nb1.hu

Kecskemét: változás a szakmai stábban

Hivatalos bejelentés.

ÍME, A KECSKEMÉT BEJELENTÉSE ÉS AZ ÚJ ERŐNLÉTI EDZŐVEL KÉSZÜLT INTERJÚ:
 
,,A bajnoki szezonnak új erőnléti trénerrel vág neki a KTE HUFBAU, Buzási Péter személyében Szegedről érkezik hozzánk rutinos szakember. Peti a pályafutását Kazincbarcikán folytató, Pályi Nagy Zsolt munkáját veszi át klubunknál. A 32 esztendős szakember ezer szállal kötődik a labdarúgáshoz, de már a munkáé a főszerep.
 
Hogyan kerültél képbe a klubnál?
 
Villámcsapásként ért némileg a megkeresés, mert szombaton hívott fel Tóth Ákos, hogy engem szeretnének felkérni erőnléti edzőnek a csapat mellé. Meglepődtem, váratlanul ért, de természetesen nagyon örültem, hiszen nagyon régóta azért dolgoztam, hogy egy ilyen lehetőséget kapjak. Utána gyorsan pörögtek az események, vasárnap Szolnokon már meg is néztem az edzőmeccset, majd a vezetőkkel meg is egyeztünk utána. Gyors dolog volt, de nagyon örülök annak, hogy itt lehetek.
 
Milyen sportolói múlttal rendelkezel?
 
Kapcsolódom a labdarúgáshoz, a mai napig aktív vagyok, persze már csak amatőr szinten, de korábban NBIII-as és NBII-es szinten is játszottam. Békéscsabáról származom, ott felnőtt szinten egészen a másodosztályig jutottam, utána tettem át a székhelyemet Szegedre, ahol a tanulmányaimat is folytattam. A magasabb osztályokhoz köthető pályafutásomat tavaly nyáron fejeztem be, azóta a munka került főszerepbe.
 
Ha már a munka szóba került, miért éppen erőnléti edzői irányba indultál el?
 
Szegeden a Testnevelési Egyetemet kezdtem el, ahol testnevelő-edző képesítést szereztem. Már ekkor elkezdett érdekelni az edzősködés, először egy kiegészítő tanfolyamon szereztem meg egy alap, fitnesz-testépítő edzői képesítést. Onnantól már tudtam, hogy nekem ez az irányvonal lesz meghatározó. Szerencsére egy volt csoporttársam ajánlásának hála, elhelyezkedhettem egy olyan edzőteremben, ahol a funkcionális, illetve az erőnléti felkészítés volt a hangsúlyos irányvonal. Az évek alatt folyamatosan képeztem magam, legutóbb az MLSZ-es erőnléti edzői tanfolyamot végeztem volna el, de a koronavírus ennek is kicsit közbeszólt, remélem még idén be tudjuk fejezni. Ahogy mondani szokták, evés közben jön meg az étvágy, én sem szeretnék itt megállni, már további képzéseket figyelek.
 
Nem ismeretlen számodra a csapat, hiszen Puskás Zoli rehabilitációjában már eddig is aktívan részt vettél. Milyenek az első benyomásaid?
 
Izgultam azért, egy egészséges drukk volt bennem, hiszen pontosan tudom, hogy a KTE milyen múlttal rendelkezik. Ráláttam az itt zajló munkára is, ennek tudatában ez egy szép és izgalmas kihívás. Nagyon vártam már az első edzéseket, egyelőre csak pozitív élményem van mindenről, akár a szakmai munkáról, akár a stábról, akár az infrastruktúráról legyen szó. Céltudatos csapat a miénk, egyértelműen látszik, mit akarunk elérni. Nagyon remélem, hogy immár közösen tudjuk ezeket megvalósítani!"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC