nb1.hu

Kaposvár: érthetetlen összeomlás egy óra után – reakció

Hiányzik a sikerélmény.

A KAPOSVÁR BESZÁMOLÓJA:
 
,,Háromgólos vereséget szenvedett csapatunk az ETO Akadémia otthonában az NB III. Nyugati csoportjának negyedik körében.
 
A sorsolás, illetve a pályaválasztói jog felcserélése miatt először lépett pályára idegenben csapatunk, amely szerette volna megszakítani az ETO Akadémia hárommeccses veretlenségi sorozatát. A hazaiak az eltiltott vezetőedzőjük, Király József nélkül várhatták a találkozót, melyen az NB II.-es első csapat keretéből ezúttal a volt válogatott Lipták Zoltán, Vadász Viktor és Forgács Dávid játszott vissza. A találkozó kis híján győri góllal indult, de Pogacsics Krisztián kitolta a léc alól Erdei Milán közeli fejesét, s következhettek csapatunk nagy lehetőségei. Előbb János Norbert beadását Mayer Milán vette mellre, s védőjétől megszabadulva nyolc méterről lőtt kapura, Pálfi Donát azonban belevetődött a lövéséve, majd János Norbert maradt le centiméterekkel egy középre tett labdáról, így az első negyed óra végén maradt a gólnélküli döntetlen. A folytatás kevés gólszerzési lehetőséget tartogatott, de csapatunk fölényben futballozott. Bő félórányi játékot követően Bíró Dominik, majd két perccel később Mayer Milán vette célba a hazaiak kapuját, de erőtlen lövésüket könnyedén védte Pálfi Donát. A játékrész hajráját próbálta megpörgetni csapatunk, a hazai védelem többször is hibázott, de ezek a lehetőségek kihasználatlanok maradtak, így a szünetre is maradt a gólnélküli döntetlen.
 
Az eső áztatta második félidő elején csapatunk kevésszer lépte át a félpályát, a hazaiak pedig egyre többet veszélyeztettek. Előbb Sipőcz Bence kapufája jelezte a bajt, de ez még kifele pattant. Nem sokkal később Sólyom Bence akasztotta össze Szabó Tamás lábát a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Márton Adrián állt oda, s bár Pogacsics Krisztián érezte az irányt, de nem ért le a jobb alsóba tartó lövésre. Négy perc múlva egy szerencsés (szempontunkból inkább szerencsétlen) góllal növelte előnyét az ETO Akadémia: Márton Adrián közeli lövésébe Gál Mátyás tette bele a lábát, amin irányt változtatott a labda, amely védhetetlenül pattogott a hálóba. A kétgólos előny kellő önbizalmat kölcsönzött a győrieknek, akik higgadtan futballozva a hajrában tovább növelték előnyüket: Múcska Viktor (akinek korábban is volt egy jó lövése) tizenöt méterről szépen tekerte el a labdát a bal kapufa mellé. Az utolsó percben Orsós Tamás megpattanó lövése a szépítést jelenthette volna csapatunk számára, de a labda éppen elkerülte a kaput, így maradt a háromgólos hazai siker.
 
Nagy Tamás: – Fehér és fekete volt a játékunk. Hatvan percig fehér, majd utána érthetetlenül fekete. Egy óráig uraltuk a mérkőzés, visszaköszöntek az edzésen gyakoroltak. Sok helyzetet dolgoztuk ki, ezekből legalább kettőt illet volna gólra váltani. Hatvan perc után jött egy fordulópont, egy buta szabálytalanság után kaptunk egy tizenegyest, majd az egész játékunk összedőlt. Mindig a dolgok pozitív részét nézem, ami az, hogy egy óráig uraltuk a meccset, lehetett látni, hogy mit akarunk kezdeni a labdával, hogy akarunk az ellenfél mögé kerülni és sok helyzetet alakítottunk ki. A csapat hatvan percig képes úgy játszani, ahogy szeretném. Hozzáteszem: hiányzik a siker, hiszen kupából való továbbjutáson kívül nincs sikerélménye a játékosoknak."
 
ETO Akadémia–Kaposvári Rákóczi FC 3–0 (0–0)
 
Győr, ETO Park, 130 néző. V.: Leél-Őssy (Urgyán, Bencze).
 
ETO Akadémia: Pálfi – Vadász, Lipták, Denilson (Ignácz, a 90. percben), Forgács – Katona, Szabó T. (Lacza, a 83. percben) – Sipőcz (Klausz, a 83. percben), Múcska, Hanzli (Márton A., a szünetben) – Erdei (Vidnyánszky, a 83. percben). Megbízott edző: Igor Nicsenko.
 
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Czuczi, Harsányi, Gál, Borbély – Palkovics (Szederkényi, a 66. percben), Zvara, Zólyomi (Sólyom, az 56. percben) – János N. (Orsós T., a 70. percben), Mayer M. (Jancsó, a 80. percben), Bíró D. (Dömötör D., a 70. percben). Vezetőedző: Nagy Tamás.
 
Gólszerzők: Márton A. (a 64. percben – 11-esből), Gál (a 68. percben – öngól), Múcska (a 86. percben).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC