nb1.hu

Kecskemét: 7,5 év után tér vissza a védő

Benne van a drukk.

 

A KECSKEMÉT JELENTÉSE:

 

"Koszó Balázs hosszú idő tért vissza januárban Kecskemétre, az NBII-es bajnok és kupagyőztes védő egészséges drukkal készül a Paks II. elleni szezonnyitóra.

 

2013 augusztusában léptél pályára utoljára bajnoki meccsen a KTE színeiben, még az NBI-ben a Mezőkövesd ellen. Hosszú idő után készülhetsz tehát újra tétmeccsre Kecskeméten. Milyen érzésekkel várod a bajnoki rajtot, illetve úgymond a bemutatkozást?

Megvan az a meccs, nem ma volt, ez tény. Én azt gondolom, hogy az a jó, ha mindenkiben van egy egészéges drukk. Bennem is van, pláne azok után, hogy szerintem ilyen hosszú felkészülésem még sose volt, noha nem ez az első.

 

Nyilván sok minden változott azóta, hogy elmentél, de végig csinálva a felkészülést, milyen most kecskeméti játékosnak lenni?

Január elején tértem vissza, a felkészülést a csapattal kezdtem, azóta eltelt nagyjából 7 hét. Csak pozitívan tudok nyilatkozni. Először fura volt, hogy a 2-es és a 3-as pálya már 90 fokkal el van forgatva, illetve az egyik műfüves lett, de cserébe nagyon jó minőségűek lettek. A héten már füvön edzünk, szerencsére az idő is kegyes hozzánk, úgyhogy kitűnőek a körülmények. A társak úgy érzem, hogy befogadtak, mérkőzésen is hallgatnak rám, amikor próbálok segíteni a többieknek, úgyhogy minden rendben van.

 

Hogyan értékelnéd az elvégzett munkát, illetve nyugodt „lelkiismerettel” várhatjátok-e a rajtot?

Úgy gondolom, hogy igen. Az edzésmunka nem volt monoton, a stáb igyekezett változatos programot összeállítani. A szükséges fizikai munkát, ami a nyárig kitartó erőnléthez kell, azt igyekeztek mindig labdás gyakorlatokban elrejteni, amennyire csak lehetett. Jól teltek az edzések, jó erőállapotban van a csapat, kisebb sérülések voltak, de erre a hétre már rendben volt mindenki, ami jó hír.

 

A KTE történetének vannak a régmúltban NBIII-as bajnokai, illetve az úgymond „aranygeneráció” nyert kupát és NBII-es bajnokságot, ahogy te is. Te lehetsz az első, aki játékosként tovább bővítheti a kecskeméti trófeák számát, mennyire játszottál már el ezzel a gondolattal?

Megmondom őszintén, ez így még nem jutott eszembe, főleg azért, mert még nem valósult meg. Elég sok mérkőzést le kell még ahhoz játszani, hogy ez sikerüljön, de ha elérjük a célunkat, akkor biztosan nagyon jó érzéssel fog eltölteni. Ott még viszont nem tartunk.

 

A jó rajt mindig fontos, mi kell ehhez Pakson?

Az NBI-es tartalékoknál sosem lehet tudni, hogy visszajátszik-e a valaki, pláne azt, hogy milyen poszton és mennyien. A meccs előtt ez úgyis kiderül, ennek szellemében fogjuk ezt átbeszélni. Van egy begyakorolt, saját játékunk, ennek tükrében bizakodva várom a találkozót. Az egyetlen furcsaság számomra az, hogy délelőtt lesz a bajnoki, utoljára szerintem utánpótlásban játszottam így tétmeccset, de az edzőmeccsek után ezzel sem lehet probléma, hiszen sokszor játszottunk hasonló kezdés mellett."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC