nb1.hu

Három pécsi a jubileumi válogatott keretben

Pécs – Mecsekalján alaposan felelevenítették a történelmet.

A pécsiek írását változtatás nélkül közöljük.

 

„Újrajátsszák Ukrajna első válogatott meccsét. A huszonöt évvel ezelőtti, 1992. április 29-én megrendezett találkozón Magyarország 3-1-re megverte az akkor függetlenné váló nemzet együttesét. A gárdában ott volt vezetőedzőnk, Márton Gábor is, aki újra meghívót kapott az emlékmérkőzésre.

 

Az Ukrajna – Magyarország futballmeccset május 30-án, Ungváron láthatják majd az érdeklődők. A találkozó azért fontos északkeleti szomszédainknak, mert az volt az akkor függetlenedő állam első hivatalos mérkőzése.

 

Így hangzott a ‘Nélküled’ az ETO – Sárvár mérkőzésen – NB3.hu

Így hangzott a ‘Nélküled’ az ETO – Sárvár mérkőzésen

Akkor Kiprich József duplájával és Sallói István góljával 3-0-ra vezettünk, amire az ukránok csak egy szabadrúgással tudtak válaszolni. A 25. évfordulós magyar csapatban ismét nagy nevek lesznek ott, akik a kilencvenes évek meghatározó magyar futballistái voltak, így meghívást kapott három korábbi saját nevelésű játékosunk is Gellei Imre csapatába. Márton Gábor az akkori együttesben is szerepelt, mellette Fehér Csaba és Tököli Attila készülhet. Vendégként persze ott lesz az akkori szövetségi kapitány, Jenei Imre is.

 

– Az MLSZ részéről kerestek meg, hogy Gellei Imre bácsi számít rám a csapatban ezen a nosztalgiameccsen. Nyilván különböző okok miatt ugyanaz a gárda nem tud pályára lépni, mint akkor, de próbáltak minél több egykori csapattagot meghívni. Ez gyakorlatilag egy három napos program, ezért a végleges válasz előtt megnéztem, hogy összeegyeztethető-e a PMFC-s feladatokkal. Reményeim szerint, ha az utolsó héten 1-2 napot hiányzok, az nem befolyásol semmit. Ezért igent is mondtam rá – nyilatkozta Márton Gábor.

 

Vezetőedzőnk a PMFC-s öregfiúk meccseken is gyakorta pályára lép, ezért még mindig jó barátságban van a labdával, erőssége lehet tehát a jubileumi válogatottnak.

 

– Edzésben vagyok, ezért pályára is fogok lépni. Bár volt egy kisebb sérülésem, az hála istennek rendbejött. Az, hogy csereként, vagy kezdőként számítanak rám, már nem rajtam múlik, nem oszt, nem szoroz – mondta el Márton Gábor.

 

A szövetség honlapján közzétették a keretet is:

 

Kapusok:ANDRUSCH JÓZSEF, VLASZÁK GÉZA

Védők: MÓNOS TAMÁS, FEHÉR CSABA, TELEK ANDRÁS, MÉSZÖLY GÉZA, ÉGER LÁSZLÓ, CSEH ANDRÁS, SALLAI SÁNDOR, SALLÓI ISTVÁN

Középpályások:HALMAI GÁBOR, PINTÉR ATTILA, MÁRTON GÁBOR, VINCZE OTTÓ, VÉBER GYÖRGY, ILLÉS BÉLA, DÉTÁRI LAJOS, JENEI SÁNDOR

Támadók:DOMBI TIBOR, TÖKÖLI ATTILA, WALTNER RÓBERT, VINCZE ISTVÁN

 

– A hírekből informálódok arról, hogy kik lesznek a csapatunkban. Nyilván a szövetség nekünk nem küldött listát a keretről. Gondolom, többeknek más elfoglaltsága van, de akadhat olyan is, aki egészségi állapota miatt nem tud részt venni az eseményen. Ezért feltöltötték a válogatottat olyanokkal, akik akkor nem játszottak. Kicsit ki lett fiatalítva az együttes. Egy részükkel játszottam is, például az 1993-as bajnok Honvédban. Reményeim szerint ez egy jó kis esemény lesz!” – tekintett előre Márton Gábor.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC