nb1.hu

ETO támadója úgy érzi sok meccs színvonala elsőosztályú

Győr – Szabó Lukas szerint meglesz a feljutás, ha így folytatják.

 

Remek őszt tudhat maga mögött a vágsellyei Szabó Lukás, aki az ETO FC Győr meghatározó játékosa. Több mérkőzésen góljaival vezérszerepet játszott, teljesítményének és találatainak köszönhetően a győriek az NB III nyugati csoportjának második helyén telelnek. Az ETO felvidéki támadója a sportolunk.sk-nak adott terjedelmes interjút.

 

– Hogy jött egy éve az ETO ajánlata?

– Sérült voltam és szabadon igazolható. Megszólított az ETO, így januárban érkeztem. Ismertem a körülményeket, mert a Nyitra korosztályos csapataival már játszottunk itt. Tudtam, hogy problémák adódtak a klub körül, de már minden rendeződött. A célok a legmagasabbak, visszatérni az NB I-be. Ez egy motiváció számomra, mert segíteni szeretném a csapatot. Néhány edzés után a szakvezetés le akart igazolni, így aláírtam.

 

– Mi döntött az ETO mellett?

– A sérülés után Liberecben felbontottam a szerződésemet, tavaly szeptembertől szabad játékos voltam. Volt néhány ajánlat Szlovákiából, de az ETO ajánlata fogott meg leginkább. Tudtam, hogy a klub, a körülmények és a történelem alapján az első osztályba tartozik, csak az idő kérdése, mikor kerülünk vissza nem volt visszalépés számomra.

 

– Hogy látod a csapat esélyeit a feljutásra?

– Mivel ezúttal csak egy csapat kerül fel, ebből a szempontból nehezebb dolgunk van. Ha úgy fogunk játszani, mint eddig, meglesz a feljutás. Az elején kicsit szenvedtünk, hiányzott az összjáték, de időről időre jobban játszottunk. A mérkőzésünk legtöbb kérdése, hogy mikor szerzünk gólt.

 

– A Magyar Kupában is közel volt a siker.

– Természetesen, sajnáljuk, a Vasas a bajnokság éllovasai közé tartozik, de sajnos ilyen a futball. A mérkőzés végén eldönthettük volna a továbbjutást, de mi kaptunk gólt. Számunkra a bajnokság a legfontosabb, de a kupában sem vallottunk szégyent.

 

– Milyennek látod az NBIII színvonalát?

– Néhány mérkőzés színvonala megközelíti az első ligás szintet is. A harmadosztály csapatainak fele profi szinten működik és nem olyan egyszerű a feljutás, mint ahogy azt sokan gondolják. Hazai pályán erősek vagyunk, idegenben nehezebb. Az ellenfelek meg akarják mutatni az ETO ellen.

 

– Hogy értékelnéd az őszi teljesítményed?

– Egy-két mérkőzést és néhány sérülést leszámítva elégedett lehetek. 15 bajnoki és két kupamérkőzésen léptem pályára, ez alatt sikerült 7 gólt szereznem és tízet előkészítenem. Hogy mi lesz tavasszal, még meglátjuk!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC