Figyeljük az ellenfelek átigazolási politikáját - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Figyeljük az ellenfelek átigazolási politikáját

Hesz Tamás - 2017. december 18. hétfõ 08:07
Tiszakécske - Szabó István, a Duna Aszfalt vezetőedzője tavasszal egy meccset sem akar elveszíteni.
Kép forrása: kecskeikronika.hu
Terjedelmes interút adott Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője a kecskeikronika.hu-nak.
 
Hogyan értékeli az elmúlt időszakot, amelyet a Duna Aszfalt TVSE berkeiben töltött?
 
Először is szeretnék köszönetet mondani a vezetőségnek; Szíjj Lászlónak, Dr. Polyák Józsefnek és Nyilas Eleknek, azoknak az embereknek, akik rám gondoltak, mint vezetőedzőre és lehetővé tették azt, hogy ebben a klubban dolgozzak. Megtisztelő számomra.
Ez egy folyamatosan épülő klub, mind infrastrukturálisan, mind a csapat szempontjából. Tudtam, hogy mire vállalkozok, hiszen nagyon sokszor láttam ezt a csapatot, mielőtt idekerültem. Dávid fiam itt játszott, illetve a Kiskunfélegyházi HTK edzőjeként is megmérkőztünk a tiszakécskeiekkel.
Ez a gárda már a megyében is NB III-as erősségű volt. Nyilas Elek és a klub dolgozói nagyon jó munkát végeztek.
Az NB III. Közép csoportja számunkra ismeretlen volt, de kollégáimmal mindent megtettünk azért, hogy az eredményes megyei szereplés után, továbbra is jó futballt lássanak a kécskei szurkolók.
Nemrég készítettem el az őszi beszámolómat, nagyon érdekes adatokat tartalmaz. Figyelemre méltó, hogy negyven gólt rúgtunk. Ez is mutatja azt, amit már a bajnokság előtt ígértem, illetve egyeztettem a szakmai vezetővel; a közönségszórakoztató játék a célunk. Nyilván ez nem sikerülhet mindig. Továbbra is szeretnénk ezen az úton maradni, ha tehetjük végig támadólag fellépni az ellenfelekkel szemben. Azt viszont látni kell, hogy komoly szakemberek vannak az ellenfelek kispadján is, valamint az élmezőny csapataiban több élvonalat megjárt labdarúgó is szerepel. Ennek tükrében érthető, hogy nem érvényesülhet mindig a pályán a mi akaratunk. Mások is győzni akarnak. Összességében nagyon pozitív a kép, jól sikerültek az igazolásaink, s megmaradt a jó csapatszellem. Az egység, a mentális erőnk átlendített bennünket a nehezebb időszakokon. Sikeres őszt zártunk.
 
Hogyan élte meg ezt az őszt a kispadon? Volt olyan meccs, amikor kórusban énekelték a hármas sípszó után a nevét, s volt olyan pl. a Mórahalom ellen, amikor kellemetlen megjegyzések érték az oldalvonalnál?
 
A település labdarúgó csapatainak nívós múltja van, s a Duna Aszfalt TVSE is egy nagyon komoly klub.  Meg kell mondjam hogy, nehezen viseltem azt, amikor újonc csapatommal második helyen álltunk és nem várt kritikák értek. Ebben az időszakban nagy támasz volt számomra a tulajdonos és a szakmai igazgató segítsége. A Mórahalom elleni gyengébb játékunk döntetlent hozott, s néhányan talán türelmetlenebbek voltak a lelátón a kelleténél, de itt rögtön hozzá is teszem az örök bölcsességet: a szurkolónak mindig igaza van.
Erről most eszembe jutott, hogy amikor a stábbal részt vettünk az angliai szakmai úton és megtekintettük a Nottingham Forest Cardiff City elleni meccsét és a vendéglátók sima vereséget szenvedtek, a meccs után mégis tömött sorok álltak a hazaiak szurkolói boltjában.
Nem sikerülhet mindig úgy minden, ahogy eltervezzük. Mi maximálisan ki szeretnénk szolgálni a kécskei drukkereket, mert ha valakik, ők feltétlenül megérdemlik.
Az élmezőny összes csapatának volt gyengébb időszaka, nem várt pontvesztések gyengébbnek vélt ellenfelek ellen. Ilyenkor van a legnagyobb szükség a szurkolókra, hiszen a nehéz helyzetben van szükségünk a fokozott biztatásra.
Azt ki kell emelnem, hogy nagyon sok helyen dolgoztam, de ilyen odaadó, hozzáértő közönséggel még nem találkoztam. Ők nagyon sokat áldoznak a csapatért, a zord, télies napokon is a legtávolabbi helyekre elkísértek minket, s rendre többen vannak a lelátón, mint a hazaiak.
Ez egy nagyon igényes közönség, ami abból is ered, hogy a szurkolók nagy része még látta itt játszani azt az NB I-NB II-es csapatot, ami rendkívüli minőséget képviselt. Ők az én korosztályom, Balla Misitől Csekéig kiváló játékosok alkották. A mi csapatunk még nincs ezen a szinten, de nagyon szeretnénk oda jutni, azért dolgozunk. Ebben sokat segít Maczkó Gábor is, aki szintén az említett gárda tagja volt. Vele is szoktunk beszélgetni erről a helyzetről, sokszor hasonlítgatják a mostani csapatot ahhoz az együtteshez.
Tudomásul kell venni azt, hogy ez egy másik csapat, talán más is az erőssége. Azt szeretnénk, ha egyszer ránk is úgy emlékeznének vissza, hogy sokat tettünk a tiszakécskei labdarúgásért.
 
Mennyire volt elégedett a játékosok teljesítményével az elmúlt hónapokban?
 
A klub szakmai vezetése értékeli a játékosok teljesítményét, s a célok meghatározzák a jövőt. Összességében elégedett vagyok a kerettel. Akik nem lehetnek mind elégedettek, azok a játékosok. Hiszen közöttük nem mindenki kapott sok játéklehetőséget. Információim szerint egy-két játékos eligazolhat emiatt. Ez teljesen érthető. Alapjában véve az összes játékossal elégedett voltam az edzésmunka és a hozzáállás alapján. Ez egy munkahely, itt vagyunk nap-mint nap és nemcsak egy-két órahosszára. Ami esetleg hiányérzetem lehet egy két játékossal kapcsolatban, az technikai és taktikai szint. Mentálisan, fizikailag mindenki rendben van. Állandóan mérjük őket, felméréseket végzünk, az elő sem fordulhatott, hogy valaki nem hozza magát.
A keretet nem szeretnénk mélyégében megbontani, mert a legnagyobb erősségünk a csapategység, a mentalitás. Két-három játékos jöhet a távozók helyére.
 
Az utolsó bajnoki után még három hétig edzésben maradt a csapat, mivel telt ez az időszak?
 
Két részre bontanám ezt: Nyilas Elekkel, szakmai igazgatónkkal és sportigazgatónkkal, Kislőrincz Györggyel rengeteg háttérmunkát elvégeztünk; innováció, fejlesztések, szervezés. Elek mellett György is nagy erőssége a klubnak, csak úgy, mint Virágh Ferenc, Nagy Zsolt és Maczkó Gábor, akik segítik a munkámat. Kialakítottuk a felkészülés menetrendjét, meghatároztuk a játékosok egyéni programját, a szükséges méréseket. A stábbal az első héten a már említett szakmai úton vettünk részt Angliában, aminek nagyon örültem, mert folyamatosan képezniük kell magukat a magyar edzőknek, ha előre szeretnénk lépni. Köszönjük a klub vezetésének, hogy hozzájárultak az utazásunkhoz.
 
A másik rész a játékosok megfelelő edzése, az ilyenkor szokásos levezetés volt. Ilyenkor bár már csökken a tréningek száma, az intenzitás még marad. Oda kell figyelni, hogy az izmaik, a koordinációjuk ne romoljon le, hiszen januárban folytatódik a munka. Emellett mindenkivel egyéni beszélgetésekre is sort kerítettünk. Nagy öröm, hogy a csapatban mindenki nagyon jól érzi magát, elégedetlenség csupán a már említett játéklehetőség hiány miatt lehet pár embernél. A fiúk nagyon szeretnek Tiszakécskén lenni, amihez hozzájárul az is, hogy a kiszolgáló személyzet is mindent maximálisan megtesz értük. Gondolok itt pl. a Pálinkás családra, akik sokban segítik a mi munkánkat. Megjegyezném azt is, hogy Marika nagyon finom palacsintákat süt.
Az utolsó edzésen a játékosok és a szakmai stáb egymás ellen játszik, de a végeredményt csak akkor mondom el, ha számunkra az pozitív.
 
Milyen tavaszt vár Szabó István?
 
Az itt folyó munka mellett, figyeljük az ellenfelek átigazolási politikáját.  Nem rég meghallgattam az egyik közvetlen riválisunk edzőjének nyilatkozatát, s egy kicsit bántott is, remélem, hogy a pályán tudunk revánsot venni. Azt mondta, hogy Kécskén minden rendben, de pénzzel nem lehet mindent elérni.
Nagyon kiegyensúlyozott tavaszra számítok, de azt látni kell, hogy a Pécs, a Dunaújváros és a Szeged elleni rangadókon idegenben fogunk játszani. Természetesen a felkészülésünket úgy építjük fel, hogy ezekre készen álljunk.
Nagyon fontos, hogy továbbra is kevés sérülttel vigyük végig a szezont. Büszkeséggel tölt el, hogy a szakmai stáb olyan munkát végez, hogy az ősszel is csak egy izomsérültünk volt. Legyen egészséges a keret, s az eltervezett munkát, amely január 16-án kezdődik, maximálisan tudjuk megvalósítani. Ha ezt sikeresen elvégezzük, akkor bátran elébe nézhetünk a tavasznak. Tisztelem az összes ellenfelet. Az élmezőnyben a csapatok között kicsi a különbség játékerőben. Nüanszok fognak dönteni a végén. Ezért is mondtam, hogy a sérülések hatással lesznek a csapatokra.
Nem szeretnék mérkőzést veszíteni a tavasszal. Nem tudom, hogy ez sikerül-e, de minden meccsre úgy megyünk fel, hogy nyerni szeretnénk. Ebből egy nagyon szép és eredményes tavasz is összejöhet.
LEGFRISSEBB HÍREK
2019. 05. 23. 12:39

Magyar tehetséget tesztel Nagy Ádám klubja

Korosztályos válogatott bizonyíthat az olaszoknál.
2019. 05. 23. 12:28

Távozik a Loki légiósa

Hivatalos bejelentés.
2019. 05. 23. 12:06

Megvan Csertői új csapata

Hamarosan munkába állhat.
2019. 05. 23. 12:01

Lipcsei és Böde: egyre közelebb

Hamarosan eldől a sorsuk. FRISSÍTVE!
2019. 05. 23. 15:48

Érik Csertői érkezése

Hivatalos bejelentés.
2019. 05. 23. 10:36

Ezekkel a csapatokkal játszik edzőmeccseket a Hali

Alakul a program.
2019. 05. 23. 11:14

Fegyelmi okok miatt nem számított játékosára az edző

Két legyet ütöttek egy csapásra.
2019. 05. 22. 19:31

Gyász: eltemették a Kecskemét egykori játékosát

Csapattársai is búcsúztak tőle.
2019. 05. 23. 11:23

Németországba igazolt a Hali kapusa

Hivatalos bejelentés.
2019. 05. 23. 11:16

MTK: újabb edzőváltás

Elnzést kérnek a szurkolóktól.
2019. 05. 22. 18:05

Komoly bejelentést tett pályafutásáról a Balmaz játékosa

A szurkolóknak is üzent a futballista.
2019. 05. 22. 09:53

Ekkor kezdődik a következő bajnokság

Lesz idő a felkészülésre.
2019. 05. 22. 12:44

120 éves a szegedi foci - összefogást hirdettek meg az ultrák

Újra lehet NB II-es csapata a városnak.
2019. 05. 22. 09:22

Egymás ellen játszottak, mindkét csapat kiesett - reakciók

Megyei rangadót rendeztek a hétvégén.
2019. 05. 23. 10:16

Fradi-balhé: súlyosabb büntetéseket szeretne az ügyészség

Méghozzá eléggé kemény tételekkel.
2019. 05. 23. 09:03

Lanzafame és Böde sorsa: megszólalt a vezérigazgató

Rebrov és Besiktas is téma volt.
2019. 05. 23. 08:55

Magyar válogatottak a Bundesliga válogatottjában

Hatalmas elismerés a világhírű szaklaptól.
2019. 05. 23. 07:51

A Loki ásza szerint így juthatnak be az Európa-liga csoportkörébe

Újra bizonyítanának a nemzetközi porondon.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
1Szolnoki MÁV FC59
2Jászberényi FC58
3ESMTK57
4Füzesgyarmati SK52
5Putnok FC48
6Sényő-Carnifex FC48
7Nyírbátori FC44
8Debreceni EAC43
9Termálfürdő Tiszaújváros42
10Eger SE35
11Gyöngyösi AK29
12DVTK II27
13Tállya KSE26
14Sajóbábony VSE24
15SBTC23
16Cigánd SE22
TABELLA - KÖZÉP
1Szeged-Grosics Akadémia62
2Szentlőrinc SE57
3SZEOL SC55
4Dunaújváros46
5Budapest Honvéd-MFA II40
6FC Dabas38
7Rákosmente KSK38
8PMFC38
9Iváncsa KSE36
10Kecskeméti TE35
11Taksony SE34
12Kozármisleny FC32
13Szekszárdi UFC30
14Paksi FC II25
15Hódmezővásárhelyi FC23
16Makó FC20
TABELLA - NYUGAT
1FC Ajka67
2Érdi VSE56
3Komárom VSE46
4Puskás Akadémia FC II46
5III. Ker. TVE46
6FC Nagykanizsa40
7Ménfőcsanak ESK37
8THSE-Szabadkikötő35
9BKV Előre35
10Pápai Perutz FC34
11Dunaharaszti MTK30
12Csepel FC29
13MOL Vidi FC II28
14Pénzügyőr SE28
15Sárvár FC28
16Tarr Andráshida SC27
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!