nb1.hu

Kaposvár: jelképes összegért lett új tulajdonosa a csapatnak

Új időszámítás következik.

Az MTI beszámolója:
 
A kaposvári önkormányzat 1000 forintért megvásárolja a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgócsapatot működtető Kaposvári Labdarúgó Kft-t, majd a tulajdonjogot ugyanennyiért a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiára ruházza.  
 
A somogyi megyeszékhely közgyűlésének szerdai, rendkívüli ülésen hozott döntése azután született meg, hogy a Kaposvári Labdarúgó Kft. tulajdonosa, a TD Vagyonkezelő Kft. a napokban jelképes összegért felajánlotta a városnak a társaság százszázalékos üzletrészét.
    
A Kaposvári Rákóczi a 2018/19-es idényben a másodosztály ezüstérmeseként harcolta ki a feljutást, de az NB I-ből egy szezon után sereghajtóként búcsúzott, míg a legutóbbi NB II-es idényben a 19. helyén zárt, és kiesett. A 2021/22-es szezonban így csak az NB III-ban szerepelhet.
    
A korábbi tulajdonos jelezte: a labdarúgócsapat működésében a továbbiakban nem kíván részt venni, mert ez a tevékenység már jelentősen eltér a gazdasági profiljától – olvasható a közgyűlési előterjesztésben.
    
Az adásvételre csütörtökön kerül sor, az akadémia a tulajdonjogot szeptember 30-ig kapja meg.
    
A Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester által jegyzett előterjesztésben a javaslat indokaként az szerepel, hogy a lépéssel racionalizálni lehet a sportág helyi finanszírozását.
    
Emellett "a profi labdarúgás és az utánpótlásfeladatok egy kézbe szervezésével" lehetőséget adnak több mint háromszáz ifjú labdarúgónak, hogy nemzeti bajnokságban érdekelt (NB-s) klubban szerepelhessen.
 
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC