nb1.hu

Ilyen egy focistával a karanténban – a feleség válaszol

Méghozzá őszintén.

Már másfél hónapja annak, hogy a koronavírus miatt leállt a futballélet. Azóta a játékosok többsége otthon készül, így a Mosonmagyaróvár futballistái is- A család sokat segít abban, hogy ezt a nehéz helyzetet át tudjuk vészelni. Azonban ki kell jelenteni, hogy a férfiakkal nem egyszerű az élet. A feleségek és a baráttnők hősiesen tűrik, hogy a focisták otthon tartózkodnak, erről mesélt Schmatovich Gábor, azt MTE játékosának a felesége Schmatovich Evelin az mte1904.hu-nak:
 
Hogy bírjátok az otthonlétet? Hogyan alkalmazkodtatok a helyzethez?
 
Schmatovich Evelin: A kialakult helyzetből adódó otthonlét számunkra nem újdonság, hiszen a kislányunkkal 8,5 hónapja itthon töltjük a mindennapokat. A szerencse ebben a szerencsétlenségben az, hogy most a férjem, az MTE-család “Smatája” is mindig itthon lehet velünk. 🙂
 
Mi tölti ki a Te idődet és a családod mindennapjait?
 
Schmatovich Evelin: A napok lefolyását szinte teljes egészében a kislányunkhoz kötődő tevékenységek határozzák meg, az ő menetrendjéhez alkalmazkodunk, emellett természetesen a házimunka és a főzés sem maradhat ki. Mióta Gábor itthon van, Víta életében is nagyobb rendszer uralkodik. Eddig természetesen próbáltunk ahhoz igazodni, hogy ő is több időt tölthessen a kislányával, – ezt általában az értekezletek, edzések és a hétvégi tornák is befolyásolták, – most pedig míg ő a Wittmann Park helyett a kertben dolgozik, Víta napjai is kiszámíthatóbbak, így minél több időt töltünk vele a friss levegőn és játszunk az udvaron.
 
Mit tapasztalsz, hogyan viseli Gábor a focimentes időszakot? Látszanak-e elvonási tünetek?
 
Schmatovich Evelin: Elvonási tünetei még nem jelentkeztek, bár ha egy-egy telefonbeszélgetése hosszúra nyúlik, akkor biztos vagyok benne, hogy focihoz köthető személy rejlik a vonal másik végén. 😀 Viccet félretéve, egy percet sem unatkozik, próbálja magát lefoglalni, hasznosan tölteni az idejét. Nyáron lesz egy éve, hogy beköltöztünk egy kertes családi házba, ahol mindig akad tennivaló.
 
Milyen furcsa/bosszantó szokása van Gábornak, amit most vettél észre/ami most jött ki?
 
Schmatovich Evelin: Lassan 8 éve boldogítjuk egymást, így újdonság már nagyon nem merült fel, viszont szerintem senki számára sem mondok vele újat, ha elárulom, hogy szeret elhalmozni engem is mindenféle feladattal a ház körül. Tudjátok, csak hogy ne unatkozzak! 😀 😛
 
A családból ki viseli legnehezebben az otthonlétet?
 
Schmatovich Evelin: Egyértelműen én viselem jobban a dolgot, bár mivel szerencsére egy kisebb faluban élünk, egyikünknek sem alakult ki bezártság érzete, vagy hasonló negatívumok. Gábornak pörgősebb napjai vannak normál esetben, tény hogy hiányzik neki a gyerekektől hangos focipálya, de Víta kárpótolja érte és gondoskodik róla, hogy emlékezetes legyen az itthon töltött idő.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC