nb1.hu

Hiába a licenc, kérdéses az NB III-as szereplés

A játékosok vállalnák a magasabb osztályt.

Több cikkünkben is foglalkoztunk azzal, hogy sok kérdőjel van még az NB III következő idényével kapcsolatban. Nem lenne meglepetés, ha új szisztémában rendeznék meg a bajnokságot. Állítólag négy csoportban, 64 együttes küzdhetne meg egymással.
 
A Csács-Nemesapáti csapata a második helyen állt, amikor az MLSZ az előző héten bejelentette, hogy csak az élvonalban és a Magyar Kupában folytatódhat a szezon. Ez a pozíció nem jogosítja fel a gárdát a harmadosztályra, ennek ellenére a vezetők bíznak benne, hogy szintet léphetnek. Érdekesség, hogy az alakulat rendelkezik az induláshoz szükséges licenccel.
 
"Mi azért adtuk be a megadott határidőig az NB III-as licencet, mert meg akartuk nyerni a bajnokságot, hogy lehetőségünk legyen kiállni az osztályozóra. Az eredeti terv ez volt, és az eredeti menetrend is, amit aztán a vírushelyzet átírt. Jelen pillanatban még bizonytalanság van, tulajdonképpen meg kell várni, hogy a nevezések miként alakulnak. Csak ezt követően lehet számolni azzal, hogy lehetnek felkérések az indulásra. Persze ha megvertük volna a Gellénházát, s nem ikszelünk vele márciusban, az utolsó lejátszott fordulóban, akkor mi lennénk az elsők, és egyértelmű lenne a helyzetünk" – nyilatkozta a zaol.hu-nak Lukács Péter szakosztályvezető.
 
Lukács arra is kitért, hogy a játékosok zöme vállalná a magasabb osztályt. Hozzátette, a létesítményt még ki kellene "pofozniuk".
 
"A létesítményhelyzet terén vannak folyamatban lévő fejlesztéseink, s afelé mutatnak ezek, hogy megfeleljünk a feltételeknek. Ha kellő időben mégsem lesznek ezek adottak, akkor persze más helyszínt kellene keresni a meccseink megrendezésére" – árulta el Lukács Péter.
 
A megye I-et megnyerő Gellénháza már korábban jelezte, hogy nem vállalja az indulást az NB III-ban. Ez is reményt jelenthet a Csács-Nemesapátinak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC