nb1.hu

III. Kerület-Csorna: tűrhető kezdés után förtelmes folytatás – reakció

Újoncot avattak Aczél Zoltánék.

 
ÍME, A III. KERÜLET HÍRE:
 
“A vártnál nehezebben, de megszereztük a győzelmet a Csorna ellen vasárnap, a bajnokság 19. fordulójában. Aczél Zoltán a sérültek és eltiltottak miatt kissé felforgatott kezdő tizenegyet küldött pályára és bár csapata itthon tartotta a három pontot, vezetőedzőnk messze nem volt elégedett. Egy dolognak azonban mindenféleképpen örülhetett a Mester, Farkas Benjámin személyében újabb fiatal mutatkozott be a felnőtt csapatban, méghozzá nem is akárhogyan.
 
Az utóbbi hetek hullámzó teljesítménye miatt győzelmi kényszerrel várhatta a Csorna elleni bajnokit Aczél Zoltán csapata. A forduló előtt a tabella 18. helyén álló vendégcsapat két győzelemmel a háta mögött érkezett a Kalap utcában és semmi jel nem mutatott arra, hogy bármiféle nehézséget okozhat a három pont megszerzése. A végén a vártnál mégis nehezebben sikerült itthon tartani mindhárom pontot, jóllehet a találkozó első 25 percében csapatunk azt a játékot nyújtotta, amit Aczél Zoltán elvárt. Kezdőcsapatunk a korábbiakhoz képest kissé felforgatott volt, középpályánk például a sérült Schuszter Ronald és Kozics Barnabás, valamint az – öt sárga lapja miatt – eltiltott csapatkapitány Barczi Dávid hiányzása miatt teljesen más összeállításban állt fel, de bekerült a kezdőbe Tóth László és Grabant Bence is. Mindezek ellenére az első gólra nem kellett sokat várni, a 9. percben Elek Bence juttatta vezetéshez csapatunkat, megszerezve ezzel szezonbeli 10. találatát. A folytatásban is csapatunk diktálta a tempót, az ezúttal a középpályán helyet kapó Egerszegi Tamás góljával – ami immáron sorozatban a második volt – valamivel több, mint tíz perc elteltével csapatunk növelni tudta előnyét.
 
Ezt követően viszont a semmiből jött a vendégek szépítő találata, jóllehet ezt is mi szereztük, egy rögzített helyzetet követően Tóth László fejéről jutott Szmola Bálint kapujába a labda. A folytatásban csapatunk valahogy nem találta a ritmust, eladott labdák és kihagyott helyzetek jellemezték játékunkat, jóllehet az előnyt azért tartani tudtuk, az ellenfélnek nem nagyon adtunk lehetőséget a gólszerzésre. Szenvedősre sikerült tehát idei utolsó hazai találkozónk, összességében a három pontnak, valamint Farkas Benjámin személyében egy újabb fiatal futballista bemutatkozásának lehetett mindössze örülni.
 
“Valóban, ismét újoncot avattunk, Farkas Benjámin személyében egy újabb fiatal játékos mutatkozott be a felnőttek között. Nagyon kellemes meglepetés volt, kereste a párharcokat, labdát szerzett, befutotta a szélét. Tíz perc alatt is azt csinálta, amit az ember kért. Jó ilyen éhes fiatallal dolgozni! Azt is fontos kiemelni, hogy egy 16-17 éves fiatalról beszélünk, aki pénteken az MTK ellen az U17-esek kiemelt bajnokságában 80 percet játszott és ennek ellenére sem látszott rajta a fáradtság, nagyon jól szállt be a játékba.” – dicsérte a Mónos Tamás U17-es csapatából a felnőttek között bemutatkozó fiatal játékost Aczél Zoltán.
 
Ami pedig a mérkőzés egészét illeti, arról már nehezebben tudott pozitív gondolatokat megfogalmazni Aczél Zoltán.
 
“Hiányzott a középpálya, Kozics Barna és Schuszter Ronald sérülés miatt nem tudott pályára lépni, valamint nem számíthattunk Barczi Dávidra sem, aki öt sárga lapja miatt eltiltását töltötte. Ettől függetlenül, egy tűrhető 25-27 percet láthattunk az első félidőben, de aztán szereztünk magunk ellen egy gólt, majd jött a pánik, azt követően pedig – nem tudom szépíteni – egy förtelmes második játékrész. A padon fiatalok ültek többnyire, akikre nem lehet igazán nagy terhet pakolni egyelőre, és bár próbáltam támadólag cserélni, de a felnőtt futballisták a kispadon inkább védekező felfogású játékosok voltak. Nem szeretném túlmagyarázni ezt a meccset, mert nem is lehet, gyenge futballal tudtunk három pontot szerezni. A kezdőben sok olyan játékos kapott helyet, akik eddig nem szerepeltek annyit a bajnokság során, jóllehet többségük leginkább sérülés miatt került partvonalon kívülre. Az első játékrészben azért megoldották a feladatukat, de a folytatásban szétesett a játékunk. Tették a dolgukat összességében, kevés játékpercük volt eddig, de még egyszer mondom, nem szeretném túlmagyarázni a találkozót.”
 
Szerdán a Győr ellen fejezzük be az őszi szezont, azon a mérkőzésen Aczél Zoltán már számíthat az eltiltásából visszatérő csapatkapitányra, Barczi Dávidra.”
 
NB III NYUGATI CSOPORT
19. FORDULÓ
III. Kerületi TVE – Csornai SE 2-1(2-0)
Gól: Elek(8.), Egerszegi(20.), Tóth L.(28.)- öngól
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC