Jeles évfordulóhoz érkezett a pécsi labdarúgás - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Jeles évfordulóhoz érkezett a pécsi labdarúgás

Hegedűs Gábor - 2016. April 26. Tuesday 14:14
Pécs – 15 ezer ember előtt, a Békéscsaba legyőzésével ért el szép eredményt PMSC az NB I-ben.
Kép forrása: pmfc.hu

Jeles évfordulóhoz érkezett a pécsi labdarúgás: 1986. április 26-án, azaz éppen kerek harminc évvel ezelőtt a PMFC jogelődje, a Pécsi Munkás Sport Club az 1985-86-os első osztályú bajnokság utolsó fordulójában 4-1-re verte hazai pályán a Békéscsabai Előre Spartacus SC gárdáját, ami után ezüstérmes lett a piros-fekete együttes a labdarúgó NB I-ben!

 

A pmfc.hu beszámolója szerint az újmecsekaljai stadion lelátóin jó 15 000 ember zsúfolódott össze. A vendég a Békéscsaba volt, a PMSC számára pedig a 2. hely megszerzése volt a tét. A viharsarkiak további sorsát semmi sem veszélyeztette, a 30. forduló után a 12. helyen fejezték be a bajnokságot. A meccset Plasek sípmester vezette, méghozzá közmegelégedésre. A két csapat összeállítása a következő volt:

 

PMSC:Bodnár – Kónya, Toma, Róth, Brezniczky – Lutz (Bérczy, a 63. percben), Turi, Czérna, Lőrincz – Lovász, (Dobány, a 73. percben), Mészáros. Vezetőedző: Garami József.

 

Békéscsaba:Leboniczky – Vigh, Szabó II., Varga – Kelemen, Pásztor, Csanálosi, Fecsku (Takács Z., a 73. percben), Takács J. (Sulia, a 63. percben) – Steigerwald, Szekeres. Vezetőedző: Süle István.

 

Gólszerzők:Turi 1-0 (az 1. percben), Szekeres 1-1 (a 32. percben), Róth 2-1 (a 39. percben), Brezniczky 3-1 (a 73. percben), Lőrincz 4-1 (a 79. percben).

 

Alig kezdődött el a meccs, máris a csabaiak hálójában táncolt a labda Turi megmozdulása után. Mindez megadta az alaphangot a fergeteges ünnepléshez, amibe csak néhány másodpercig vegyültek hamis hangok, amikor a vendégek kiegyenlítettek. A riadalom azonban csupán rövid ideig tartott, mert újra a piros-feketékhez került az előny Róth révén.

 

Több jelentős fordulat pedig azon a három évtizeddel ezelőtti szombaton már nem következett be. A pécsi munkások Turi, Róth, Brezniczky és Lőrincz góljaival 4-1-re nyertek, bebiztosítva ezzel a bajnokságban a 2., ezüstérmet érő helyet. 

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!