Íme, a következő bajnokság versenykiírása - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Íme, a következő bajnokság versenykiírása

Simon Zoltán - 2017. June 08. Thursday 12:10
Magyarország – Kevesebb csapat lesz, megvan a rajt időpontja is.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette és nyilvánosságra hozta a 2017/2018-as NB III-as bajnokság versenykiírását. A következő évadtól kezdve csoportonként tizenhat csapat verseng a feljutásért.

 

Mint ismert, az idei bajnokságban csoportonként tizennyolc csapat indult el, így 34 fordulót játszottak a felek. Az NB III-ban bajnoki címet szerzők feljutottak a másodosztályba, ahonnan a három utolsó búcsúzott. Az NB III-ban 33 klub marad, hiszen a három csoport utolsó öt-öt helyezettje mellett a legrosszabb 13. is búcsúzni kényszerül. A tizenhat helyet azonban csupán tíz, megyei/budapesti bajnokkal töltik fel, amelyről viszont rájátszás dönt.

 

A bajnokság augusztus 12-én kezdődik és 2018. június 3-ig tart. A 2017/2018-as szezonban is csak a bajnok jut fel az NB II-be, de csak az utolsó három, illetve a három csoport leggyengébb 13. helyezettje búcsúzik idény végén.

 

Az utánpótlásra vonatkozó tételek nem változtak, azaz egy NB III-as felnőtt csapatnak U19-es, U17-es, U15-ös, U14-es nagypályás csapatot, illetve a Bozsik-programban U13-as, U11-es, U9-es és U7-es egységeket kell versenyeztetnie.

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!