Így köszöntötte a PMFC a szülinapos Dárdai Pált - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Így köszöntötte a PMFC a szülinapos Dárdai Pált

Bíró Ádám - 2019. March 16. Saturday 16:12
A Hertha edzője ma lett 43 éves.
Dárdai Pál ma ünnepli a 43. születésnapját. A Hertha trénerére komoly ütközet vár ma este, hiszen a berlini gárda a bajnoki címet megcélzó Dortmundot fogadja. A szakember ezer szállal kötődött, kötődik a pécsi futballhoz, így természetesen a Baranya megyei együttesnél sem felejtkeztek el egykori játékosukról. A PMFC a következő cikkel köszöntötte fel Dárdait, aki 67 élvonalbeli meccset játszott a klub színeiben, fellépéseit tizenegy találattal zárta:
 
"Ma ünnepli negyvenharmadik születésnapját a szorgalmas pécsi tehetségből lett berlini klublegenda.
 
Negyvenhárom évvel ezelőtt, 1976. március 16-án látta meg a napvilágot ifjabb Dárdai Pál, klubunk korábbi futballistája, aki ezer szállal kapcsolódik városunkhoz és a pécsi labdarúgáshoz. Kezdve azzal, hogy a baranyai megyeszékhelyen született, három évesen pedig már a pécsi pályán focizott édesapjával, id. Dárdai Pállal. Sokszor ott volt az edzésein is, de az sem volt ritka, hogy a cserejátékosokkal, vagy épp a csapat masszőrével passzolgatott.
 
Érthető módon Dárdai Pál klubunk jogelődjénél, a PMSC-nél kezdte pályafutását. Az első osztályban, mint a Pécs játékosa, 1992-ben debütált. A középpályás összesen hatvanhét NB I-es meccset játszott piros-feketében. Bár nem a gólszerzés volt a fő feladata, tizenegyszer azért újmecsekaljaiként is sikeresen bevette az ellenfelek kapuját. Kitartása és nem utolsósorban képzettsége már ekkor is kiemelkedő volt, ezzel persze sok nagy csapat figyelmét felkeltette.
 
Meglehet, ha ekkortájt rendezett viszonyok uralkodtak volna Mecsekalján, akkor ki sem tette volna a lábát Pécsről. De az élet úgy hozta, hogy mégiscsak eligazolt, méghozzá 1996 tavaszán a Mezei György fémjelezte BVSC-be. Zuglón egyből sikeres szezont tudhatott magáénak, egy-egy bajnoki és Magyar Kupa (MNK) ezüst birtokosa lett. Emellett az utánpótlás válogatottban is szerepelt.
 
A Szőnyi úti klubnak 1997-ben intett búcsút, onnét ugyanis a német Hertha BSC-hez szerződött. Németországban páratlan karriert futott be: Bundesliga-bronzérem, német Ligakupa-győzelmek, BL-szereplés… 297 bajnoki mérkőzésével tartja a klubrekordot, nála többször senki sem húzhatta fel a kék-fehér csíkos mezt. De egy másik összevetésben is csúcstartónak számít, egyetlen játékos sem nyert nála több mérkőzést a Hertha BSC színeiben a német élvonalban. Így aztán legalább akkora ikon lett a berlini klubnál, mint édesapja Pécsett.
 
A középpályás eközben a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, a címeres mezt összesen hatvanegy mérkőzésen viselte. 2011-ben visszavonult a profi labdarúgástól. Karrierje befejezése után a berlini klub utánpótlás edzője lett, majd 2014 őszén kinevezték a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányává. 2015 január végén a Bundesligában szereplő Hertha BSC vezetőedzőjének kérték fel, amely szerepében azóta is szárnyal.
 
Klubunk ezúton kíván boldog születésnapot a negyvenhárom esztendős Dárdai Pálnak!"
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!