik, hogy lassítani fog, de az ESMTK is visszahódítaná trónját. Számukra csak a győzelem elfogadható. Ilyen szempontból viszont az Ajka tényleg teljesen felszabadultan játszhat, hiszen az sem jelent igazán nagy problémát, ha elbukják ezt a meccset.
 
Szinte azt is kijelenthetjük, hogy az Ajkának simán hoznia kell a találkozót olyannyira kiemelkedik a mezőnyből. Nem véletlen, hogy 19 meccsen keresztül nem találtak legyőzőre,és azóta javították is botlásuk. Ezzel szemben a Szolnokot minimum óriási csatára késztetik majd a hétvégén, hiszen két nagyon hasonló erejű gárda találkozik. Az is igaz azonban, hogy a bajnokság első felében mindkét csapat csak szűk, egy gólos diadalt tudott csak aratni jelenlegi ellenfele felett. Az Ajka 1-0-ra, a Szolnok 2-1-re diadalmaskodott azon a meccsen.
 
A másik oldalról nézve a Füzesgyarmatnak nem kell igazán tartani a visszaeséstől, 6 pont előnyük van Putnokkal szemben, viszont dobogós vágyaikat nagyban befolyásolhatja ez a meccs, de ha igazán nagyot álmodnak, még a bajnoki cím is a szemük előtt lebeghet. A Komárom leginkább abban reménykedhet, hogy a Kerületet megelőzve harmadikként végez, de sokkal inkább kell hátrafelé tekintgetnie, hiszen a Puskás Akadémia ugyanannyi egységet gyűjtött mind ők, és a Nagykanizsa-Pápa páros sincs messze lemaradva.
 
Látható tehát, hogy bár hasonló mérkőzést rendeznek, a csapatok szempontjából ennél jobban szinte nem is különbözhetne az aktuális összecsapás.
 
Tabellák a csoportnévre kattintva elérhetők: Keleti csoport; Nyugat csoport
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!