nb1.hu

Hat játékos is távozik az újonctól

Újabb akadályt küzdöttek le.

A Körösladány együttese az első helyen végzett a megye I-ben a koronavírus miatt megcsonkított szezonban. A csapat ennek köszönhetően a következő idényben az NB III-ban szerepelhet. A vezetőség gőzerővel dolgozik azon, hogy minden feltétel adott legyen az induláshoz. Azt már bejelentették a Békés megyeiek, hogy Boros Ádám, Laksteter Jován, Farkasinszki László, Zsíros Péter, Krajcs Gábor és Sipos Krisztián sem tudja vállalni a magasabb osztályt. Íme a Körösladány közleménye:
 
"Mint ismert, a vírushelyzet miatt félbeszakított bajnokságból csapatunk kvalifikálta magát az NBIII-ban, hiszen a “lefújás” pillanatában ötpontos előnnyel vezettük a bajnokságot. A futball ugyan már több hete szünetel, ám vezetőségünk folyamatosan azon dolgozik, hogy az összes akadály elháruljon a magasabb osztályban való indulás elől.
 
A magasabb osztályban való indulás egyik feltétele az utánpótlás biztosítása, ám a megyétől eltérően, a nemzeti bajnokságban több UP együttest kell szerepeltetnünk. Június 8-án hivatalosan is sikerült klubunknak megállapodni a Békéscsaba UFC-vel, aki a következő szezonban a teljes utánpótlásukat biztosítja számunkra. Ezzel egy nagy akadályt sikerült elhárítanunk. A helyi utánpótlás nem érzi meg ennek a megállapodásnak a kárát, hiszen az idei szezonhoz hasonlóan, a megyei bajnokságban továbbra is indítunk utánpótlás csapatokat.
 
Ami a játékoskeretet illeti: sajnos hat játékosunk jelezte, hogy nem tudja vállalni a magasabb osztályban való szereplést munkahelyi elfoglaltság miatt. Természetesen a távozókat pótolni fogja csapatunk, olyan játékosok leigazolásán dolgozik a vezetőség, akik erősítést jelentenek, valamint kötődik Sárréthez és a megyéhez. Távozó játékosainknak köszönjük, hogy hozzájárultak ehhez a történelmi sikerhez, további sok sikert kívánunk nekik az élet minden területén.
 
A felkészülést várhatóan június 22-én kezdi meg csapatunk, bízva abban, hogy addigra szinte komplett kerettel rendelkezünk már.
 
Távozóink: Boros Ádám, Laksteter Jován, Farkasinszki László, Zsíros Péter, Krajcs Gábor, Sipos Krisztián
 
Edzőmérkőzések: 
Körösladány MSK – Jászberényi FC /július 21./ 17 vagy 18 óra"
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC