Gólvágóval erősített a Tiszaújváros, három érkező Kazincbarcikán - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Gólvágóval erősített a Tiszaújváros, három érkező Kazincbarcikán

Juhász Gergely - 2021. June 19. Saturday 10:04
Igazolt a Vác és a Tatabánya is.
Kép forrása: Tatabánya/Facebook
TISZAÚJVÁROS:
 
A mai napon megjelent MLSZ Hivatalos értesítő alapján a 2021/2022-es NB III-as bajnokság újra 20 csapatos lesz, és várhatóan a Putnok és Salgótarján csapatok fognak nevezési lehetőséget kapni, vagyis hiába estek ki, megmenekülnek.
 
A fentiek miatt is fontos a keret minél jobban történő megerősítése, hiszen újra hétközi fordulók lesznek és nagyon hosszú lesz a bajnokság. 
 
Visszatérő 30 éves gólvágó: Nagy Dávid Balázs egy év kitérő után tér vissza Tiszaújvárosba. 
 
Korábban 2018/2019-es bajnokságban 29 bajnoki mérkőzésen 15 gólt ért el, majd a következő évben 11 mérkőzéshez 2 gól párosult, viszont a Magyar Kupában Villányt 6 góllal szórta meg a mi Dávidunk. 
 
Köszöntjük Dávidot újra a csapatban és jó egészséget és sok sportsikert kívánunk neki! 
 
Hajrá Újváros!
 
KAZINCBARCIKA:
 
Újabb három játékossal bővült a Kolorcity Kazincbarcika SC 2021/2022-es kerete. Fila Károly, Kálmán Szilárd és Kovács Dávid is csapatunkat erősítik jövőre.
 
Újabb visszatérőt köszönthetünk csapatunknál Fila Károly személyében. A huszonhat éves hálóőr 2017-től volt csapatunk játékosa, sőt még a 2020/2021-es szezonban is játszott Kazincbarcikán, azonban a magánéleti okok miatt szeptemberben mégis az átigazolás melett döntött. Fila tehetségére és a barcikai körülmények hiányt nem nélkülöző ismeretére kifejezetten nagy szükségünk lesz a 2021/2022-es bajnoki szezonban.
 
Kálmán Szilárd a Győri ETO korosztályos csapataiban játszott, majd a 2015/2016-os szezonban a Békéscsaba 1912 Előre csapatához igazolt, ahol először az NB3-as, a következő évben pedig NB2-ben szereplő együttesben is szerepelt. A játékos három csabai évet követően a 2018/2019-es szezonban már a feljutást megcélzó, Pécs együtteséhez igazolt, ezt követően pedig az elmúlt két bajnoki évet a román másodosztályban töltötte a Csíkszereda csapatánál.
 
Kovács Dávid személyében fiatal támadót igazoltunk. A huszonhárom éves labdarúgó a Vasas Kubala Akadémián nevelkedett, ahol a korosztályos együttesek alapemberének számított. Kovács 2016-ban igazolt Siófokra, ott mutatkozott be az NB2-ben és szezonról-szezonra egyre több lehetőséget kapott a másodosztályú bajnoki mérkőzéseken. A játékos két évet töltött Siófokon, majd megfordult a Vasas, a Tiszakécske, a Soroksár és a Füzesgyarmat csapataiban is. A labdarúgó a legutóbbi szezonban a Szentlőrinc együttesénél játszott.
 
VÁC:
 
JÁTÉKOSAINK CSANK JÁNOS IRÁNYÍTÁSÁVAL NEKIVÁGTAK A HATHETES MUNKÁNAK. MÁR ÚJ ÉRKEZŐ IS VAN MERTSE ÁBEL SZEMÉLYÉBEN, ILLETVE CSABA DÁNIELLEL IS MEGEGYEZETT KLUBUNK VEZETŐSÉGE.
 
A Vác FC július 17-én, csütörtökön délután Csank János szakmai igazgató irányításával elkezdte a felkészülést az NB III 2021–22-es kiírására.
 
Arra a harmadosztályú bajnokságra, ahol a korábban tervezett 54 csapat helyett az előző idénnyel megegyezően ismét összesen 60 együttes küzdhet meg a helyezésekért – derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségi határozatából. Az MLSZ elnöksége – tekintettel arra, hogy az NB I-es klubok jogosultak tartalékcsapatot nevezni a 2021–2022-es NB III-as bajnokságba – a tartalékgárdák megnövekedett létszáma miatt engedélyezte, hogy a következő idényben is 3x20 együttes szerepelhessen az NB III-ban.
 
A döntés azért érdekes, mert az NB III előző, 2020–2021-es idényének minden, kiesés ellen küzdő csapata úgy vágott neki, hogy a bennmaradáshoz legalább a 14., vagy a nem legrosszabb 15. helyezést el kell érnie, mivel a 2021–2022-es kiírásban a korábban eldöntött létszámcsökkentés miatt csak 3x18, tehát összesen 54 együttes állhat – pontosabban állhatott volna – rajthoz. Most, ezzel a döntéssel mindez gyakorlatilag semmissé válik, hiszen borítékolható, hogy a legrosszabb 15. helyezett, a Putnok, illetve valószínűsíthető, hogy a három csoport 16. helyezettje, a Salgótarjáni BTC, a Hódmezővásárhely és a Gárdony is ismét az NB III tagja lesz.
 
No, de vissza csapatunkhoz, a Vác FC-hez…
 
A tegnapi első – máris labdás – tréningen nem vett részt a klubtól már korábban távozó Szenes Bence mellett a tavasszal végig sérüléssel bajlódó Tóth Bálint sem, aki Gödöllőre igazolt. Ahogy arról korábban már hírt adtunk, legendánk, Rusvay Gergely Berkenyén folytatja játékos-edzőként, így természetesen ő sem kezdte már el a Váccal a felkészülést.
 
Ellenben örömteli, hogy feltűnt egy új arc az első edzésen, sőt, már a megegyezés is megszületett vele! A diósgyőri nevelésű, de mogyoródi illetőségű, 21 esztendős Mertse Ábel (képünkön) az előző szezonban az NB III Keleti csoportjában szereplő Putnok FC-ben futballozott és 34 bajnokin 5 gólt szerzett. Csank János a szélső támadó posztján vetheti majd be a fiatal játékost, aki tehát biztosan a Vác FC-ben folytatja karrierjét.
 
A kerettel kapcsolatos további hír még, hogy klubunk vezetősége megállapodott a legutóbbi a Közép-csoportot megnyerő Iváncsa ballábas belső védőjével, Csaba Dániellel. A szintén 21 éves labdarúgó a Budapest Honvéd nevelése, de futballozott Ajkán is, mielőtt Iváncsára igazolt volna. A Pest megyei együttesben az előző idényben 22 bajnokin szerepelt (11-szer kezdőként) és négy gólt szerzett.
 
A csapatunkat másfél éve erősítő belső védő, Koval Viktor viszont a közeljövőben próbajátékra megy Csákvárra.
 
Csank János szakmai igazgatót az első tréning után benyomásairól, a tervekről és az előző idényről is kérdeztük:
 
„A tavaszra visszatekintve azt tudom elmondani, hogy sajnos nem szerepeltünk jól – mondta honlapunknak Csank János. – Több gólt kaptunk annál, mint amennyit szerettem volna, igaz, sok sérültünk volt, folyamatosan kulcsjátékosok dőltek ki a sorból. A hajrára aztán feszült helyzet alakult ki, nagy volt a tét, de végül sikerült bent maradni – igaz, mostanra kiderült, a mögöttünk kieső helyen végző (csapat)ok is megmenekülhetnek… A rövid, kéthetes pihenő során a Tarpa osztályozó mérkőzéseit figyeltem, és bár nem sikerült a pályán kiharcolniuk az NB III-as tagságot, remélem, hogy mégis indulhatnak a harmadosztályban. A mai első tréningen Mertse Ábel mellett részt vett a legutóbb a Berkenyében játszó Balga Balázs is, aki Vácott nevelkedett. Összességében 20-22 fős keretet tervezünk. Hathetes felkészülés vár ránk az augusztus 1-jei bajnoki rajtig, amely során az edzések mellett természetesen edzőmeccseket is játszunk. Az idő rövidsége miatt „vegyes” felkészülést tervezek, amelyben a kemény munka mellett a frissítésnek is szerepet kell játszania. A második és a harmadik hét azonban nem biztos, hogy kellemes lesz a játékosok számára…”
 
TATABÁNYA:
 
ÁTIGAZOLÁSI HÍREK!
 
Csapatunkban folytatja pályafutását Szegleti Gergely aki Nagykanizsáról érkezik a Bányászba!
 
Gergő Zalaegerszegen nevelkedett és itt is mutatkozhatott be az NB II.-ben sőt az U20-as válogatottba is meghívást kapott. Az elmúlt szezonban Nagykanizsán szerepelt ahol 6 gól mellett kiosztott 21 gólpasszt is! 
 
Bekő Balázs: Egy hosszú folyamatnak a végén vagyunk hiszem már 2 éve szeretnénk Gergőt a sorainkban tudni így nagy örömömre szolgál hogy végre sikerült. Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz az elképzeléshez hogy csak minőségi játékosokat igazolunk akik segíteni tudnak a céljaink elérésében és Ő ilyen. Úgy gondolom a tavalyi szezon egyik legjobb középpályását tudtuk megszerezni. 
 
Szegleti Gergő: Nagyon örülök hogy itt lehetek. Valóban egy hosszú történetnek került pont a végére. Egy nagy múltú klubról van szó így nagyon szívesen tettem eleget a megkeresésnek. Azért is választottam a Tatabányát mert egy rendkívül dinamikusan fejlődő csapatról van szó amit a tavalyi szezonban be is bizonyítottak előkelő helyezésükkel. Igyekszem a legtöbbet kihozni magamból ezzel segítve a klubot. Szurkolóknak pedig Jó szerencsét!
 
Sok sikert kívánunk neki tatabányai színekben!
LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 08. 11. 23:09

Légiósaink: Gyurcsó gólt szerzett, Szalai Ádám tizenegyest hibázott

Több magyar játékos is örülhetett.
2022. 08. 11. 22:49

Kisvárda-Molde: volt esély a csodára

Az első félidő remekül sikerült a Várdának.
2022. 08. 11. 22:10

Sérülés: mágneses rezonanciás vizsgálaton van túl Kalmár Zsolt

A legújabb fejlemények.
2022. 08. 11. 21:46

Újpest: elhunyt a klublegenda

56-szor szerepelt a magyar válogatottban.
2022. 08. 11. 17:46

Súlyos betegség: megjárta a poklok poklát a gyirmóti játékos - reakció

Gyógyíthatlan betegség is felmerült.
2022. 08. 11. 10:50

Hatszoros bajnokcsapat ütötte ki a Haladást - részletek

Akad "enyhítő körülmény" is.
2022. 08. 11. 19:31

Veszprém: megvan az új "hazai" pálya - részletek

Hivatalos bejelentés.
2022. 08. 11. 13:40

III. Kerület: rutinos játékos érkezett - reakciók

Hét év után váltott csapatot.
2022. 08. 11. 21:05

Magyar csapattársat kapott Nikolics Nemanja

Az 5-szörös magyar válogatott játékos is Törökországba igazolt.
2022. 08. 11. 20:49

Petrocub-Vidi: ismét remekelt a fehérváriak gólvágója

Dárdai is dicséretet érdemel.
2022. 08. 10. 18:15

Győr: a Honvédtól érkezett korosztályos válogatott védő

Hivatalos bejelentés.
2022. 08. 10. 12:46

Békéscsaba: változott a hétvégi meccs időpontja

A bajnokesélyeshez látogatnak.
2022. 08. 10. 18:39

Putnok-Sényő: döntőnek bizonyult a kiállítás - reakciók

Értékeltek a vezetőedzők.
2022. 08. 10. 13:17

Vasas: változott a DEAC elleni meccs időpontja

Indokolták a döntést.
2022. 08. 11. 20:04

Megtalálta új csapatát Nikolics Nemanja

Ismét külföldön futballozhat.
2022. 08. 11. 19:02

Újpest: szerződésbontás - részletek

Hivatalos bejelentés.
2022. 08. 11. 18:25

FTC: Oroszországban téma lett Csercseszov esetleges távozása

Többen is elmondták a véleményüket erről.
2022. 08. 11. 18:05

Magyar Kupa: súlyos büntetéseket osztott ki az MLSZ

A Mezőkövesd légiósát is eltiltották.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
1BVSC-Zugló6
2Kisvárda Master Good II.6
3Putnok FC6
4BKV Előre6
5FC Hatvan4
6Aqua-General Hajdúszoboszló4
7DVTK II.3
8Facultas-Tiszafüredi VSE3
9DEAC3
10Körösladányi MSK3
11Pénzügyőr SE3
12DVSC II.3
13Füzesgyarmati SK3
14Vasas FC II.1
15Karcagi SE1
16Jászberényi FC1
17Sényő-Carnifex FC1
18Termálfürdő FC Tiszaújváros0
19Békéscsaba 1912 Előre II.0
20Eger SE0
TABELLA - KÖZÉP
1Hódmezővásárhelyi FC6
2Iváncsa KSE6
3Majosi SE6
4Dunaújváros4
5Budapest Honvéd-MFA II.4
6Makó FC4
7PTE-PEAC3
8Balassagyarmati VSE3
9Ferencvárosi TC II.3
10Szolnoki MÁV FC3
11Meton-FC Dabas SE3
12ESMTK3
13Szekszárdi UFC3
14Ceglédi VSE3
15Paksi FC II.2
16Bánk-Dalnoki LA1
17Monor0
18MTK Budapest II.0
19Újpest FC II.0
20Kecskeméti TE II.0
TABELLA - NYUGAT
1ETO Akadémia6
2Practical VLS Veszprém6
3Kelen SC6
4Érdi VSE6
5Gyirmót FC Győr II.4
6Puskás Akadémia FC II.4
7ZTE FC II.4
8Budaörs3
9MOL Fehérvár FC II.3
10Tatabányai SC3
11FC Nagykanizsa3
12Technoroll Teskánd KSE3
13Komárom VSE1
14Bicskei TC1
15III. Kerületi TVE1
16Móri SE1
17Zsámbéki SK1
18Csornai SE0
19Kaposvári Rákóczi FC0
20Balatonfüredi FC0
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!