nb1.hu

Hármat kapott a Kisvárda, négyet a Vasas – reakciók

Javában készülnek már az NB III-as csapatok is a tavaszi idényre.

 
Az NB III-as együttesek is készülnek a tavaszi szezonra. Folyamatosak az edzőmérkőzések. Az NB III Keleti csoportjában szereplő Kisvárda és a Vasas tartalékcsapata is pályára lépett, előbbi cseh utóbbi magyar rivális ellen. 
 
 
A KISVÁRDA BESZÁMOLÓJA:
 
“Lejátszotta második előkészületi mérkőzését Törökországban NB III-as csapatunk, amely számára az ellenfelek erejét tekintve hatalmas volt a szintugrás, hiszen a német ötödosztályú rivális után ezúttal a cseh élvonalban szereplő, ott az ötödik helyen telelő Hradec Královével nézett farkasszemet. Mint kiderült, a csehek végül a legerősebb csapatukkal álltak ki hétfőn délután.
 
Ennek megfelelően nagy fölényben futballoztak, hozzátesszük, a mieinknek 0–0-nál és 1–0-nál is volt egy-egy nagy helyzetük. A 3–0-s végeredmény már a 37. percre kialakult, a hátralévő időben kapusbravúrokkal, illetve fegyelmezettebbé váló védekezéssel sikerült tartani a különbséget, illetve a szépítéstől sem álltunk távol. Kedden a „nagycsapat” lép pályára a szerb első osztályú Radnicski 1923 ellen, az NB III-asokra még pénteken vár egy mérkőzés az iraki U20-as válogatottal szemben.
 
"Talán nem ilyen erősségű csapat ellen kell játszanunk edzőmeccset, de ha már így alakult. próbáltuk vele felvenni a kesztyűt, amit nagyon jól meg is tettek a fiúk – mondta Gerliczki Máté vezetőedző. – A védekezést is nagyon nehéz volt gyakorolni, mert sebességbeli különbség mutatkozott a két csapat között, de az nagy sikerélményt okozott, hogy a kisjátékaink többször is eredményre vezettek, és amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy három hatalmas helyzetet is kidolgoztunk, igaz, ki is hagytuk azokat. A tények ismeretében elégedettek lehetünk a mérkőzéssel, annak ellenére is, hogy veszítettük.”
 
ELŐKÉSZÜLETI MÉRKŐZÉS
FK HRADEC KRÁLOVÉ (cseh)–KISVÁRDA MASTER GOOD II 3–0 (3–0)
Side
HRADEC KRÁLOVÉ: Bajza (Reichl) – Klíma (Gabriel), Čech (Čihák), Leibl (Smrž) – Harazim, Kodeš, Kučera (Trusa), Rada (Pudhorocký), Novotný – Koubek (Jurčenko), Ryneš (Dvořák)
KISVÁRDA II: Esteban – Avetiszjan, Stefan (Jónás G.), Rubus, Sikorszki – Szőr, N. Ponomarenko – Simon M. (Ésik Á.), Nagy M. K. (Himics), Honcsar (Puporka) – Heles
Gólszerző: Koubek, Novotny, Kucera
 
 
 
ÍME, A VASAS BESZÁMOLÓJA:
 
Második csapatunk játékosai első felkészülési mérkőzésükön a Vecsési FC ellen léptek pályára.
 
Harmati Tamás vezetőedző keretében ezúttal nem volt a Vasas FC első csapatából visszajátszó: sérülések, betegségek, valamint az NB I-es csapat törökországi edzőtáborában résztvevő fiatalok miatt lényegében a Vasas Kubala Akadémia U19-es csapatára épült mai együttesünk. Kezdő tizenegyünk a Horváth K. – Gurics, Nemes, Kovács D., Herrich – Őri, Girsik – Vecsey, Necula, Szabó – Birtalan összeállításban futott ki a pályára, kispadunkon Bánfalvi, Szunyogh, Huszár, Enyedi, Farkas B., Farkas J., Molnár, Pócs, Mamusits és Urbantsok vártak bevetésre. A Vecsési FC a Bonica – Menyhárt, Győre, Péntek, Lencsés, – Hollauer, Tóth, Remili, Horváth L. – Fekete, Nádasi csapattal állt föl, míg Mészáros, Molnár, Oraz, Dancsa, Földi, Kiss és Gényi játékára csereként számított Szűcs Lajos vezetőedző.
 
A játékvezető sípszava után az első negyedórában inkább a hazaiak akarata érvényesült. Ennek ellenére a 10. percben kevés hiányzott ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést: Necula kapott ajándékba egy labdát a 16-os vonalánál, eltolta a kapus mellett a játékszert, ám Bonicának sikerült lecsennie csatárunk lábáról a labdát. Öt perccel később Necula jobb oldali szabadrúgását – 26 méterre a kaputól – Nemes vette mellre, de a hálóőr résen volt és meg tudta kaparintani a labdát. A 24. percben azonban góllá érett a hazaiak fölénye: Remili bal oldali beívelését Győre fejelte 7 méterről a jobb alsó sarokba (1-0). 
 
Válaszolni sem tudtunk, mert szinte a középkezdés után Hollauer 18 méterről, középről védhetetlenül bombázott a jobb felső sarokba (2-0). A 29. percben ahelyett, hogy büntetővel jöhettünk volna és emberelőnybe kerültünk volna, kirúgás következett a Vecsés részéről. Birtalan ugrott ki középen, majd 17 méterre elrúgta a labdát a kapus mellett, aki szabálytalanul állította meg, ám meglepetésre a játékvezető továbbot intett. Az első játékrész végén a hazaiak még tovább növelték előnyüket: Fekete bal oldali beívelését a hórihorgas Győre fejelte 10 méterről a léc alá (3-0).
 
A szünetben sort cseréltünk, csapatunk a Bánfalvi – Forgó, Szunyogh, Huszár, Enyedi – Farkas B.,Urbantsok – Farkas J., Pócs, Molnár – Mamusits összeállításban folytatta a játékot, ellenfelünknél Menyhárt és Remili helyén Kiss és Gényi szálltak be. Az 58. percben Gényi jobb oldali lapos beadását Győre – mesterhármast elérve – 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (4-0). A 65. percben viszont szépíteni tudtunk: az agilisan játszó Mamusits ugrott ki a balösszekötő helyén, majd a kifutó hálóőr mellett a kapu bal oldalába emelt (4-1). A 77. percben Pócs hozta helyzetbe Mamusitsot, aki 17 méterről a balösszekötő helyéről lőtt, de labdája egy méterrel kerülte el a bal felső sarkot. A második játékrészben kiegyenlített volt a játék képe, a gólhelyzetek alapján pedig szorosabbá tehettük volna a végeredményt, ám első félidei fölénye alapján megérdemelten nyert a Vecsés együttese.
 
Harmati Tamás vezetőedző a lefújást követően értékelte a mérkőzést:
– Az idei első edzőmérkőzésünkre a rutinos, jó erőkből álló Vecsés FC ellen úgy érkeztünk, hogy a héten elvégzett edzésmunka kifejezetten jól sikerült. Ezek után az első félidő nagy csalódás volt számunkra, mert nem sikerült szinte semmit megvalósítanunk abból, amit szerettünk volna, ráadásul mentálisan sem voltunk képesek helytállni. A második félidő már jobban nézett ki, több jó együttműködés volt és már jó egyéni teljesítmények is megjelentek a játékunkban, ennek köszönhetően ez már jóval értékesebb félidő volt számunkra.
 
 
Felkészülési mérkőzés
Vecsési FC – Vasas FC II. 4-1 (3-0)
gólszerzők: Győre (24., 43., 58.), Hollauer 26., ill. Mamusits (65.)
Vecsési FC: Bonica – Menyhárt (Kiss, 46.), Győre, Péntek, Lencsés – Hollauer, Tóth., Remili (Gényi, 46.), Horváth L. – Fekete, Nádasi
vezetőedző: Szűcs Lajos
Vasas FC II.: 
1. félidő: Horváth K. – Gurics, Nemes, Kovács D., Herrich – Őri, Girsik – Vecsey, Necula, Szabó – Birtalan 2. félidő: Bánfalvi – Forgó, Szunyogh, Huszár, Enyedi – Farkas B.,Urbantsok – Farkas J., Pócs, Molnár – Mamusits
vezetőedző: Harmati Tamás
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC