Felkészülés: nyert a Kecskemét és az MTK, kikapott a Vidi - reakciók - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Felkészülés: nyert a Kecskemét és az MTK, kikapott a Vidi - reakciók

Nagy Benjámin - 2022. July 10. Sunday 13:39
Hódmezővásárhelyi és szekszárdi győzelem.
Kép forrása: erdivse.hu

 

Több NB III-as csapat is felkészülési mérkőzést játszott szombaton.

 

MÓR-KECSKEMÉT II. 0-4

 

"Tartalékcsapatunk szombaton Fehérvárcsurgón játszotta le első felkészülési mérkőzését, ellenfelük a szintén harmadosztályú Móri SE volt. Szabó Tibor együttese négy góllal és győzelemmel mutatkozott be.

 

Móri SE – Kecskeméti TE II. 0-4

Felkészülési mérkőzés

KTE II: Cseh – Kuchta, Szalai Sz., Barkóczi, Szamosi, Jászai-Deák – Hatvani, Bálint, Bellák, Major E. – Kovács Á.

Csere: Telek, Györgye, Major Sz., Horváth M., Ádelhardt, Kónya, Regdánszki. 

Gól: Major E., Bellák, Horváth, Major Sz.

 

Szabó Tibor: – Első felkészülési mérkőzésünkön jól teljesítettük. Az egész csapat végig fegyelmezetten és koncentráltan játszott. Védekezésünk jól működött és a középpályás labdaszerzésekből veszélyes támadásokat tudtunk indítani, amikből gólokat szereztünk."

 

GÖDÖLLŐ-MTK II. 0-1

 

"Horváth Dávid vezetőedző együttese 1-0-ra nyert Gödöllőn.

 

Az első keret elleni játékot követően július 9-én, szombaton partnerklubunk, a Pest megyei első osztályt 2021-22-ben megnyerő Gödöllői SK ellen folytatta felkészülését az MTK Budapest II.

 

A Szűcs Lajos Sportcentrumban először a hazaiak veszélyeztettek, méghozzá Halmos révén, aki egy 20 méteres szabadrúgás lőtt kapura, Velicskó pedig fölé tolta. A 18. percben talán hálóőrünk is verve lett volna, amikor Koziorowski középre adott az alapvonalról, de a berobbanó Reznek az ötösről kevéssel a kapu fölé bólintott.

 

Nem sokkal később aztán együttesünk is villant. Törőcsik szerzett labdát az ellenfél tizenhatosának előterében, majd középre passzolt, ahol Balogh Bence még hozzáért a labdához, de az így is elpattogott a kapu előtt. Két percre rá Merényi a Gyurissal való összjáték végén bombázott az oldalhálóba.

 

Továbbra is az első félidőben jártunk, amikor Juhász Levente lódult meg saját térfélről egy jó 60 méteres kontrával, melynek végén a hátráló védő mellett, 12 méteren közép felé eltolta a játékszert, aztán lőtt - egy másik hátvéd azonban hátra ért és blokkolni tudott. A következő akcióból Balogh Bence szorításában Merényi hulló beadását Sásdi kapus nem tudta jól elütni, a labda pedig Radchenko elé került, aki azonban az ötösről célt tévesztett.

 

A játékrész utolsó percei aztán ismét a gödöllőieké voltak. Richter beadását Koziorowski csúsztatta tovább, a csereként beállt Kiss Dávid pedig a hosszún átvette, de mintegy 7 méterről, ziccerben Velicskót találta el. Nem sokkal később egy alapvonalról visszagurított labdát aztán ismét Kiss lőtt rá - ezúttal kapásból, de elzúgott a felső léc fölött a löket.

 

Fordulás után, az 55. percben a 2006-os születésű Almomani beadását Balogh Máté ollózta volna kapura, de egy védőben elakadt a kísérlet. A kipattanót aztán Törőcsik 17 méterről vágta rá jobbal, de a kifelé kanyarodó kísérlet elkerülte a jobb oldali kapufát.

 

A gól azonban az 56. percben már megszületett: a balhátvédet játszó Merényi beadása Vasvárit találta meg középen, aki lefordult és jobbal, szép mozdulattal a bal alsó sarokba lőtt (0-1).

 

Még mindig a félidő első negyedórájában voltunk, amikor megduplázhattuk volna az előnyt: Balogh Máté Törőcsikkel kényszerítőzött, majd lendületből belépett a tizenhatosra a bal oldalról, beadás helyett pedig a lövést választotta, kísérlete azonban elkerülte a kaput. A 72. percben megint fiatal támadónk veszélyeztetett. Owusu előrevágott labdájánál megtartotta védőjét, majd lepördült róla, combbal maga elé tette a játékszert és sprintben bevezette a tizenhatosra. Középen Juhász Levente teljesen üresen érkezett, de a 17 éves játékos újra a lövést választotta, ami a gödöllői kapus kezében kötött ki. A 80. percben aztán Balogh a tizenhatos jobb sarkáról is megpróbálkozott egy csavarással, amit Németh Máté kapus csak nézett, de mintegy 15 centiméterrel elkerülte a kaput - majd a meccs utolsó helyzete is a nevéhez fűződött, amikor a 82. minutumban váratlanul visszahúzta a labdát, a kibillent védő mellett pedig lőtt, de Németh kapust találta el, aki kiütötte.

 

Csapatunk így 1-0-s sikert aratott a Gödöllői SK otthonában játszott felkészülési mérkőzésen. Folytatás július 13-án, szerdán a BVSC ellen.

 

Nyári felkészülés, 2. mérkőzés
Szűcs Lajos Sportcentrum, Gödöllő

Gödöllői SK - MTK Budapest II 0-1

Gólszerzők: Vasvári (56.)

Gödöllői SK: Sásdi (Németh M., 69.) - Richter (Hámor, 46.), Abért M. (Papp K., 74.), Hevesi, Balogh Bá. (Kiss D., 25.) - Halmos (Thovia, 46.), Tóth-Ilkó (Maródi, 46.) - Barabás (Mudroch, 46.), Reznek (Dolhai, 46.), Ujvári (Miknyóczki, 25.) - Koziorowski (Pancsuska, 46.)

MTK Budapest II: Velicskó - Godwords (Almomani, 30.), Matviiv, Juhász B. (Dóra, 46.), Merényi (Owusu, 69.) - Radchenko (Rimóczi, 46.), Bene (Szőke, 61.), Törőcsik (Földing, 70.) - Juhász L., Balogh B. (Vasvári, 46.), Gyuris (Balogh M., 46.)"

 

ÉRD-MOL FEHÉRVÁR II. 2-0

 

"Hazai pályán két belső védőnk, Pallagi Botond és Fülöp Noel góljaival győztük le a Mol Fehérvár FC II-t a nyár harmadik felkészülési mérkőzésén.

 

Bár Kertész Bencére, Gubacsi Zoltánra és Szilágyi Leventére ezúttal nem számíthatott Ebedli Zoltán, az Érdi VSE vezetőedzője így is több különböző formációt kipróbált a Vác helyett beugró Mol Fehérvár FC II ellen.

 

A Kozármisleny elleni vereség és az ESMTK elleni döntetlen után sokat javult az érdiek játéka és már a mérkőzés kezdetétől fölényben játszottak, melynek eredményeként már tíz perc után megszerezte a vezetést a házigazda, amikor Németh Gábor Vince jobboldali szögletét a hosszún érkező Pallagi Botond közelről passzolta a kapuba (1–0).

 

A folytatásban is sok helyzetet dolgoztak ki Pál Szabolcsék, miközben a Fejér megyeiek csupán egy ígéretes lehetőségig jutottak az első félidőben, de Kertész Ferenc azt is védte.

 

A fordulás után sem változott a játék képe, pedig Ebedli Zoltán formációt is váltott, majd a 65. percben két új igazolásunk hozta össze második gólunkat, amikor a csereként beálló Morvai Milán jobboldali beadását a tökéletes ütemben érkező Fülöp Noel bólintotta a kapuba (2–0).

 

A hajrában bár több ziccert is kidolgoztak az érdiek, de újabb gólt már nem tudtak szerezni, viszont így is 2–0-ra legyőzték a Mol Fehérvár FC II második csapatát.

 

“Most egy abszolút támadó szellemű alakzatot próbáltunk ki és most is több játékos új pozícióban játszott, illetve meg akartam nézni a második félidőben is egy-két játékost új szerepkörben. Ez tetszetős volt. Köszönjük a Fehérvárnak, hogy a Vác helyett be tudott ugrani. A futómennyiség az első félidőben még jó volt, de ahogy mentünk bele a meccsbe, fáradtak a játékosok. A felkészülés közepén járunk, szóval nyilván még nem tudják azt a futómennyiséget produkálni, amit remélhetőleg három hét múlva már teljesíteniük kell. Azt még nem mondanám, hogy összeállt a csapat játéka, de láttam biztató jeleket” – mondta Ebedli Zoltán, az Érdi VSE vezetőedzője.

 

“Láttuk, hogy az érdi csapat is kicserélődött és más futballt játszik, valamint minőségileg biztosan nem ott lesz, ahol tavaly. Erőszakos volt az Érd, erősebb is volt testfelépítésben, de felvettük a versenyt. Nem tudtunk gólt szerezni, ami egyértelműen célunk volt, mert minden meccsen gólra törő játékot szeretnénk játszani, de ez most nem jött össze, viszont egy jó csapattal találkoztunk" – értékelt Györök Tamás, a Mol Fehérvár FC II vezetőedzője.

 

Az Érdi VSE legközelebb július 16-án, szombaton az FC Dabas vendégeként vívja negyedik nyári felkészülési mérkőzését.

 

Felkészülési mérkőzés

Érdi VSE–Mol Fehérvár FC II 2–0 (1–0)
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Pallagi, Fülöp, Gajda – Farkas B., Göblyös, Németh G. V. – Csoma-László, Pál Sz., Kürti
Csereként pályára lépett: Kondor, Pillár-Bán (kapusok), Pintér N., Morvai, Molnár D., Révész, Fügedi, Tóth P.
Vezetőedző: Ebedli Zoltán
Mol Fehérvár FC II: Gergely R. – Forgó, Horváth Á., Banjac, Berekali – Hodzic, Molnár Cs., Kovács B. – Hajdinger Z., Tóth T., Pető M.
Csereként pályára lépett: Gyenti, Urbán K., Husvét, Hegedűs L., Gulyás A., Szék, Singh
Vezetőedző: Györök Tamás
Gól: Pallagi (10. perc), Fülöp (65. p.)"

 

KÖRÖSLADÁNY-SZEKSZÁRD 2-4

 

"Az előszezon harmadik felkészülési mérkőzését követően csapatunk vezetőedzője, Turi Zsolt formált véleményt a Körösladányi MSK elleni találkozóról. A mester értékelte a mutatott játékot és kitért az elért eredményre is.

 

“Végig irányítottuk a játékot, nem sok területet hagytunk az ellenfélnek. Az egész meccsen összesen három hibánk volt, ebből két alkalommal is gólt tudott szerezni az ellenfél. Az egyik találat szabadrúgás után, a másik pedig büntetőből született. Ezek elkerülhetők lettek volna.”

 

“Amit akartunk játszani az sikerült, hiszen az első gólunkat egész pályás letámadás után szereztük. Nagyon sok labdát tudtunk szerezni az ellenfél térfelén olyan helyen, ahonnan nagyon könnyen tudtunk kontrákat és veszélyes támadásokat vezetni. A védekezést nagyon jól megoldottuk, nyomás alatt is jól mozogtak a srácok.”

 

“Az ellenfél egy idő után feladta a presszinget, mert rájöttek, hogy nem tudnak labdát szerezni, ezért hátrébb húzódtak. Nagyon jól működött minden eleme a játékunknak. A második félidőben több fiatal játszott és több helyzetet is tudtunk kidolgozni. Az ellenfél elfáradt, mi pedig teljes sort cseréltünk, ezáltal a friss játékosaink előtt több gólhelyzet is adódott.”

 

“Az ellenfél térfelén történő labdaszerzésünk a második félidőben sajnos nem teljesen működött, mert voltak olyan csapattagok, akik még nem igazán tudták, hogy helyezkedjenek. Ezt leszámítva a mérkőzés elérte a célját, mindenki kellő játéklehetőséghez jutott. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A góljainkat Péter Antal, Rácz Áron, Csernyik Zsombor és Péter Dávid szerezték. “– nyilatkozta Turi Zsolt, vezetőedző."

 

BÉKÉSCSABA II.-HÓDMEZŐVÁSÁRHELY 0-1

 

Békéscsaba 1912 Előre II.: Tóth Alexander Máriusz, Szabó Zsombor, Sipaki Patrik, Orvos Levente, Varga Roland, Rácz Máté, Csák Albert, Talpalló Norbert, Rajsli Tamás, Varga Tamás, Tóth Dániel. Cserék: Orvos László, Kártyás Dávid, Palik Gyula, Bacsa Krisztián, Zahorán Áron, Cservenák Csaba, Trescsula Máté, Farkas Ádám, Marik Soma, Varga Zoltán, Kovács Zsombor, Váradi Ádám. Edző: Nagy Sándor


Hódmezővásárhely: Deczki Máté, Orosz Márk, Hunya Krisztián, Molnár Bence, Zabari Dávid, Ondrejó Tamás, Schildkraut Krisztián, Erhardt Dominik, Bata Kristóf, Lakatos István, Tapiska Géza. Cserék: Kenderesi Dávid, Barta Norbert, Tóth Bence, Hegedűs Martin, Antman Joshua, Asztalos Dávid, Vastag Richárd, Krisztin Dominik, Füstös Krisztián. Vezetőedző: Antal Krisztián

 

Gólszerző: Kenderesi Dávid

 

Nagy Sándor: Jól szolgálta a felkészülést a mérkőzés, tetszett a srácok hozzáállása. Az időszaknak megfelelően voltak még hibák is, de szerda óta nagy előrelépést tapasztaltam a játékban.

 

Antal Krisztián: Az volt a cél, hogy ne kapjunk gólt, ez összejött. Sok ziccert alakítottunk ki, de kevés gólt szereztünk, ebben még szükség van gyakorlásra. Ennek ellenére a mérkőzés jól nézett ki, sokat volt nálunk a labda, mezőny fölényben játszottunk. A héten a labdakihozatalokat és a támadások felépítését gyakoroltuk, ez jól nézett ki, egységesek voltunk a pályán."

LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 09. 26. 14:43

Nemzetek Ligája: önbizalomtól duzzadó nyilatkozat az angol kapitánytól

Inoghat a kispad alatta.
2022. 09. 26. 13:31

Kecskemét-Fradi: bánkódhat, aki halogatta a jegyvásárlást

A jó hangulat garantált.
2022. 09. 26. 12:39

Szalai Ádám csodagólja Puskás-díjat érhet? - reakció

Nem kertelt az egykori szövetségi kapitány.
2022. 09. 26. 12:12

Magyarország-Olaszország: az MLSZ figyelmeztetése

Fontos információkat közölt a szövetség.
2022. 09. 26. 11:30

Csákvár: a Puskás Akadémiától érkezett szakember - reakció

Változás a szakmai stábban.
2022. 09. 25. 17:46

Enyhített az MLSZ a négy meccsre eltiltott játékos ügyében

Már ott lehet az MTK-ETO-n.
2022. 09. 26. 14:02

Puskás Akadémia-Érd: kiakadt az érdi edző - reakció

Célkeresztben a játékvezető.
2022. 09. 25. 18:22

Parádézott a Dunaújváros, a DEAC és a Karcag - eredmények, tabellák

Veretlen maradt az Iváncsa és a BVSC-Zugló is.
2022. 09. 26. 11:01

Svájc: bejelentés Szabicsék utódjáról

Nagy gödörben van a csapat.
2022. 09. 26. 10:26

Magyarország-Olaszország: a magyar szurkolók közleménye

Fontos kérésük is van.
2022. 09. 25. 14:26

ETO: öt és fél év után távozott a 157 tétmeccsen játszó csatár

Hivatalos bejelentés.
2022. 09. 24. 19:31

Budafok: kiderült, miben fejlődött az együttes az edzőtábor után - reakció

Remek hetet tudhat maga mögött Mátyus János együttese.
2022. 09. 25. 14:05

Baloteli betalált, előnyből kapott ki a Loki és az ETO - eredmények, tabellák

A Puskás Akadémia nyerte a forduló rangadóját.
2022. 09. 24. 16:21

Rangadót játszik az Érd, idegenben játszanak Horváth Ferencék

A Balassagyarmat nélkül folytatódnak a küzdelmek a Közép csoportban.
2022. 09. 26. 09:46

Dunaszerdahely: válogatott légiós távozott - reakció

Emlékezetes marad a bemutatkozása.
2022. 09. 26. 09:19

Hollandia: eldőlt a magyar kapusedző sorsa

Hivatalos bejelentés.
2022. 09. 26. 07:26

Magyarország-Olaszország: Szalai Ádám megelőzi Puskást, Rossi és a Honvéd-Vidi emléke

Nem kicsi a tét.
2022. 09. 26. 06:32

Hétfői foci: Magyarország-Olaszország a csoportgyőzelemért

Az angolok a németeket fogadják.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
1BVSC-Zugló25
2Putnok FC19
3DEAC18
4Pénzügyőr SE18
5Körösladányi MSK18
6Aqua-General Hajdúszoboszló17
7Kisvárda Master Good II.15
8Füzesgyarmati SK14
9Facultas-Tiszafüredi VSE14
10Karcagi SE13
11DVSC II.13
12BKV Előre12
13Vasas FC II.12
14Eger SE10
15DVTK II.9
16Sényő-Carnifex FC8
17Termálfürdő FC Tiszaújváros8
18FC Hatvan7
19Jászberényi FC4
20Békéscsaba 1912 Előre II.3
TABELLA - KÖZÉP
1Iváncsa KSE25
2Hódmezővásárhelyi FC22
3ESMTK22
4Dunaújváros21
5Majosi SE17
6Újpest FC II.15
7Budapest Honvéd-MFA II.14
8MTK Budapest II.13
9Balassagyarmati VSE13
10Szekszárdi UFC13
11Meton-FC Dabas SE12
12Makó FC11
13PTE-PEAC10
14Ferencvárosi TC II.10
15Ceglédi VSE9
16Paksi FC II.9
17Szolnoki MÁV FC6
18Kecskeméti TE II.6
19Bánk-Dalnoki LA4
20Monor1
TABELLA - NYUGAT
1Practical VLS Veszprém22
2Puskás Akadémia FC II.21
3Tatabányai SC20
4FC Nagykanizsa19
5Érdi VSE18
6III. Kerületi TVE16
7Kelen SC15
8Budaörs13
9Kaposvári Rákóczi FC12
10ETO Akadémia12
11MOL Fehérvár FC II.12
12Komárom VSE12
13Gyirmót FC Győr II.12
14ZTE FC II.11
15Bicskei TC10
16Balatonfüredi FC8
17Csornai SE7
18Technoroll Teskánd KSE6
19Móri SE5
20Zsámbéki SK1
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!