nb1.hu

Érdi középpályás szerepelt a kárpátaljai válogatottban

Érd - Dél-Oszétiával, Abháziával és Észak-Ciprussal kerültek egy négyesbe.

Pallagi Botond, az Érdi VSE középpályása kihagyta a szezon utolsó mérkőzését a Puskás Akadémia FC második csapata ellen, mert meghívót kapott Csank Jánostól a kárpátaljai válogatottba, amely Észak-Cipruson szerepelt a szabad államoknak, régióknak szóló Európa-bajnokságon – jelezte az nb3foci.hu.

 

Pallagi Botondék Dél-Oszétiával, Abháziával és a házigazda Észak-Ciprussal kerültek egy négyesbe a nyolccsapatos viadalon. Az első meccsen az utolsó percben szerzett góllal kaptak ki 1–0-ra a házigazdáktól, majd Abházia ellen kétszer egyenlítettek és játszottak 2–2-es döntetlent, míg a záró fordulóban Dél-Oszétia ellen sima, 4–1-es sikert arattak, így a csoport harmadik helyén végeztek, azaz az ötödik helyért játszottak a Man-szigetek ellen, melyet 3–3-as rendes játékidő után tizenegyesekkel szereztek meg.

 

Pallagi Botond kárpátaljai felmenői révén került be a válogatottba. A középpályást a www.érdi-vse.hu  weboldal kérte meg, hogy meséljen az észak-ciprusi tornáról.

 

– A CONIFA Euro 2017 egy nemzetközi Európa-bajnokság volt a szabad államoknak, régióknak. Személy szerint mi Kárpátalját képviseltük. Csank János és a kárpátaljai felmenőim által kerültem be a csapatba. A mestert kérték meg, hogy irányítsa a csapatot az Eb-n. – kezdte beszámolóját az Érdi VSE 22 éves középpályása, aki szülinapiján már a válogatottal készült.

 

– Június elsején kezdődött az összetartás Tarpán, ami nagyon jól sikerült, két nap alatt három edzéssel indultunk el az észak-ciprusi tornára, ami június 4-én kezdődött. Két négyes csoport volt, mi Észak-Ciprussal és két grúz csapattal (Dél-Oszétia és Abházia) voltunk együtt. Összesen négy meccsünk volt, a másik csoport harmadik helyezettjével (Man-szigetek) játszottunk az ötödik helyért. Szerintem jól szerepelt a csapat, de egy kisebb-nagyobb szerencsével megcsíphettük volna a csoportban második helyezést a tavalyi világbajnok (Abházia) előtt, de teljesen megérdemeltük ezt az 5. helyezést is. – mesélte a középpályás. A kárpátaljai válogatott a 3–3-as rendes játékidőt követően tizenegyesekkel múlta felül a Man-szigeteket a helyosztón.

 

– Saját magamra kitérve, belső védőt játszottam, mert a mesternél Vácon sokáig azon a poszton szerepeltem. Egy-két hibával, de magabiztos játékkal és jó visszajelzésekkel szerepeltem. Az ellenfelekből a házigazdákat emelném ki, hiszen ők nagyon összeszokva és több hónap óta készültek erre a tornára. Tőlük sajnos kikaptunk 1–0-ra a 89. percben kapott góllal, viszont volt egy mindent eldöntő helyzetünk a 85.-ben, ami sajnos kimaradt. Helyileg Észak-Ciprus fantasztikus hely, nagyon jól éreztük magunkat, nagyon nagy hőség és páratartalom volt. Homokos tengerpart, 35-36 fok és tökéletes minőségű focipályák. – fogalmazott Pallagi Bot

Élő közvetítés az átigazolási piac minden fejleményéről – NB1.hu

Magyarország – Féltucatnyi játékost küldenek el egy csapattól. Holman elmegy? Péntek 10.18: Herczeg András tervei A Loki vezetőedzője a Debrecen Televízió Köz-Ügy című műsorában elmondta, Danilovics helyett mindenképpen szerződtetni kell egy kapust, Osváth Attila (visszatért a Vasashoz, Angyalföldön kezdett) hiánya miatt jobb oldali védőt is igazolni kell, ráadásul ha Holman Dávid (Puskás Akadémia hívja) és Dusan Brkovics (a Vasas hívja) is elmegy, őket is pótolni kell.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC