nb1.hu

ETO-Ingolstadt: Sikeres volt a focitábor

Győr – A létszám az előző évhez képest megduplázódott.

A Bundesligában szereplő FC Ingolstadt és az ETO FC Győr közötti együttműködés keretében létrejövő focitábor idén már második alkalommal került megrendezésre. A létszám az előző évhez megduplázódott, hiszen idén 93 gyermek vett részt a sportos programokon.

 

A gyermekek a Németországból érkező 8 fős edzői stáb vezényletével végezték a gyakorlatokat, ahol a focitudás fejlesztése mellett a legfontosabb az volt, hogy a gyerekek nagyon jól érezzék magukat és még jobban megszeressék a sportolást, a labdarúgást. A gyerekek a gyakorlatokat korosztály szerinti kiscsoportokban végezték. Az edzések négy alapvető gyakorlat köré épültek: technika, koordináció, játék és kapuralövés. A focitábor nem csak a labdarúgásról szólt, hiszen a programban szerepelt közös étkezés, szabadidős programok, játékos foglalkozások és Stadionlátogatás is. Sőt a gyerekek a német nyelv alapjaival is megismerkedhettek az 5 nap alatt – számolt be az eto.hu

 

Dirk Behnke az ingolstadti táborvezető elmondta, hogy az együttműködés keretében az edzők is tanulnak egymástól, hiszen nem ez az első alkalom, hogy a két csapat edzői találkoznak egymással. Korábban az ETO U11-es csapata látogatott Ingolstadtban, majd a német U16os csapat játszott Győrben. Az egykori labdarúgó azt is kiemelte, hogy nagyon sok ügyes gyerekkel találkozott, akiken látszik, hogy itt sportolnak az ETO-ban.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a focitábort természetesen jövőre is megrendezi az FC Ingolstadt és az ETO FC Győr.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC