nb1.hu

Így nehezítette meg a Salgótarján a DVTK dolgát

Salgótarján – Vágó Attila: „Így ki lehet esni.”

A DVTK jutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé Oláh Bálint az első félidő lefújása előtt szerzett góljával. Több helyzet is adódott a DVTK előtt az STC ellen, amiket nem sikerült értékesíteni, azonban így sem forgott veszélyben a továbbjutás – írja a dvtk.eu.

 

Magyar Kupa 7. forduló

STC Salgótarján – Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Gólszerző:Oláh B. (0-1) a 45. percben.

 

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 400 néző. Játékvezető: Böcskei Balázs (Kovács II Gábor, Máyer Gábor).

 

STC: Fildan – Debreceni D., Benkő-Bíró, Híves, Kerényi – Obot, Lupták, Köböl, Major – Szőllősi – Lukács.  Vezetőedző: Vágó Attaila.

DVTK: Antal – Lázár, Lipták, Jagodinskis – Vela, Dausvili, Oláh B., Németh M. – Nikházi, Bognár I. – Bacsa. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

 

Csere: Kerényi helyett Csóka a 46., Szőllősi helyett Romhányi az 55., Bacsa helyett Makrai az 58., Bognár I. helyett Nono és Debreceni D. helyett Mbengono a 69., Nikházi helyett Szabó I B. a 90+2. percben.

Sárga lap: Jagodinskis a 15., Köböl a 81., Csóka a 82., Híves a 90+2. pecben.

 

 

 

Kulcspillanat

 

45. perc: Vela ment el a jobb szélen, centerezésére Oláh érkezett középen, és az ötösön a védőjét megelőzve a hálóba pöckölte a labdát, 0-1.

 

Edzői nyilatkozatok:

 

Vágó Attila:– Várható volt, hogy a DVTK jut tovább, éppen ezért azt kértem a játékosoktól, hogy mindent tegyenek meg a pályán, legyen tiszta a lelkiismeretük, és játsszunk úgy, hogy végig legyen esélyünk a továbbjutásra. Ez megtörtént, így ki lehet esni. Mindennél fontosabb, hogy ez a mentalitás maradjon meg, és akkor vasárnap a bajnoki pontok is jönni fognak. Igazságos az eredmény, ennyivel jobb volt a DVTK. Tudom, milyen Diósgyőrben edzőnek lenni, nagyon szurkolok a csapatnak, hogy a legutóbbi két fordulóban szerzett négy pont mellé újabb hármat szerezzenek a hétvégén a stadionbúcsúztató mérkőzésen. Gratulálok az ellenfélnek, de az én játékosaimat sem érheti semmilyen szemrehányás.

 

Horváth Ferenc:Több góllal nyerhettük volna a mérkőzést, nagyon sok helyzetet hagytunk ki. Érződött, hogy múlt szombaton nehéz talajon játszottunk, nem voltak eléggé frissek a játékosok, illetve az is érződött, hogy szombaton egy nagyon fontos találkozó vár ránk. Pont annyit adtak magukból a játékosok, amennyire szükség volt, igaz ez kicsit rizikós volt. Örülök neki, hogy továbbjutottunk, és a legfontosabb, hogy senki nem sérült meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC