nb1.hu

Hihetetlen statisztikája van a Pécsnek – ELEMZÉS

Négy pont az előnyük.

 

A Pécs csapata vezeti az NB III Közép csoportját a téli szünetre fordulva. A bajnokságot kiválóan kezdő baranyai gárda hazai pályán egészen egyedülálló szériát mutatott: kilencből kilenc találkozót nyert, ezeken összesen 39 (!) gólt szerzett és mindössze egyet kapott – a Taksony tudott szépíteni a 8-1-es kiütés alkalmával. A 4,3-as gólátlagot kerek 3-as átlag egészíti ki az idegenbeli mutató esetében, ám azt a képet árnyalja, hogy két döntetlen és egy vereség is becsúszott az öt siker mellé.


Az az egy vereség ráadásul különösen fájhat a pécsieknek, hisz a legfőbb rivális, a Szentlőrinc tudta felülmúlni őket. A különbség jelenleg négy pont, ami izgalmas pikantériát adhat a tavaszi bajnoki versenyfutásnak és az esetleges feljutásnak. A csapat üzent a szurkolóknak is a szünetre:

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Pakssal találkoznak február közepén, így picivel korábban kezdődik számukra a folytatás, mint riválisaik számára. Fél szemmel pedig már az NB II-re is készülődnek – ha ez utóbbi sikerül nekik, könnyen lehet, hogy albérletbe kényszerülhetnek, erről itt írtunk.

 

Más kérdés, hogy mennyiben fog átalakulni a keret az átigazolási időszakban, hisz egy esetleges erősödés még nagyon kellemes meglepetéseket is ígérhetne a szurkolóknak a kupaszereplésre…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC