Honvéd: kölcsönben lévő játékosokról döntenek - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Honvéd: kölcsönben lévő játékosokról döntenek

Simon Zoltán - 2020. December 20. Sunday 13:35
Óriási eredményről beszélt a vezetőedző.
Kép forrása: Budapest Honvéd
December 8-án a Kecskemét ellen játszotta le utolsó idei mérkőzését NB III Közép csoportjában szereplő Kispest második csapata. Simon Miklós együttese 34 pontot gyűjtött össze, 10 győzelemmel, 4 döntetlennel és 7 vereséggel a tabella 6. pozícióját foglalja el, ráadásul az eddig eltelt 21 bajnokin 47 játékos alkotta a Honvéd gárdáját, amely az egész magyar mezőnyben kimagasló adat. A szakember büszkén értékelte a mögöttünk álló félévet.
 
„Óriási eredménynek tartom a hatodik helyet, a megszerzett pontok számát, a fiatalok hozzáállását a munkához, a velük elvégzett edzések minőségét. A felnőtt csapatban bemutatkozók, és az ott megragadt játékosok száma is kiemelendő, nemcsak mi döntöttünk átlagéletkorban rekordokat, hanem U19-es és U17-es csapatunk is! Olyan fiataloknak, mondhatom gyerekeknek adtunk lehetőséget, ami nemcsak itthon, de külföldön is felhívta a srácokra a figyelmet. Ráadásul sok olyan játékos vár még lehetőségre, aki életkora, sérülése vagy jelenlegi formája miatt nem lépett még pályára, de elkezdtük közösen berendezni a kirakatunkat, van egy jó csapatunk és jó úton járunk.”
 
A járvány a Honvéd második csapatának a programját is átírta, erről is nyilatkozott a klubhonlapnak Simon:
 
„Ebből kiolvasható az értelme és jelentősége a második csapatnak és a Felnőttprogramnak. Tudtunk lehetőséget adni azoknak az akadémistáknak, akikről úgy gondoltuk, érettek a feladatra, illetve azoknak a felnőttjátékosoknak, akik sérülésből tértek vissza vagy kevesebbet játszottak az első csapatban. Arról az időszakról nem is beszélve, amikor rengeteg pozitív teszt nehezítette a mindennapjainkat, akkor is támaszkodhatott a klub a program játékosaira, akik nemcsak helytálltak, de stabil teljesítménnyel meg is ragadtak a keretben. Ha nem lenne ilyen erős akadémiánk, sok meccset nem tudtunk volna lejátszani. Nem szabad azon kollegáim segítségét sem elfelejteni, akik szó nélkül engedték, sőt, egyenesen küldték a saját korosztályukból a tehetséges fiatalokat. Büszkék vagyunk arra, hogy az akadémia ki tud állítani 16-18 éves játékosaiból egy erős, NB III-as élcsapatot. Kiemelt célunk, hogy a felnőttek keretében edződő fiatalok is jussanak játéklehetőséghez minden héten, tavasszal is arra törekszünk majd, hogy ez a célunk megvalósuljon.”
 
Az NB III-as bajnokság február 28-án folytatódik, a célokról a következőket mondta az egyébként igen kiváló szakember:
 
„Továbbra is szeretnénk a tehetségeinknek lehetőséget biztosítani a felnőtt bajnokságokban, az akadémia fiataljai továbbra is megkapják az esélyt a bizonyításra edzéseken és NB III-as bajnokikon. Bízom benne, hogy egyre többen tudnak a felnőtt csapattal tréningezni. A kölcsönben szereplő futballistáink helyzetét is meg kell vizsgálnunk, döntéseket kell hoznunk velük kapcsolatban is. És természetesen továbbra is alapkövetelmény, hogy minden mérkőzést próbáljunk megnyerni, győzelemért játszunk és rengeteget tanuljunk.”
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!