nb1.hu

Erősödtek a debreceniek, bizakodnak

Spitzmüller és az edző is a jövőbe tekintett.

Íme, a DEAC beszámolója:
 
"Vége a hathetes felkészülésnek, hétvégén kezdetét veszi az NB III-as labdarúgó bajnokság. A keleti csoport nyitányán DEAC-Putnok FC rangadón szurkolhatunk a Dóczy utcai egyetemi sportközpontban, kezdés 17 órakor. A cél, előrébb lépni és erős középcsapattá válni.
 
Mieink első ellenfele, az a Putnok lesz, amelyik az előző szezonban az NB III. keleti csoportjának bronzérmeseként zárt. A DEAC ugye a 11. helyet csípte el végül. Ami a két csapat közös múltját illeti, a Sáfár-tanítványok tavaly október közepén találkoztak aktuális ellenfelükkel először a 2017-2018-as évadban. A 3-1-es végeredménynek akkor a Putnok örülhetett a DEAC-pályán. Visszavágni az április végi, idegenben lejátszott találkozón sem sikerült, hiszen 3-0-ra tudott nyerni a borsodi kisváros legénysége.
 
A DEAC a Nyírbátor elleni 3-3-as meccsel főpróbázott, ám nem sikerült nyernie a Putnoknak sem az utolsó felkészülési meccsén. Koszta Péter csapata 3-0-ra kapott ki Tiszaújvárosban. A borsodiak játszottak egy gyakorló meccset az előttünk álló bajnoki évadban a velünk azonos, keleti csoportban szereplő újonc Tállyával is, őket 5-1-re verték. Egyébiránt az együttes erősödött tavalyhoz képest, és idén -is- megcélozzák a feljutást.
 

A DEAC kerete szintén erősödött a nyáron. A kapuba Rácz Tamás érkezett (Tarpa), míg Virág Aladár (Balmazújváros) rutinos baloldali védő. Szintén a fekete-fehéreknél folytatja a középső védő Kiss László (Békéscsaba), baloldali támadó Patócs Richárd (Jászberény) és a csatár Lénárt Gergő (Mátészalka) is. Mellettük érkezett még a DVSC-nevelésű Kónya Csaba, aki legfőképpen a középpályán vethető be. – Az újak közül három játékos kezdeni fog hétvégén, tehát mondhatom, hogy minőségi labdarúgókat sikerült igazolnunk, akikkel a legjobb tizenegyben számolhatunk. Jól sikerült az ő csapatba építésük, beilleszkedésük is – mondta az újakkal kapcsolatban Sáfár László vezetőedző.
 
Az egyetemi legénység 32 esztendős védekező középpályása, Spitzmüller István szintén elégedetten nyilatkozott az új társakkal kapcsolatban.  – Tudatosan, posztra erősítettünk, ami nagyon jó. Úgy gondolom, minél magasabb célokat kell kitűznünk, de mindemellett a realitásnál maradva. Nagyon jó a hangulat csapaton belül, úgy érzem, emberileg is sikerült az új játékosokban -is- megtalálni azt, amit ez a csapat keres – mondta a DEAC 11-ese. Rutinos labdarúgónk hozzátette, a sorsolásról inkább majd a negyedik forduló után beszélne, miután az első négy csapatból, akikkel mérkőznek, három is fel szeretne jutni. – Ebből nagyon jól és kevésbé jól is ki lehet jönni. Az viszont biztos, hogy minden meccsen győzni szeretnénk, és így fogunk pályára lépni- hangsúlyozta a középpályás.
 
Természetesen szóba kerültek a DEAC labdarúgócsapatának idei célkitűzései is, ezzel kapcsolatban vezetőedző elmondta, az NB III-as feljutásnál megfogalmaztak egy fokozatosságot. – Az előző szezonban sikerült bennmaradni, tehát most jöhet a második lépcsőfok, az, hogy stabil középcsapatot építsünk. Szóval tartani szeretnénk, amit elterveztünk tavaly nyáron. Én bízom benne, hogy az első nyolcban tudunk végezni, ez a célunk. Erősödtünk, tehát a csapatból mindenki előre szeretne lépni, bizakodóak vagyunk. Nagyon fontos továbbá, hogy minél többen kijöjjenek a meccseinkre, hiszen egy szép környezetben, kulturált helyen futballozunk, és emellett kiváló a csapategység és a hangulat is – zárta gondolatait Sáfár László.
 
A DEAC labdarúgó szakosztályának vezetője, Pöszmet Tibor már merészebbeket „álmodott”. – Ha számszerűsíteni kellene, akkor azt mondanám, hogy a tabella első harmada a célunk, akár az 1-6 is meglehet. Szintén nagyon fontos, hogy a nézők számára is élvezhető játékot játsszunk, illetve, hogy a fiatalokat folyamatosan be tudjuk építeni a csapatba, és minél többet tanuljanak a DEAC rutinosabb játékosaitól. Ők egyébként nem csak a pályán, hanem azon kívül is példaképek lehetnek – mondta Pöszmet Tibor. A szakosztályvezető is hangsúlyozta, hogy fontos cél, hogy minél több néző megismerje és megkedvelje az egyesületet. Úgy a labdarúgó szakosztályt, mint a DEAC többi 15 sportágát. Ebben a munkában jelentős szerepet szeretnének vállalni.  
 
Labdarúgó NB III. Keleti csoport, 1. forduló
2018.08.04. szombat, 17.00 – DEAC-pálya
DEAC – Putnok FC"

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC