nb1.hu

Fura kritikát kapott Csank János

A gyöngyösi szakmai igazgató mondta el a véleményét a mesterről.

Dr. Ördög István a heol.hu weboldalnak írt egy nyílt levelet, amelyben Csank Jánosról mondja el a véleményét. A gyöngyösi szakmai igazgató gondolatait változtatás nélkül közöljük. 
 
Hibázott-e valamiben Csank János? – teszi fel a kérdést a Gyöngyösi AK NB-III-as felnőtt labdarúgócsapatának szakmai igazgatója, dr. Ördög István abban a levélben, amelyet portálunkhoz juttatott el a szakember távozása kapcsán.
 
„Csank János mesteredzőt az előző idény közben szerződtettük, remélve, hogy segítségével az NB III-ban maradunk – fogalmazott Ördög doktor. – A labdarúgók jól reagáltak az akkori edzőváltásra, bravúros szerepléssel tíz meccsen 17 pontot szereztünk és újoncként bennmaradtunk. Csank János örökre beírta nevét a 112 éves GYAK történelemkönyvébe. Ugyan az edző és csapata nem búcsúzott el egymástól a bajnokság után természetesen örültem, hogy János a klubnál marad, de aggódtam is, hogy a vérprofi szakember hogyan fog megbirkózni az újabb feladattal a nagyon is amatőr közegben. Nagy tisztelőjeként is féltettem őt az esetleges kudarctól, és folyamatosan tájékoztattam a gyöngyösi labdarúgás hátteréről, az esetleges buktatókról.
 
Az őszi játékoskeret kialakításában természetesen szabad kezet kapott, de a szűkös anyagiak döntően behatárolták a lehetőségeit, ugyanis tény, hogy a GYAK az egész NB III-as mezőny „templom egere”. Igaz, hogy önkormányzatunk erőn felül támogatja Gyöngyös város sportéletét, de több mint 50 sportegyesület vár a segítségre, köztük az NB I-es kézilabda klub és a több labdarúgó szakágban szereplő Energia SC is. Névadó szponzor évek óta nem áll mellénk. Hátráltatta a csapatépítést, hogy az előző keretből tíz játékos hiányzik, többen sérültek. A távozók helyére fiatal, saját nevelésű és korosztályos magyar válogatott játékosok kerültek, akik még nem tudtak hozzászokni a nagyobb terheléshez. Nem segíti a mindenkori vezetőedző munkáját az sem, hogy labdarúgóink csak munkaidő után, az esti órákban tudnak edzeni, miközben ellenfeleink többsége félprofi. (Büszkék vagyunk ugyanakkor arra, hogy a jelenlegi 18 fős keretünkből 12 saját nevelésű játékos, ami kevés NB III-as csapatra jellemző, s amit jobban kellene értékelnie Gyöngyös városnak is.)
 
Az is tapasztalható volt, hogy nem mindenki örült Csank János érkezésének, kezdettől fogva voltak, akik forszírozták a fizetését, milliós nagyságrendekről pletykáltak, fals információkat adtak közre. Ezek a hangok csak felerősödtek az eredménytelen őszi rajt után. Mint tudjuk a labdarúgás megítélése közösségeinkben amúgy is megosztott, sokszor még a mérkőzésekre járók egy része is ellendrukkernek, kárörvendőnek tűnik, vagy csak türelmetlennek? Az egyébként sem tömegesen jelentkező szponzorjelöltek is elpártoltak, hivatkozva a hét mérkőzés után megszerzett két pontra.
 
Hibázott-e valamiben Csank János? Talán a legnagyobb hiba az volt, hogy a sikeres tavaszi menetelés után Gyöngyösön maradt. Szakmai igazgatóként jómagam is hibáztam, hogy nem beszéltem le a folytatásról, ugyanis nagy tisztelőjeként semmiképp sem akartam, hogy ilyen helyzetbe kerüljön. Csank János ugyanis kiváló, lelkiismeretes, magas szintű szakmai és pedagógiai munkát végzett Gyöngyösön. A Mester azon labdarúgó edzők közé tartozik, akiknek a tudása nagy érték, igazi hungarikum, melyet megfelelő közegben hasznosítani kellene labdarúgásunk javára. Magam 66 évesen, ha még egyszer futballista lehetnék, biztos, hogy őt választanám első számú edzőmnek. Csapatunkban komoly munka van, Török János vezetőedzőnek és a játékosoknak van mire építeni. Remélem, hogy labdarúgóink igazolnak engem a további fordulók során és eredményesen szerepelnek, Csank Jánosnak pedig jó egészséget és sok sikert kívánok a gyöngyösi labdarúgótársadalom nevében!” – zárta szavait dr. Ördög István.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC