nb1.hu

Gyász: Elhunyt a Ferencváros és a Csepel egykori kiválósága

Csepel – Kelemen Gusztáv tragikus hirtelenséggel távozott.

 

Ismét komoly veszteség érte a csepeli labdarúgó családot: életének 61. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Kelemen Gusztáv a Csepel SC, korábban pedig a Ferencváros kiváló labdarúgója.

 

A sportember hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. április 29-én lesz – adta hírül a tempofradi.hu internetes oldal.

 

Az 1956. szeptember 2-án született jobbszélső a Ferencváros saját nevelésű játékosa volt. 1974-ben ifjúsági bajnoki címet szereztek, ekkor került végleg az első csapathoz olyanokkal, mint: Ebedli, Nyilasi, Viczkó, Takács, Onhausz, Rab. Ezzel a csapattal vágtak neki az 1974–1975-ös KEK szezonnak, ahol a döntőig meneteltek. A következő idényben bajnokok és kupagyőztesek lettek, majd 1978-ban sorkatonai szolgálata idejére a H. Szabó Lajos SE játékosa lett. Innen került Csepelre, ahol pályafutása végéig – 1987-ig játszott.

Csepelen a legjobb eredménye az 1983-ban elért bajnoki 4. hely volt, kék-pirosban 162 mérkőzésen 13-szor volt eredményes. A magyar válogatottba is Csepelről került: az olimpiai csapatban 6-szor kapott szerepet Mezey Györgytől, a nemzeti tizenegyben egyszer játszott, 1982-ben a franciák elleni, idegenben 1-0-ra elveszített barátságos találkozón húzta magára a válogatott szerelést.

 

Labdarúgó pályafutása után alacsonyabb osztályban edzősködött, de dolgozott felnőtt csapat vezetőedzőjeként is, és megfordult utánpótlás csapatok mellett is.

 

Isten nyugosztalja!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC