Gólvágóval erősített a Tiszaújváros, három érkező Kazincbarcikán - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Gólvágóval erősített a Tiszaújváros, három érkező Kazincbarcikán

Juhász Gergely - 2021. June 19. Saturday 10:04
Igazolt a Vác és a Tatabánya is.
Kép forrása: Tatabánya/Facebook
TISZAÚJVÁROS:
 
A mai napon megjelent MLSZ Hivatalos értesítő alapján a 2021/2022-es NB III-as bajnokság újra 20 csapatos lesz, és várhatóan a Putnok és Salgótarján csapatok fognak nevezési lehetőséget kapni, vagyis hiába estek ki, megmenekülnek.
 
A fentiek miatt is fontos a keret minél jobban történő megerősítése, hiszen újra hétközi fordulók lesznek és nagyon hosszú lesz a bajnokság. 
 
Visszatérő 30 éves gólvágó: Nagy Dávid Balázs egy év kitérő után tér vissza Tiszaújvárosba. 
 
Korábban 2018/2019-es bajnokságban 29 bajnoki mérkőzésen 15 gólt ért el, majd a következő évben 11 mérkőzéshez 2 gól párosult, viszont a Magyar Kupában Villányt 6 góllal szórta meg a mi Dávidunk. 
 
Köszöntjük Dávidot újra a csapatban és jó egészséget és sok sportsikert kívánunk neki! 
 
Hajrá Újváros!
 
KAZINCBARCIKA:
 
Újabb három játékossal bővült a Kolorcity Kazincbarcika SC 2021/2022-es kerete. Fila Károly, Kálmán Szilárd és Kovács Dávid is csapatunkat erősítik jövőre.
 
Újabb visszatérőt köszönthetünk csapatunknál Fila Károly személyében. A huszonhat éves hálóőr 2017-től volt csapatunk játékosa, sőt még a 2020/2021-es szezonban is játszott Kazincbarcikán, azonban a magánéleti okok miatt szeptemberben mégis az átigazolás melett döntött. Fila tehetségére és a barcikai körülmények hiányt nem nélkülöző ismeretére kifejezetten nagy szükségünk lesz a 2021/2022-es bajnoki szezonban.
 
Kálmán Szilárd a Győri ETO korosztályos csapataiban játszott, majd a 2015/2016-os szezonban a Békéscsaba 1912 Előre csapatához igazolt, ahol először az NB3-as, a következő évben pedig NB2-ben szereplő együttesben is szerepelt. A játékos három csabai évet követően a 2018/2019-es szezonban már a feljutást megcélzó, Pécs együtteséhez igazolt, ezt követően pedig az elmúlt két bajnoki évet a román másodosztályban töltötte a Csíkszereda csapatánál.
 
Kovács Dávid személyében fiatal támadót igazoltunk. A huszonhárom éves labdarúgó a Vasas Kubala Akadémián nevelkedett, ahol a korosztályos együttesek alapemberének számított. Kovács 2016-ban igazolt Siófokra, ott mutatkozott be az NB2-ben és szezonról-szezonra egyre több lehetőséget kapott a másodosztályú bajnoki mérkőzéseken. A játékos két évet töltött Siófokon, majd megfordult a Vasas, a Tiszakécske, a Soroksár és a Füzesgyarmat csapataiban is. A labdarúgó a legutóbbi szezonban a Szentlőrinc együttesénél játszott.
 
VÁC:
 
JÁTÉKOSAINK CSANK JÁNOS IRÁNYÍTÁSÁVAL NEKIVÁGTAK A HATHETES MUNKÁNAK. MÁR ÚJ ÉRKEZŐ IS VAN MERTSE ÁBEL SZEMÉLYÉBEN, ILLETVE CSABA DÁNIELLEL IS MEGEGYEZETT KLUBUNK VEZETŐSÉGE.
 
A Vác FC július 17-én, csütörtökön délután Csank János szakmai igazgató irányításával elkezdte a felkészülést az NB III 2021–22-es kiírására.
 
Arra a harmadosztályú bajnokságra, ahol a korábban tervezett 54 csapat helyett az előző idénnyel megegyezően ismét összesen 60 együttes küzdhet meg a helyezésekért – derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi határozatából. Az MLSZ elnöksége – tekintettel arra, hogy az NB I-es klubok jogosultak tartalékcsapatot nevezni a 2021–2022-es NB III-as bajnokságba – a tartalékgárdák megnövekedett létszáma miatt engedélyezte, hogy a következő idényben is 3x20 együttes szerepelhessen az NB III-ban.
 
A döntés azért érdekes, mert az NB III előző, 2020–2021-es idényének minden, kiesés ellen küzdő csapata úgy vágott neki, hogy a bennmaradáshoz legalább a 14., vagy a nem legrosszabb 15. helyezést el kell érnie, mivel a 2021–2022-es kiírásban a korábban eldöntött létszámcsökkentés miatt csak 3x18, tehát összesen 54 együttes állhat – pontosabban állhatott volna – rajthoz. Most, ezzel a döntéssel mindez gyakorlatilag semmissé válik, hiszen borítékolható, hogy a legrosszabb 15. helyezett, a Putnok, illetve valószínűsíthető, hogy a három csoport 16. helyezettje, a Salgótarjáni BTC, a Hódmezővásárhely és a Gárdony is ismét az NB III tagja lesz.
 
No, de vissza csapatunkhoz, a Vác FC-hez…
 
A tegnapi első – máris labdás – tréningen nem vett részt a klubtól már korábban távozó Szenes Bence mellett a tavasszal végig sérüléssel bajlódó Tóth Bálint sem, aki Gödöllőre igazolt. Ahogy arról korábban már hírt adtunk, legendánk, Rusvay Gergely Berkenyén folytatja játékos-edzőként, így természetesen ő sem kezdte már el a Váccal a felkészülést.
 
Ellenben örömteli, hogy feltűnt egy új arc az első edzésen, sőt, már a megegyezés is megszületett vele! A diósgyőri nevelésű, de mogyoródi illetőségű, 21 esztendős Mertse Ábel (képünkön) az előző szezonban az NB III Keleti csoportjában szereplő Putnok FC-ben futballozott és 34 bajnokin 5 gólt szerzett. Csank János a szélső támadó posztján vetheti majd be a fiatal játékost, aki tehát biztosan a Vác FC-ben folytatja karrierjét.
 
A kerettel kapcsolatos további hír még, hogy klubunk vezetősége megállapodott a legutóbbi a Közép-csoportot megnyerő Iváncsa ballábas belső védőjével, Csaba Dániellel. A szintén 21 éves labdarúgó a Budapest Honvéd nevelése, de futballozott Ajkán is, mielőtt Iváncsára igazolt volna. A Pest megyei együttesben az előző idényben 22 bajnokin szerepelt (11-szer kezdőként) és négy gólt szerzett.
 
A csapatunkat másfél éve erősítő belső védő, Koval Viktor viszont a közeljövőben próbajátékra megy Csákvárra.
 
Csank János szakmai igazgatót az első tréning után benyomásairól, a tervekről és az előző idényről is kérdeztük:
 
„A tavaszra visszatekintve azt tudom elmondani, hogy sajnos nem szerepeltünk jól – mondta honlapunknak Csank János. – Több gólt kaptunk annál, mint amennyit szerettem volna, igaz, sok sérültünk volt, folyamatosan kulcsjátékosok dőltek ki a sorból. A hajrára aztán feszült helyzet alakult ki, nagy volt a tét, de végül sikerült bent maradni – igaz, mostanra kiderült, a mögöttünk kieső helyen végző (csapat)ok is megmenekülhetnek… A rövid, kéthetes pihenő során a Tarpa osztályozó mérkőzéseit figyeltem, és bár nem sikerült a pályán kiharcolniuk az NB III-as tagságot, remélem, hogy mégis indulhatnak a harmadosztályban. A mai első tréningen Mertse Ábel mellett részt vett a legutóbb a Berkenyében játszó Balga Balázs is, aki Vácott nevelkedett. Összességében 20-22 fős keretet tervezünk. Hathetes felkészülés vár ránk az augusztus 1-jei bajnoki rajtig, amely során az edzések mellett természetesen edzőmeccseket is játszunk. Az idő rövidsége miatt „vegyes” felkészülést tervezek, amelyben a kemény munka mellett a frissítésnek is szerepet kell játszania. A második és a harmadik hét azonban nem biztos, hogy kellemes lesz a játékosok számára…”
 
TATABÁNYA:
 
ÁTIGAZOLÁSI HÍREK!
 
Csapatunkban folytatja pályafutását Szegleti Gergely aki Nagykanizsáról érkezik a Bányászba!
 
Gergő Zalaegerszegen nevelkedett és itt is mutatkozhatott be az NB II.-ben sőt az U20-as válogatottba is meghívást kapott. Az elmúlt szezonban Nagykanizsán szerepelt ahol 6 gól mellett kiosztott 21 gólpasszt is! 
 
Bekő Balázs: Egy hosszú folyamatnak a végén vagyunk hiszem már 2 éve szeretnénk Gergőt a sorainkban tudni így nagy örömömre szolgál hogy végre sikerült. Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz az elképzeléshez hogy csak minőségi játékosokat igazolunk akik segíteni tudnak a céljaink elérésében és Ő ilyen. Úgy gondolom a tavalyi szezon egyik legjobb középpályását tudtuk megszerezni. 
 
Szegleti Gergő: Nagyon örülök hogy itt lehetek. Valóban egy hosszú történetnek került pont a végére. Egy nagy múltú klubról van szó így nagyon szívesen tettem eleget a megkeresésnek. Azért is választottam a Tatabányát mert egy rendkívül dinamikusan fejlődő csapatról van szó amit a tavalyi szezonban be is bizonyítottak előkelő helyezésükkel. Igyekszem a legtöbbet kihozni magamból ezzel segítve a klubot. Szurkolóknak pedig Jó szerencsét!
 
Sok sikert kívánunk neki tatabányai színekben!
LEGFRISSEBB HÍREK
2021. 12. 09. 11:46

Németország: megvan Szoboszlaiék csapatának az új edzője

Hivatalos bejelentés.
2021. 12. 09. 11:16

Egyre közelebb az angol élvonalhoz a magyar válogatott védője?

Logikus döntést hozott.
2021. 12. 09. 10:53

ZTE: újabb játékos hosszabbította meg a szerződését

Hivatalos bejelentés.
2021. 12. 09. 10:24

Loki: megsérült a 37-szeres magyar válogatott támadó - részletek

Hivatalos bejelentés.
2021. 12. 08. 20:42

Öt csapat játékosát is eltiltotta az MLSZ

Hivatalos bejelentés.
2021. 12. 08. 19:05

Hosszú kihagyás várhat a Csákvár játékosára

Hivatalos bejelentés.
2021. 12. 08. 20:51

Többmeccses eltiltásokat is kiosztott az MLSZ

Technikai vezető is bűnhődhet.
2021. 12. 08. 19:52

Botrány az Újpest meccse után

A Tiszaújváros számolt be az esetről.
2021. 12. 09. 09:56

Fradi: esetleges klubváltásáról kérdezték a gólvágót

Sejtelmes válasszal reagált a felvetésre.
2021. 12. 09. 09:26

Vidi: ódákat zengtek a kölcsönben lévő játékosról

Rossz hír is érkezett a futballistáról.
2021. 12. 08. 13:18

Szeged: a klub bejelentése a szurkolókról

Hivatalos bejelentés.
2021. 12. 07. 21:31

Tartásból is jelesre vizsgázott a feljutásért harcoló újonc – videó, reakciók

Már a 2. percben padlóztak egyet.
2021. 12. 08. 15:08

Rangadót nyert az MTK, potyogtak a gólok Csankék meccsén - eredmények, tabella

A Dabas meccsén sem unatkoztak a drukkerek.
2021. 12. 08. 11:59

Sopron: Mátyus elmondta, miért távozott

Mennyire reális neki az NB I?
2021. 12. 09. 07:27

KL: Holenderékre és Holmanékra is sorsdöntő meccs vár

Langék is pályára lépnek.
2021. 12. 09. 06:33

Csütörtöki foci: a Fradi befejezi a szereplését az EL-ben

Meccset pótolnak az NB III-ban.
2021. 12. 09. 03:29

El: a Fradiéhoz hasonló lehet a csoport másik meccse

Ritkán alakul így egy csoportkör.
2021. 12. 09. 00:07

FTC-Leverkusen: ellentétes előjelek

A Fradi a becsületéért küzdhet.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
1Kolorcity Kazincbarcika SC53
2BKV Előre49
3DEAC45
4Aqua-General Hajdúszoboszló40
5Termálfürdő FC Tiszaújváros37
6Kisvárda Master Good II36
7Jászberényi FC32
8Putnok FC32
9Sényő-Carnifex FC31
10Békéscsaba 1912 Előre27
11Újpest FC II26
12Füzesgyarmati SK26
13DVTK II24
14DVSC II22
15Eger SE21
16Tiszafüredi VSE20
17Tállya KSE16
18Hidasnémeti VSC Polgári Kft.9
19SBTC9
20Törökszentmiklósi FC-Veteriner8
TABELLA - KÖZÉP
1HR-Rent Kozármisleny52
2Dunaújváros45
3Makó FC39
4Balassagyarmati VSE37
5Paksi FC II35
6Budapest Honvéd-MFA II35
7Monor33
8Ferencvárosi TC II32
9MTK Budapest II31
10Hódmezővásárhelyi FC29
11Iváncsa KSE29
12FC Dabas28
13Szekszárdi UFC26
14ESMTK23
15Ceglédi VSE22
16Vác FC18
17Dabas-Gyón FC15
18Gerjeni SK13
19Rákosmente FC11
20B Build Mohács7
TABELLA - NYUGAT
1BVSC-Zugló50
2Credobus Mosonmagyaróvár48
3VLS Veszprém47
4ETO Akadémia38
5Pápai Perutz FC32
6Bicskei TC31
7Gyirmót FC Győr II30
8Tatabányai SC29
9Kelen SC27
10Puskás Akadémia FC II26
11Érdi VSE25
12Kaposvári Rákóczi FC24
13FC Nagykanizsa23
14MOL Fehérvár FC II23
15ZTE FC II21
16Komárom VSE21
17SC Sopron19
18Balatonfüredi FC17
19Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő10
20Tarr Andráshida SC7
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!