nb1.hu

Kaposvár-Budaörs: hiányzott a kreativitás – reakciók

Nem bírtak egymással a felek.

ÍME, A KAPOSVÁR BESZÁMOLÓJA:
 
Gólnélküli döntetlent játszott csapatunk az NB III. Nyugati csoportjának 14. fordulójában a Budaörs ellen.
 
A zalaegerszegi győzelem után a Budaörs ellen is szerette volna begyűjteni a három pontot csapatunk, melynek kezdője egy helyen változott az előző hetihez képest: a kisebb sérüléssel bajlódó Mayer Milán helyett Zvara Dávid kapott lehetőséget, ezáltal pedig Bíró Dominik és Pintér Norbert kettős játszott legelöl. A mérkőzés eleje csapatuk fölényét hozta, de az első negyed órában csak kisebb lehetőségek alakultak ki az ellenfél kapuja előtt. A folytatásban sem sokkal több, bár egy szöglet után Szederkényi Ádám kevéssel fejelt a bal kapufa mellé, ami az első játékrész első és utolsó veszélyes lehetőségének bizonyult.
 
A második játékrész elején cserékkel próbált változtatni a játék képén Horváth Rudolf, csapatunk mestere. A meddő fölényünk továbbra is maradt, majd a 66. percben akár ez góllá is érhetett volna, hiszen egy remek átadás után Bíró Dominik került helyzetbe, támadónk kissé jobbról, tizenöt méterről vette célba a kaput, de a vendégek kapusa védeni tudott. A mérkőzés az utolsó percekre pörgött csak fel, ekkor mindkét fél próbálta bevinni a mindent eldöntő találatot, amihez előbb együttesünk állt igen közel. Kálmán Szilárd távoli szabadrúgása után ugyanis a felső kapufáról kifelé vágódott a labda. Az utolsó pillanatban pedig a budaörsiek érezhették közel magukat a győzelemhez, de Popov Patrik ziccerét lábbal hárította Mikler Dániel. A kevés helyzetet hozó mérkőzés egyetlen pozitívuma a pontszerzés.
 
Horváth Rudolf: Tudtuk, hogy a Budaörs a futballt játszó csapat, hiszen évek óta ezt képviseli. Az előző idényben még az NB II.-ben szerepeltek, sok játékosuk játszott magasabb osztályban, így a jobb csapatok közé kell sorolni őket, még akkor is, ha most a középmezőnyben vannak, biztos, hogy előrébb fognak végezni. Egy kiélezett, egygólos mérkőzést játszottuk ellenük, melynek végén előbb nekünk volt meccslabdánk, talán bent is volt a labda a kapuban, de a játékvezető másképp látta. Ezt követően a Budaörs is kihagyta az egyetlen lehetőségét, így reális a döntetlen. Nem ez a két pont fog hiányozni a hazai mérlegünkből. Egy férfias küzdelem volt, ha ennek a szellemében léptünk volna pályára hetekkel ezelőtt, akkor biztos, hogy több pontot szereztünk volna hazai pályán.
 
Bekő Balázs:  Érdekes mérkőzés volt, hiszen az inkább ne kapjunk ki elv dominált mindkét csapatnál. Hasonló erők küzdelme zajlott a pályán, a végén igaz, volt egy meccslabdánk, de nem lett volna igazságos, ha azzal nyerünk, a döntetlen reálisabb. Mindkét csapatból hiányzott a kreativitás. Szurkolói szemmel nem volt élvezhető mérkőzés, azonban rengeteg futás és párharc jellemezte, amiből azt a következtetés lehet levonni, hogy a srácok beletették a szívüket és a lelküket, de ez csak a futball fizikai részre volt elég.”
 
Kaposvári Rákóczi FC–Budaörs 0–0
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 190 néző. V.: Szommer A. (Keszthelyi T., Gyürüsi P.).
Kaposvári Rákóczi FC: Mikler – Ekker, Heil, Gál, Böndi – Horváth B. (Kálmán Sz., az 57. percben), Zvara (Kocsis B., a 78. percben), Pintér M. (Zólyomi, az 57. percben (Mayer Máté, a 90. percben)), Szederkényi – Pintér N. (Borbély Á., a 78. percben), Bíró D. Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Budaörs: Tóth G. – Hoszpodár (Halácsi, az 51. percben), Kheisz, Tóth A., Vida – Soltész, Horváth E. – Szamosi, Tóth B., Jász (Schindler, a 69. percben) – Popov. Vezetőedző: Bekő Balázs.
Sárga lap: Ekker (a 89. percben), illetve Szamosi (a 63. percben), Tóth A. (a 83. percben).
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC