nb1.hu

Hárman távoznak Pécsről

Lehet, hogy lesznek még követőik.

A tizedik helyen tölti a téli szünetet az NB III Közép csoportjában szereplő PMFC gárdája, Vas László együtteséből hárman távoznak az őszi szezon végén.
 
Felemás őszön van túl a PMFC labdarúgócsapata, hiszen korábban edzőváltás, az utolsó fordulókban pedig sérülések is nehezítették a felkészülését, ám végül sikerült elmozdulnia a kieső zónából. Vas László a lejátszott tizenhat meccsből hat alkalommal irányította a gárdát, amellyel tíz pontot szerzett, így a korábbi tíz összecsapás során kiharcolt kilenc ponttal összesítve jelenleg tizenkilenc ponttal a tizedik helyen áll a PMFC – írta a pecsma.hu.
– Nem könnyű helyzetben vágtunk neki a csapattal a közös munkának, finoman szólva sem volt ideális a helyzet, de azt gondolom, hogy közel a maximumot hoztuk ki a lehetőségeinkből. Egy edző soha nem lehet elégedett, természetesen én sem vagyok az, de a pontok és helyezések tekintetében sikerült előrébb lépnünk, emellett az őszi szezon végére kitűzött célunkat is elértük. Azt gondolom, hogy mindig van hova fejlődni, ez a PMFC esetében sincs másként, az egyéni és a csapat érdekében kitűzött célok vihetik előre a klubot – kezdte a tréner, aki a felnőttcsapat mellett az U19-es gárda vezetőedzőjeként is dolgozik.
 
– Rengeteg munka volt a két csapattal, nagyon sok energiába került egyszerre két együttes szakmai felkészítése, de úgy hozta az élet, hogy ezt a helyzetet kellett megoldani. Az utánpótlással elindultunk egy úton júliusban, azt gondolom, hogy eredményes munkát végeztünk, nagyon megkedveltem a srácokat, így semmiképp sem akartam őket elengedni akkor sem, amikor felkértek a felnőttcsapat irányítására. Az U19-es gárdából végül nyolcan kaptak lehetőséget az NB III-as bajnokságban, nagyon lelkesen és remek szemlélettel léptek minden alkalommal pályára – fogalmazott a tréner, aki hozzátette, a csapat sokszor feszegette a határait, ennek köszönhetően sikerülhetett többször a pontszerzés.
 
A PMFC NB III-as együttese november 29-én edzett utoljára az idei évben, Vas László tanítványainak január elején kell legközelebb edzésre jelentkezniük, addig mindenki egyéni edzéstervvel készülhet a folytatásra. Egyelőre három távozóról döntöttek a klub vezetőségénél, Banjac Nikola és Jerkovics Marko mellett Szellák Soma sem a PMFC színeiben lép pályára a tavasszal. A pécsiek számára március 3-án, Szegeden folytatódik a pontvadászat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC