nb1.hu

Exkluzív: Nem csak a labdarúgás fejlődésére fogékony a sikeredző

Lemészárolták a BKV Előrét – kikérdeztük.

Az Ajka már 8 pont előnnyel vezeti a Nyugati csoportot a második Érd előtt, a harmadik III. Kerületnek már 10 egység a lemaradása. A zöld-fehérek még nem kaptak ki, legutóbb a BKV Előre ellen rendeztek mészárlást, 7-0-ra nyertek. 
 
A nyáron kinevezett vezetőedző, Schindler Szabolcs emlékeztetett rá, hogy „szerencsére edzőként volt már részem ekkora sikerben, korábban a Vasas U19-es csapatommal győztük le nagy különbséggel a Videotont, de a Biatorbágy felnőtt csapatával is nyertünk már kilenc góllal.” Kijelenthető tehát, a tehetséges trénernek van már tapasztalata arról is, hogyan kell majd feldolgozniuk ezt a sikert.
 
„Az Ajka legnagyobb ereje abban rejlik, hogy nagyon egységes a csapat, mindenki egy célért küzd. Amennyiben a céljainkat szeretnénk elérni, akkor tovább kell fejlesztenünk a csapatot, mert a fejlődéshez, mindig új impulzusokra van szükségünk” – állítja Schindler, aki fontosnak tartotta hozzátenni, hogy „természetesen az elsődleges célunk, hogy a Nyugati csoport legjobb csapata legyünk, amihez sokat kell még dolgoznunk.”
 
Egy edzőnek fontos, hogy minden osztályban naprakész legyen az aktuális edzéselméleti- és vezetési tételekkel is, arról nem beszélve, hogy a taktikai újításokkal is, egyéb tudományos módszerekről nem is beszélve, persze csak akkor, ha ambiciózus, vannak céljai, szeretne fejlődni.
 
„A labdarúgás folyamatosan, napról – napra változik, ezért nem tehetem meg, hogy nem követem a változásokat. A sikerekhez az edzőknek állandóan fejlődniük kell, új impulzusokat kell biztosítani a játékosok számára. Néhány újítást Ajkán is bevezettem, ami nagyban segítette a csapat eddigi eredményességét” – zárja a csetelést a Messengeren a tréner, aki a jelek szerint nem csak a labdarúgás fejlődésére fogékony.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC