nb1.hu

Jászberény: beszámoló a sérültek állapotáról

Home office-ból tevékenykedik a technikai vezető.

 

 

A szurkolók köztudatában egyértelmű az a tény, hogy a nyári, illetve téli szünet idején van a legtöbb munkája egy futballcsapat mellett dolgozó technikai vezetőnek. Átigazolások intézése, edzőtáborok, felkészülési meccsek szervezése, intenzív napi kapcsolat a szakmai stáb tagjaival, illetve a klub vezetővel, egyszóval elég sokrétű a munkája. Na de mit csinál, ha kényszerszabadságra kárhoztatik? Erre kereste a választ a jaszberenyifc.hu.

 

"Megmondom őszintén, ilyenre még nem volt példa “pályafutásom” során – felelte az NB III Keleti csoportjában 6. helyen álló klub honlapjának Pikó Attila. – Persze nem én vagyok az egyetlen, hiszen sem a játékosok, sem az edzők nem kerültek még hasonló helyzetbe nem csak Jászberényben, de szerte a nagyvilágban sem. Tény, három hete egészen más teendőim akadnak a csapat mellett, mint akár a felkészülési, akár a versenyidőszakban. És mint sok más honfitársam, én is sokkal több időt töltök a családdal, a gyerekkel, lévén igyekszem betartani a veszélyhelyzet idejére hozott szabályokat.

 

A technikai vezető a home office fortélyairól is beszélt. "A játékosokkal telefonon tartom a kapcsolatot. Külön figyelmet kell fordítanom a sérültekre, illetve a sérülésből visszatérőkre, hiszen nekik bármikor szükségük lehet valamilyen kezelésre, s ezek leszervezése az én feladatom. Ugyanakkor a sporttelepen zajló napi munkákat is figyelemmel kell követnem, most például a labdafogó hálók cseréjébe kell besegítenem" – mondta, majd beszámolt a sérültek állapotáról is: "A kapus Csutorka Márk az első bajnokin, Diósgyőrben szenvedett komolyabb húzódást. Azóta öt hét telt el, állapota szépen javul, de még nincs száz százalékos állapotban, egyensúlyozó párnával, valamint Band-szalaggal erősít. Ugyanakkor a felkészülés alatt a sorból kidőlt Miski Zoltán teljesen felépült, csinálja a szakvezetők által meghatározott edzésprogramot. Szanyi Krisztián súlyos térdműtét után ugyan a felkészülést elkezdte a csapattal, de csak óvatosan lehetett terhelni. Most már ugyanazokat a gyakorlatokat végzi, mint a többiek. A térde nem vizesedik be, bizakodva várja a közös munkát. A fiatal Borbás Martin vállcsont-repedést szenvedett a felkészülés hajrájában. A csont összeforrt, a közös program szerint edz, plusz külön vállizom-erősítő gyakorlatokat végez. Az első keret tagjai heti ötöt edzenek. Az elvégzett feladatok eredményeit naponta töltik fel egy, a szakvezetők által látott programba, akik a kiértékelések után alakítják ki az újabb elvégzendő feladatokat."

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC