Hajdúszoboszló: foglalkoztatja a klubváltás az FTC-ben is megforduló gólvágót? - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Hajdúszoboszló: foglalkoztatja a klubváltás az FTC-ben is megforduló gólvágót?

Bíró Ádám - 2021. October 08. Friday 11:26
Komoly nehézségeken ment keresztül a játékos családja.
Kép forrása: Hajdúszoboszlói Sportegyesület/Facebook
Az NB III Keleti csoportjának egyik üde színfoltja a Hajdúszoboszló. A csapat újoncként szerepel a bajnokságban, ennek ellenére jelenleg a negyedik helyen áll. A csapat egyik húzóembere Máté János, aki 12 gólt szerzett ebben az idényben. A rutinos Máté az NB I-ben 30 meccsen szerepelt korábban, a fellépései során öt gólt szerzett. A futballista egykoron szerepelt többek között a Fradiban, a Szpariban és a Pécsben is.
 
Mátéval a haon.hu készített egy hosszabb interjút. A beszélgetés során a klubváltás lehetőségéről is kérdezték a játékost:
 
"Hajdúszoboszlón hosszabb távra rendezkedtem be, és bár nem lehet tudni, mit hoz a jövő. 31 évesen úgy tervezem, hogy futballcsapatért Hajdú-Bihar megyét már nem hagyom el" - szögezte le Máté.
 
A koronavírus miatt komoly nehézségen ment keresztül a gólvágó családja, és erről is őszintén beszélt:
 
"Lett volna lehetőségem magasabb osztályban játszani, de a koronavírus-járvány felülírt mindent a család javára. Volt idő, amikor azért fohászkodtunk, hogy édesapám élve jöjjön ki a kórházból, korábban édesanyám kapott a vírus szövődményei és a trombózisa által tüdőembóliát. Szerencsére túl vagyunk a nehézségeken, mindenki egészséges a családban, de közben a feleségemmel átértékeltük a dolgokat. Két gyerekem van, Milán és Benett, szeretném, ha a nagyszülők életében is jelen lennének, ezért úgy döntöttünk, hogy hazaköltözünk. A Hajdúszoboszló most NB III.-as, a közelben magasabb osztályú csapat pedig csak egy van, a DVSC" - mutatott rá Máté János.
 
Emellett Máté arra is rávilágított, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie a harmadosztályban:
 
"Lehet, hogy furcsán hangzik, amit mondok, de az NB III.-ban sok tekintetben nehezebb játszani, mint az első osztályban. Egyrészt itt nincsenek olyan minőségű pályák, mint az élvonalban, a körülményekkel is meg kell küzdeni. Másrészt az NB III.-ban a védők számára nincs akkora rizikó, mint az OTP Bank Ligában, hiszen vannak, akik csak mellékállású labdarúgók, tehát nem veszítenek annyit egy piros lappal, mint az NB I.-es társaik, legfeljebb pihennek néhány hetet" - fogalmazott Máté.
 
A Hajdúszoboszlóra a hétvégén a DEAC elleni rangadó vár. 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!