nb1.hu

Honvéd: Pisont István kettős szerepkörben

Az NB I-es beugró "igazi" csapatával is győzelemre készül.

 
Az első- és másodosztályt követően, vasárnap a harmadik ligában is "kitavaszodik", és a három hónapos téli szünet után folytatódnak az NB III küzdelmei.
 
A Budapest Honvéd második számú csapata, a Honvéd-Magyar Futball Akadémia a Rákosmente KSK otthonában lép pályára vasárnap, az NB III Közép-csoport, tavaszi szezonjának első mérkőzésén.
 
Pisont Istvánnak, a Honvéd-MFA vezetőedzőjének tehát csak most kellene készülnie az első bajnokijára, de az  NB I-es alakulatot irányító Sannino-mester egyelőre nem állhat csapata rendelkezésére a koronavírus miatti óvintézkedések miatt, így 2020-ban már élesben is meccselt a Kispesten rendkívül népszerű Pisont, csak épp nem az NB III-as, hanem élvonalbeli bajnokin.
 
A vezetőedző klubjának nyilatkozott, és így értékelte a "kis Honvéd" felkészülését:
 
"A felkészülés elejéhez képest kicsit megfogyatkozott a létszám, hiszen az U19-es korosztályban már elindult a bajnokság, ahol sok játékosunk érdekelt, valamint a felnőtt csapattal is készültek néhányan a srácok közül. Az edzőmérkőzések számát tekintve talán lehetett volna több megmérettetésünk, de épp a játékosok mozgása miatt nem ez volt az elsődleges terv. Lényegében azonban jó felkészülésünk volt, szinte tökéletes munka folyt. Minden a terv szerint zajlott, egy-egy sérülés adódott, de mondhatom, hogy jó állapotban van a csapat és várjuk a bajnoki rajtot".
 
A piros-feketében 77 gólt szerző Pisont győzelmet vár csapatától a tavaszi nyitányon:
 
"Ha azt a formánkat tudjuk nyújtani, amit a felkészülés végén láttam a srácoktól, akkor elégedettek lehetünk. Sajnos néhány játékos távozásával, mint Lukács Dániel, Hegedűs Márk vagy Temesvári Attila, rutin is távozott a csapattól, meglátjuk, hogy ez mennyire ütközik ki a bajnoki teljesítményünkben. Most azt látom, hogy kompenzálni tudjuk a harciasságunkkal, a sebességünkkel, a becsvággyal, amit a játékosok mutatnak. Ha egy-két játékos be tud segíteni nekünk az első csapattól, az most is nagyon sokat jelent majd. Én azt várom, hogy kiegyensúlyozottságra törekedjünk, ne legyen ingadozó a teljesítményünk, ami a fiatalkornak az egyik jellemzője. Szeretnénk győzelemmel indítani a tavaszi szezont, ami megnyugvást jelenthet a folytatást tekintve. Minden mérkőzésen úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerni szeretnénk, de elsősorban fejlődést akarok látni a játékban, hiszen ez a legfontosabb".
 
Az Eintracht Frankfurt egykori légiósa szerint a fejlődés elősegítése a legfontosabb fiatal csapatánál, illetve az élvonalra való felkészítés:
 
"Nem is lehet más a célunk, hiszen a felnőtt futballra készülnek ezek a játékosok. Itt van a lehetőség a megmérettetésre, hogy felnőttek ellen játszanak. Számukra ez jelenti a fejlődés lehetőségét, nem feltétlenül a számszerű eredmény elérése. Szeretnénk természetesen minél jobban szerepelni, ez egyértelmű, hiszen a győzelmek hozzák össze a közösséget is. Csapatot építünk, de az egyének is nagyon fontosak, ennek az egyensúlynak meg kell lennie. A csapat ugyanis nem létezik egyének nélkül, de az egyén sem a csapat nélkül. Ennek a kettősségnek működnie kell, különösen, ha a felnőtt futball kapujában. A célunk, hogy csapatként ez a fejlődés jusson el oda, hogy védekezésben és támadásban is jó irányt vegyünk, egyénileg pedig jelenjen meg mondjuk gólokban, gólpasszokban.
 
Végezetül Pisont a "kettős terheléséről" is beszélt:
 
"Egy váratlan helyzet állt elő, ami nyilvánvalóan hatással volt a csapat életére, de igyekeztem megértetni a gyerekekkel, hogy most a felnőttcsapatra is kell, hogy fókuszáljak. Az NB III-as csapatom stábja maximálisan megold mindent, helyettesít, ha kell, de természetesen igyekeztünk úgy igazítani az edzésprogramokat, hogy ne ütközzenek egymással és ne menjen egyik sem a másik rovására. Boldog vagyok, hogy a klub gondolt rám ebben a helyzetben. Ez nekem is egy tapasztalatszerzés, a felnőtteknél látott dolgokból pedig már van is, amit beépítettem az NB III-as csapat munkájába. Most ilyen hatások érnek bennünket, ki kell hozni a helyzetből a maximumot".
 
A kispesti fiatalok Véber György együttese, az RKSK ellen lépnek pályára idegenben, az NB III 18. fordulójában. A bajnokságban a 10. helyet foglalják el a kispesti ifjak, ősszel 5 győzelem mellet 6-6 döntetlen és vereség a mérlegük.

Budapest Honvéd FC

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC