Gólvágóval erősített a Tiszaújváros, három érkező Kazincbarcikán - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Gólvágóval erősített a Tiszaújváros, három érkező Kazincbarcikán

Juhász Gergely - 2021. June 19. Saturday 10:04
Igazolt a Vác és a Tatabánya is.
Kép forrása: Tatabánya/Facebook
TISZAÚJVÁROS:
 
A mai napon megjelent MLSZ Hivatalos értesítő alapján a 2021/2022-es NB III-as bajnokság újra 20 csapatos lesz, és várhatóan a Putnok és Salgótarján csapatok fognak nevezési lehetőséget kapni, vagyis hiába estek ki, megmenekülnek.
 
A fentiek miatt is fontos a keret minél jobban történő megerősítése, hiszen újra hétközi fordulók lesznek és nagyon hosszú lesz a bajnokság. 
 
Visszatérő 30 éves gólvágó: Nagy Dávid Balázs egy év kitérő után tér vissza Tiszaújvárosba. 
 
Korábban 2018/2019-es bajnokságban 29 bajnoki mérkőzésen 15 gólt ért el, majd a következő évben 11 mérkőzéshez 2 gól párosult, viszont a Magyar Kupában Villányt 6 góllal szórta meg a mi Dávidunk. 
 
Köszöntjük Dávidot újra a csapatban és jó egészséget és sok sportsikert kívánunk neki! 
 
Hajrá Újváros!
 
KAZINCBARCIKA:
 
Újabb három játékossal bővült a Kolorcity Kazincbarcika SC 2021/2022-es kerete. Fila Károly, Kálmán Szilárd és Kovács Dávid is csapatunkat erősítik jövőre.
 
Újabb visszatérőt köszönthetünk csapatunknál Fila Károly személyében. A huszonhat éves hálóőr 2017-től volt csapatunk játékosa, sőt még a 2020/2021-es szezonban is játszott Kazincbarcikán, azonban a magánéleti okok miatt szeptemberben mégis az átigazolás melett döntött. Fila tehetségére és a barcikai körülmények hiányt nem nélkülöző ismeretére kifejezetten nagy szükségünk lesz a 2021/2022-es bajnoki szezonban.
 
Kálmán Szilárd a Győri ETO korosztályos csapataiban játszott, majd a 2015/2016-os szezonban a Békéscsaba 1912 Előre csapatához igazolt, ahol először az NB3-as, a következő évben pedig NB2-ben szereplő együttesben is szerepelt. A játékos három csabai évet követően a 2018/2019-es szezonban már a feljutást megcélzó, Pécs együtteséhez igazolt, ezt követően pedig az elmúlt két bajnoki évet a román másodosztályban töltötte a Csíkszereda csapatánál.
 
Kovács Dávid személyében fiatal támadót igazoltunk. A huszonhárom éves labdarúgó a Vasas Kubala Akadémián nevelkedett, ahol a korosztályos együttesek alapemberének számított. Kovács 2016-ban igazolt Siófokra, ott mutatkozott be az NB2-ben és szezonról-szezonra egyre több lehetőséget kapott a másodosztályú bajnoki mérkőzéseken. A játékos két évet töltött Siófokon, majd megfordult a Vasas, a Tiszakécske, a Soroksár és a Füzesgyarmat csapataiban is. A labdarúgó a legutóbbi szezonban a Szentlőrinc együttesénél játszott.
 
VÁC:
 
JÁTÉKOSAINK CSANK JÁNOS IRÁNYÍTÁSÁVAL NEKIVÁGTAK A HATHETES MUNKÁNAK. MÁR ÚJ ÉRKEZŐ IS VAN MERTSE ÁBEL SZEMÉLYÉBEN, ILLETVE CSABA DÁNIELLEL IS MEGEGYEZETT KLUBUNK VEZETŐSÉGE.
 
A Vác FC július 17-én, csütörtökön délután Csank János szakmai igazgató irányításával elkezdte a felkészülést az NB III 2021–22-es kiírására.
 
Arra a harmadosztályú bajnokságra, ahol a korábban tervezett 54 csapat helyett az előző idénnyel megegyezően ismét összesen 60 együttes küzdhet meg a helyezésekért – derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi határozatából. Az MLSZ elnöksége – tekintettel arra, hogy az NB I-es klubok jogosultak tartalékcsapatot nevezni a 2021–2022-es NB III-as bajnokságba – a tartalékgárdák megnövekedett létszáma miatt engedélyezte, hogy a következő idényben is 3x20 együttes szerepelhessen az NB III-ban.
 
A döntés azért érdekes, mert az NB III előző, 2020–2021-es idényének minden, kiesés ellen küzdő csapata úgy vágott neki, hogy a bennmaradáshoz legalább a 14., vagy a nem legrosszabb 15. helyezést el kell érnie, mivel a 2021–2022-es kiírásban a korábban eldöntött létszámcsökkentés miatt csak 3x18, tehát összesen 54 együttes állhat – pontosabban állhatott volna – rajthoz. Most, ezzel a döntéssel mindez gyakorlatilag semmissé válik, hiszen borítékolható, hogy a legrosszabb 15. helyezett, a Putnok, illetve valószínűsíthető, hogy a három csoport 16. helyezettje, a Salgótarjáni BTC, a Hódmezővásárhely és a Gárdony is ismét az NB III tagja lesz.
 
No, de vissza csapatunkhoz, a Vác FC-hez…
 
A tegnapi első – máris labdás – tréningen nem vett részt a klubtól már korábban távozó Szenes Bence mellett a tavasszal végig sérüléssel bajlódó Tóth Bálint sem, aki Gödöllőre igazolt. Ahogy arról korábban már hírt adtunk, legendánk, Rusvay Gergely Berkenyén folytatja játékos-edzőként, így természetesen ő sem kezdte már el a Váccal a felkészülést.
 
Ellenben örömteli, hogy feltűnt egy új arc az első edzésen, sőt, már a megegyezés is megszületett vele! A diósgyőri nevelésű, de mogyoródi illetőségű, 21 esztendős Mertse Ábel (képünkön) az előző szezonban az NB III Keleti csoportjában szereplő Putnok FC-ben futballozott és 34 bajnokin 5 gólt szerzett. Csank János a szélső támadó posztján vetheti majd be a fiatal játékost, aki tehát biztosan a Vác FC-ben folytatja karrierjét.
 
A kerettel kapcsolatos további hír még, hogy klubunk vezetősége megállapodott a legutóbbi a Közép-csoportot megnyerő Iváncsa ballábas belső védőjével, Csaba Dániellel. A szintén 21 éves labdarúgó a Budapest Honvéd nevelése, de futballozott Ajkán is, mielőtt Iváncsára igazolt volna. A Pest megyei együttesben az előző idényben 22 bajnokin szerepelt (11-szer kezdőként) és négy gólt szerzett.
 
A csapatunkat másfél éve erősítő belső védő, Koval Viktor viszont a közeljövőben próbajátékra megy Csákvárra.
 
Csank János szakmai igazgatót az első tréning után benyomásairól, a tervekről és az előző idényről is kérdeztük:
 
„A tavaszra visszatekintve azt tudom elmondani, hogy sajnos nem szerepeltünk jól – mondta honlapunknak Csank János. – Több gólt kaptunk annál, mint amennyit szerettem volna, igaz, sok sérültünk volt, folyamatosan kulcsjátékosok dőltek ki a sorból. A hajrára aztán feszült helyzet alakult ki, nagy volt a tét, de végül sikerült bent maradni – igaz, mostanra kiderült, a mögöttünk kieső helyen végző (csapat)ok is megmenekülhetnek… A rövid, kéthetes pihenő során a Tarpa osztályozó mérkőzéseit figyeltem, és bár nem sikerült a pályán kiharcolniuk az NB III-as tagságot, remélem, hogy mégis indulhatnak a harmadosztályban. A mai első tréningen Mertse Ábel mellett részt vett a legutóbb a Berkenyében játszó Balga Balázs is, aki Vácott nevelkedett. Összességében 20-22 fős keretet tervezünk. Hathetes felkészülés vár ránk az augusztus 1-jei bajnoki rajtig, amely során az edzések mellett természetesen edzőmeccseket is játszunk. Az idő rövidsége miatt „vegyes” felkészülést tervezek, amelyben a kemény munka mellett a frissítésnek is szerepet kell játszania. A második és a harmadik hét azonban nem biztos, hogy kellemes lesz a játékosok számára…”
 
TATABÁNYA:
 
ÁTIGAZOLÁSI HÍREK!
 
Csapatunkban folytatja pályafutását Szegleti Gergely aki Nagykanizsáról érkezik a Bányászba!
 
Gergő Zalaegerszegen nevelkedett és itt is mutatkozhatott be az NB II.-ben sőt az U20-as válogatottba is meghívást kapott. Az elmúlt szezonban Nagykanizsán szerepelt ahol 6 gól mellett kiosztott 21 gólpasszt is! 
 
Bekő Balázs: Egy hosszú folyamatnak a végén vagyunk hiszem már 2 éve szeretnénk Gergőt a sorainkban tudni így nagy örömömre szolgál hogy végre sikerült. Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz az elképzeléshez hogy csak minőségi játékosokat igazolunk akik segíteni tudnak a céljaink elérésében és Ő ilyen. Úgy gondolom a tavalyi szezon egyik legjobb középpályását tudtuk megszerezni. 
 
Szegleti Gergő: Nagyon örülök hogy itt lehetek. Valóban egy hosszú történetnek került pont a végére. Egy nagy múltú klubról van szó így nagyon szívesen tettem eleget a megkeresésnek. Azért is választottam a Tatabányát mert egy rendkívül dinamikusan fejlődő csapatról van szó amit a tavalyi szezonban be is bizonyítottak előkelő helyezésükkel. Igyekszem a legtöbbet kihozni magamból ezzel segítve a klubot. Szurkolóknak pedig Jó szerencsét!
 
Sok sikert kívánunk neki tatabányai színekben!
LEGFRISSEBB HÍREK
2021. 08. 05. 22:44

Újpest-Basel: csak azért is jobb volt a francia a brazilnál

Kár, hogy nem lett vége a szünetben.
2021. 08. 05. 21:29

Konferencia Liga: Kleinheisler és Holender is játszott

Több meccs is véget ért már.
2021. 08. 05. 21:11

Újpest-Basel: megjelentek a svájci huligánok, közbeléptek a zsaruk is – képek, videók

Eddig nem ismétlődtek meg az albán jelenetek.
2021. 08. 05. 19:53

Újpest-Basel: a kezdőcsapatok

Hazai pályán kezdi a párharcot a lila-fehér csapat.
2021. 08. 05. 20:33

Szurkolóbarát döntés Nyíregyházán, a DVTK-drukker óriási élménye

Játékra hívják a kecskeméti szimpatizánsokat.
2021. 08. 05. 13:00

Lipcseiék cseréltek, bekerült a válogatottba az ETO tehetsége, megműtötték a KTE játékosát

Nagyon peches volt a csákvári játékos.
2021. 08. 05. 20:05

Eső helyett most góleső volt a pótolt bajnokin

Nem unatkozhattak a szurkolók.
2021. 08. 05. 13:20

Több problémáról is beszélt a Kaposvár edzője - reakciók

Az első félidőben eldőlt a találkozó.
2021. 08. 05. 19:25

A Fradit másolja a Slavia, Rebrov távozhat, újítás a ZTE-nél

Jól kereshet a Fradi egykori edzője.
2021. 08. 05. 16:47

U21-es válogatott: hat újonc is Gera Zoltán keretében - reakció

Egyértelmű célt tűzött ki.
2021. 08. 04. 16:03

Békéscsaba-Szeged: a szurkolók által áttört kerítés két meséje

Sztorizgatás így is, meg úgy is.
2021. 08. 04. 15:29

Kölcsönadta 1-szeres magyar válogatott játékosát a Vasas

Hivatalos bejelentés.
2021. 08. 04. 15:54

Dunaújváros: visszatért az NB I-be történt feljutás alapembere

Hivatalos bejelentés.
2021. 08. 04. 15:45

Félbeszakadt Csank Jánosék bajnokija - reakciók

Várhatóan újra kell majd játszani a meccset.
2021. 08. 05. 16:02

BL: Kubatov Gábor lényeges dolgot emelt ki az FTC győzelme után

Már a visszavágóra is kitért.
2021. 08. 05. 15:37

Mezőkövesd: a Real Madridban is megforduló védő érkezett

Legutóbb Cipruson futballozott.
2021. 08. 05. 12:46

Újpest: megsérült a kulcsember, csatár érkezhet

Több hetet kell kihagynia a futballistának.
2021. 08. 05. 12:28

BL: az Arsenalt másolta a Fradi, komoly kritikákat kapott a Slavia

Nagy tettet hajtott végre az FTC.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
1Jászberényi FC3
2BKV Előre3
3Kisvárda Master Good II3
4Putnok FC3
5Termálfürdő FC Tiszaújváros3
6DEAC3
7Kolorcity Kazincbarcika SC3
8Eger SE3
9Békéscsaba 1912 Előre1
10Füzesgyarmati SK1
11Aqua-General Hajdúszoboszló1
12DVSC II1
13Tiszafüredi VSE0
14Tállya KSE0
15Újpest FC II0
16DVTK II0
17Hidasnémeti VSC Polgári Kft.0
18SBTC0
19Sényő-Carnifex FC0
20Törökszentmiklósi FC-Veteriner0
TABELLA - KÖZÉP
1FC Dabas3
2HR-Rent Kozármisleny3
3Paksi FC II3
4Dunaújváros3
5Ferencvárosi TC II3
6Hódmezővásárhelyi FC3
7Monor3
8Dabas-Gyón FC1
9ESMTK1
10Balassagyarmati VSE0
11Budapest Honvéd-MFA II0
12MTK Budapest II0
13Vác FC0
14Ceglédi VSE0
15Iváncsa KSE0
16Szekszárdi UFC0
17Makó FC0
18B Build Mohács0
19Gerjeni SK0
20Rákosmente FC0
TABELLA - NYUGAT
1ETO Akadémia3
2Gyirmót FC Győr II3
3BVSC-Zugló3
4Credobus Mosonmagyaróvár3
5Puskás Akadémia FC II3
6VLS Veszprém3
7ZTE FC II3
8Kelen SC3
9Érdi VSE3
10Pápai Perutz FC3
11Balatonfüredi FC0
12Bicskei TC0
13SC Sopron0
14Tarr Andráshida SC0
15FC Nagykanizsa0
16Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő0
17Kaposvári Rákóczi FC0
18Komárom VSE0
19MOL Fehérvár FC II0
20Tatabányai SC0
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!