nb1.hu

Feljutnának, erre a posztra mindenképpen igazolnának

Fontos tényt ismert el a klubelnök.

Egy forduló híján egy teljes kör hátra van a 2018-19-es harmadosztályú labdarúgó bajnokságból. A Jászberény hét pont hátrányban a listavezető Szolnoki MÁV mögött a harmadik helyen várja a tavaszi folytatást. Mivel az előző évhez képest is rendkívül kiegyensúlyozott a mezőny – tavaly ilyenkor már 12 ponttal vezetett a Monor a dobogó legalsó fokán tanyázó Putnok előtt -, nem szabad “temetni” berényieket A hét pont ledolgozható, de csak akkor, ha elkerülik az olyan nem várt vereségeket, mint volt a DEAC és a Nyírbátor elleni.
 
– Sajnos azt kell mondanom, mindkét bajnoki találkozónk ráment a Magyar Kupa-szereplésünkre – ismerte el klub elnöke, dr. Gottdiener Lajos. – A DEAC elleni “zakó” előtt néhány nappal győztük le bravúros játékkal, 2-1-re az NB II-es Mosonmagyaróvárt, míg a szabolcsiak elleni 1-2-t megelőzően az élvonalbeli Honvédot késztettük teljes erőbedobásra a továbbjutás érdekében. Az MK-ban mutatott helytállásunk a jelek szerint hat pontunkba került …
 
Ahhoz, hogy a váratlan kudarcokat elkerüljék, szükségünk lesz néhány új játékosra. Rúgott gólok tekintetében jól állnak, hiszen a legtöbb gól a berényiek szerezték, ám a kapott gólok számára nem lehetnek büszkék. Míg a feljutásért vívott harcban közvetlen vetélytársunknak számító ESMTK csupán 9, a Füzesgyarmat 10, a Szolnok pedig 13 gól kapott, addig nekik 21-szer kellett közepet kezdenünk meccs közben. Mindez azt bizonyítja, csapatvédekezésük nem igazán működött. "Különösen “szűrő” tekintetében állunk gyengébben riválisainknál, márpedig a mai futballban az egyik kulcsposztnak számít a védelem előtt “takarító” hatékony játéka" – ismerte el a klub honlapja.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC