nb1.hu

Fővárosi csapat edzője lett az FTC-legenda fia, új tréner Putnokon is

Új játékosok a Hódmezővásárhelynél.

BKV ELŐRE:
 
"A BKV Előre NB III-as csapatának irányításást a korábbi kiváló játékos, ifj. Albert Flórián vette át.
 
Az új vezető edző elkezdte a közös munkát a csapattal."
 
PUTNOK:
 
"Mint ismeretes a 2021/22-es szezonnak új vezetőedzővel vág neki a Putnok FC labdarúgó csapata. A fiatal és elszánt Szala Ákost, csapatunk új trénerét múltjáról, terveiről kérdeztük.
 
“Diósgyőrben kezdtem a futballt, onnan a Budapest Honvédhoz az akadémiára sodort az élet, ott töltöttem 5 évet, ahol nb2-ben futballoztam, a Honvéd felnőtt csapatában több liga kupa, illetve Magyar kupa találkozón is pályára léptem. Onnan egy rövid kazincbarcikai kitérő ahol, szintén nb2-ben játszottam, majd Ceglédre igazoltam, itt szintén a másodosztályban léptem pályára mintegy 60 mérkőzésen. Ezután megkeresett a Rákosmente csapata, ahol két évet futballoztam Nb3-ban. Ezt követően Koszta Péter hívására fél évet Putnokon töltöttem, majd utána Felsőzsolcán voltam eleinte mint játékos, az utolsó évben mint felnőtt csapat edzője, előtte pedig az nb3-as U19-es csapatot irányítottam.”
 
Szala Ákos a megyei első osztályú csapat irányítása után örömmel mondott igent az új kihívásra
 
„Putnokkal úgy kerültem kapcsolatba, hogy az elmúlt évek során az edzősködésekben elég eredményes munkát végeztünk, nb3-as U19-es bajnoki cím, azután a felnőtt csapattal a magyar kupában a legjobb 64 közé jutottunk, mint megye 1-es csapat, közben végig harcba voltunk egy fiatal csapattal a bajnoki címért. Ennek köszönhetően kaptam felkérést a Putnok FC nb3-as csapatának irányítására.”
 
Célok nélkül nem lehet nekivágni egy bajnoki évadnak, új trénerünk számára fontos, hogy a kitűzött célok minden esetben megvalósíthatók legyenek.
 
„Az első évben reális célkitűzésnek tekintem a középmezőny elérését. Szeretnénk egy jól összerakott csapatot kialakítani itt Putnokon. Egyvalami biztos a Putnok FC az én irányításom alatt senki ellen nem fog feltartott kézzel pályára lépni.”
 
Az új vezetőedző személyén kívül a játékos állományban is jelentős változások történtek.
 
„A játékosok válogatása úgy történt, hogy tavaly is jártunk már nb3-as meccsekre, Szabolcs megyébe, ami szerintem a legerősebb a megyék közül és ott folyamatosan figyeltük a játékosokat, mert úgy készültünk az előző klubunknál, hogy nb3-as csapat leszünk. Most azokat a játékosokat, akiket kinéztünk ide próbáltuk invitálni és döntő többségük igent is mondott a megkeresésünkre.”
 
A játékosokon kívül a szakmai stáb is új tagokkal bővült a következő idényre.
 
„Kundráth Csaba érkezett ügyvezetőként a klubhoz, a főszponzorunk László János lett, kapusedzőnek Szabó Ádámot kértük fel Felsőzsolcáról, valamint a Sajóvölgye Focisulitól pályaedzőként Kupecz Tamás segíti majd a szakmai munkánkat.”
 
Az edzéseken és a taktika összeállításán kívül a vezetőedző személyisége a mérkőzés alatt is fontos szerepet tölt be.
 
„Mérkőzés alatt változó az edzői mentalitásom, van amikor lehet látni a játékosokon, hogy kell egy kis plusz motivációt kívülről küldeni egy plusz ingert, de azt gondolom, hogy azért dolgozunk a héten, hogy az edzéseken gyakoroltak visszaköszönjenek a hétvégén. Ettől függetlenül mindenféleképpen próbálunk külső hatást adni kívülről, tehát biztos, hogy nem lesz csendes Putnok padja, hanem mindig próbáljuk a játékosokat irányítani kívülről.”
 
Az első hét benyomásai alapján Szala Ákos fejében már a legtöbb dolog körvonalazódott, vannak még azonban nyitott kérdések, de ezekre is hamarosan kialakulnak a válaszok.
 
„Egy hete edzünk, nagyon beleállt mindenki a kemény munkába, nincs sok időnk úgyhogy muszáj keményen dolgozni, meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy teljesítsük a céljainkat.”
 
PUTNOK
 
"Az előző szezonhoz képest, nem csak új edzővel és szakmai stábbal vág neki csapatunk az NB3 2021/22-es szezonjának, hanem egy jelentősen átalakított játékos kerettel is.
 
Tavalyi csapatunkból ismerősként mindössze Pápai Krisztián, Madarász János, Galambosi Máté, Sramkó Ronald, Takács Tamás és Katona Bence léphetnek pályára Putnoki mezben, erősítésként pedig a következő játékosok érkeztek csapatunkhoz:
 
Vajda Artúr, Dobrovolszki Jenő, Buda Péter, Nadimov Norbert, Fülöp Krisztián a Szabolcs megyei Tarpa SC csapatától, Takács Péter és Laczkó Krisztián Mezőkövesdről, Kis Gergő Egerből, Hadházi Sándor és Juhos Dávid pedig Felsőzsolcáról igazolt Putnokra."
 
HÓDMEZŐVÁSÁRHELY
 
"Június 28-án megkezdte a felkészülést a következő szezonra a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as csapata. Szombaton a szintén harmadosztályra készülő Füzesgyarmattal játszottunk edzőmeccset, ahol 2-0-s vereséget szenvedtünk. A találkozón felforgatott hadrendben álltunk fel, több próbázó is szerepet kapott. Azóta néhány érkező neve biztossá vált.
 
Az előző kiírásban a Bács-Kiskun megyei bajnokságot a Jánoshalmával megnyerő Füstös Krisztián Hódmezővásárhelyen folytatja. A 23 éves kapus korábban Makón is játszott.
 
Szintén makói nevelésű Bány Bence, a fiatal védő az előző szezont Szarvason töltötte.
 
A középpályára érkezik Kiss Krisztián. A 20 éves játékos az előző idényben az Újpest II-es csapatánál szerzett NB III-as rutint, a Szeged-Grosics Akadémia utánpótlás nevelése.
 
Ondrejó Tamás is a középpályára érkezik, a Szegedi VSE-nél játszott az előző kiírásban, de a SZEOL-ban is szerzett már NB-s tapasztalatokat."
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC